Проблем!новите паспорти на газовите уредби?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
orlinlakov
Автомобил:
Двигател:

Проблем!новите паспорти на газовите уредби?

Мнениеот orlinlakov » Вто 04 сеп 2007 19:36

Колеги, проблемът е следния: някой знае ли нещо относно новите паспорти на газовите уредби? Питам, защото аз съм с такъв и вчера ми беше отказана заверка на бутилката! :?
mod edit: vaskoto1

Последна промяна от orlinlakov на Вто 04 сеп 2007 22:13, променено общо 1 път.

orlinlakov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот orlinlakov » Вто 04 сеп 2007 21:36

Колеги кажете нещо по въпроса де! :roll:

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Сря 05 сеп 2007 0:47

Аз лично не знам, сори. Може би трябва да пробваш в друг сервиз. Просто за информация-защо заверяваш бутилката? :roll:

Потребителски аватар
auubau
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот auubau » Сря 05 сеп 2007 8:21

Какви са тея новите моята е от преди 3 години. Не бях минавал преглед миналата година и преди 2 месеца като отидох без проблеми мина прегледа. Пробай на друго място да минеш преглед.
вчера ми беше отказана заверка на бутилката!
само на бутилката ли ти отказаха или на цялото газово? Да не би да не са ти харесали нещо по бутилката?

orlinlakov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот orlinlakov » Сря 05 сеп 2007 20:05

Aми нали се прави ГТП на АГУ а аз я сложих съвсем скоро и затова отидох. Нали се старая всичко да ми бъде изрядно по колата.

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Сря 05 сеп 2007 20:09

Ами спри да се стараеш,или иначе казано спри да правиш нормални работи в ненормална държава и без тва ако те спре ченге значи работата е опряла до глоба в общия случай минаваш с 10-20лв под рафта и никой не ти търси косури.Като не става е..и им м...а и карай хич да не ти пука ако имаш време и пари и нерви да трошиш ... нареждай се на опашката на мене вече ми е през х.я за всичко дето се случва в БГ

orlinlakov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот orlinlakov » Сря 05 сеп 2007 20:38

Ами колега горе долу така стоят нещата ама при условие, че всичко ми е наред(уредбата ми е чисто нова бутилката също) и се изисква само някаква фиктивна лепенка а бутилката просто не ми го побира главата.

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Чет 06 сеп 2007 15:35

Хубаво де, не казаха ли пон защо ти отказват?
Иди в някое по-сбутано място и ще минеш без проблем.

orlinlakov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот orlinlakov » Пет 07 сеп 2007 13:51

Отказаха ми защото не го е виждал такъв паспорт досега. И затова ме запрати да си изкарам друг който той да ми завери срещу 23 лева.

Потребителски аватар
Skruji
Автомобил: Golf 6 Variant
Двигател:

Мнениеот Skruji » Пет 07 сеп 2007 18:48

ШШШШШШШШШ 23 лв тоя е луд. В суходол за 2 мин ми я завериха за 15 лв и лепенка за джама ми даде пича. От люлин по околовръстното преди светофара на суходол в дясно. :)

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Пет 07 сеп 2007 18:53

Предполагам пича е искал да изкара малко пари на твой гръб?
Я дай снимка на паспорта как изглежда?

orlinlakov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот orlinlakov » Пет 07 сеп 2007 21:13

Ами нямам представлява най точно казано едно листче сгънато на две с данните за параметрите на бутилката на гърбът на което е изписано кой я е монтирал, кога и печат.

Потребителски аватар
jaden
Автомобил: Skoda Octavia 1.9 TDI 77 kw
Двигател: BXE 2009

Мнениеот jaden » Съб 08 сеп 2007 12:19

Danny boy написа:Ами спри да се стараеш,или иначе казано спри да правиш нормални работи в ненормална държава и без тва ако те спре ченге значи работата е опряла до глоба в общия случай минаваш с 10-20лв под рафта и никой не ти търси косури.Като не става е..и им м...а и карай хич да не ти пука ако имаш време и пари и нерви да трошиш ... нареждай се на опашката на мене вече ми е през х.я за всичко дето се случва в БГ

Бате,прав си за всичко,ама проверката на бутилката не я правя заради фирма КАТ, а заради мен, щото преди 3-4 месеца на околовръстното една кола остана само по арматура от неизправна бутилка... Така,че колега orlinlakov - Според мен добре правиш,че си проверяваш бутилката както си му е реда... А относно новите паспорти и защо не са ти заверили...нямам представа!Пробвай при този където ти е сложил миналата заверка!

Потребителски аватар
Snejoky
R.I.P
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Snejoky » Съб 08 сеп 2007 13:54

На мен нещо не ми стана много ясно. Кой ти постави газовата и кой ти издаде този "паспорт"? Преди няколко месеца поставях и аз газова. С монтирането ми дадоха паспорт. Даже ми казаха като мина между 500 и 1000 км. да отида на безплатен реглаж. След това ходих още веднъж на реглаж и нямах проблеми. Ако са ти я монтирали в сервиз иди при тях и да ти я заверят, или мини при тях на преглед! Ако сам си я монтирал, или някой приятел, това е друг въпрос. Ако искаш да узакониш всичко, трябва да си минеш по етапен ред. А ако искаш само да имаш стикер, че газовата ти е минала на преглед, казваш, че си забравил паспорта и си готов. Като не става на едно място, ще минеш на друго. Аз съм прекарвал така на преглед газовата на старият ми Пасат. А това, което казваш, че ти е паспорта, според мен не е паспорт, ами някаква разписка, на която са ти написали данните, за да се знаят при издаване на паспорт.

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Пон 10 сеп 2007 15:24

Нещо бъркате май, паспорта няма нищо общо с газовата уредба като цяло, той е САМО за бутилката. Няма значение кой ти я е монтирал. Стикера е за преглед на самата уредба, а в паспорта слагат подпис и печат отделно за бутилката. Като минат 5 години от датата на производство, се прави (обикновено само на хартия :-)) тест на бутилката с налягане с вода. Това е.

Обаче паспорта е с няколко страници, тип тефтерче, та да може да се подписва и подпечатва всяка година при преглед.

Да не са ти пробутали някаква хартишка с бутилката вместо паспорт?
Ако е така - просто си извади нов, ако трябва ще ти тестват бутилката за да ти го издадат. Кажи че си го загубил например.

Върни се в “Автогазови уредби”