Относно:Демонтаж на газова уредба?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
VladislavS
Автомобил:
Двигател:

Относно:Демонтаж на газова уредба?

Мнениеот VladislavS » Сря 07 ное 2007 9:47

Става въпрос за това:
1.Как бих могъл да демонтирам газовата уредба от предишния ми автомобил?
2.И по-точно кои елементи са ми най-необходимите за последващ монтаж?
Предварително благодаря!

Потребителски аватар
Jerom
Автомобил: Golf II
Двигател: RF
Контакти:

Re: Относно:Демонтаж на газова уредба?

Мнениеот Jerom » Сря 07 ное 2007 10:37

Ама че въпрос...е как може да се демонтира...ми с инструменти :shock
а какво ще ти трябва за да я монтираш на друга кола...ами всичко което си е към газовата - клапани,тръбички,кабели,изпарител,бутилка,скоби...

VladislavS
Автомобил:
Двигател:

Re: Относно:Демонтаж на газова уредба?

Мнениеот VladislavS » Сря 07 ное 2007 12:15

Jerom написа:Ама че въпрос...е как може да се демонтира...ми с инструменти :shock
а какво ще ти трябва за да я монтираш на друга кола...ами всичко което си е към газовата - клапани,тръбички,кабели,изпарител,бутилка,скоби...

Под това "как" имах в предвид, дали има нещо,което трябва да имам на ум за да не се взривя :roll: иначе аз мислех, че ще мога с голи ръце да я сваля, аз така сменям спукана гума :shock
И ако някой има снимка на комплектована газова уредба,защото аз мисля да използвам само най- важните неща:
Бутилката,изпарителя и копчето.Въпроса е имали нещо друго също толкова важно и незаменимо?
Тръбичките и другите дреболии не се досещам какви биха били и дали могат да се използват за нов монтаж при положение,че ще ги слагам от голф на пасат.

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Сря 07 ное 2007 12:23

Трябва да затвориш кранчетата на бутилката, и е желателно да е празна за да е по-лека. :-)

Тръбата от бутилката до газовия клапан - ако не стига по-добре си вземи нова. Ако стига - може да я ползваш.
Другата между клапана и изпарителя може да я ползваш, зависи от разположението дето си избрал.
Газовия клапан разбира се също трябва да си вземеш. Ако има релета с които се прекъсва нещо - вземи си ги и тях. Също и плочката би могло, ако двигателите са подобни.
Маркучите и тройниците с които е вързан изпарителя към охладителната уредба също може да се вземат, и газовия маркуч с врътката (ако стигат).
Разни крепежи на бутилката и т.н. Абе всичко което може да използваш си го вземи.

VladislavS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VladislavS » Сря 07 ное 2007 13:57

psstv18rp написа:Трябва да затвориш кранчетата на бутилката, и е желателно да е празна за да е по-лека. :-)

Тръбата от бутилката до газовия клапан - ако не стига по-добре си вземи нова. Ако стига - може да я ползваш.
Другата между клапана и изпарителя може да я ползваш, зависи от разположението дето си избрал.
Газовия клапан разбира се също трябва да си вземеш. Ако има релета с които се прекъсва нещо - вземи си ги и тях. Също и плочката би могло, ако двигателите са подобни.
Маркучите и тройниците с които е вързан изпарителя към охладителната уредба също може да се вземат, и газовия маркуч с врътката (ако стигат).
Разни крепежи на бутилката и т.н. Абе всичко което може да използваш си го вземи.

:bowdown Благодаря! Ааа само газовия клапан не го разбрах кое е?

Потребителски аватар
Jerom
Автомобил: Golf II
Двигател: RF
Контакти:

Мнениеот Jerom » Сря 07 ное 2007 14:09

VladislavS написа:

Газовия клапан е това в което влиза тръбичката от бутилката преди изпарителя. има и 2 кабелчета които влизат в него

VladislavS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VladislavS » Сря 07 ное 2007 16:17

Jerom написа:
VladislavS написа:

Газовия клапан е това в което влиза тръбичката от бутилката преди изпарителя. има и 2 кабелчета които влизат в него

:bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Сря 07 ное 2007 21:10

Докарай ми колата ще ти покажа кое-как :)

VladislavS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VladislavS » Чет 08 ное 2007 10:56

The_Machine написа:Докарай ми колата ще ти покажа кое-как :)

Благодарности,но колата от която ще се сваля не е в движение :010:
Ако искаш мога да ти докарам другата...едно пасаторче,да я монтираш ако се занимаваш?

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Чет 08 ное 2007 19:34

Дай на лс...

Върни се в “Автогазови уредби”