Не пали на ГАЗ

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Orlio
Автомобил:
Двигател:

Не пали на ГАЗ

Мнениеот Orlio » Вто 04 дек 2007 16:57

Здравейте отново.....
Таман оправих единия проблем (спирачна помпа - смяна) и докато карам радостен от новите спирачки малко преди да се прибера като минах през един легнал полицай(от тез новите) и колата взе,че изгасна тогава я карах на газ...отитах да запаля,но не стана и си запалих на бензин и се прибрах.После опитвам да запаля,но не става на газ....на бензин пали веднага.Като постоя малко докато са чудя от какво може да е пробвах пак и колата запали за няма и 1 секунда и пак изгасна.Газ има в бутилката стана тъмно и само погледнах ел.връзките да не са се разхлабили.Та утре на светло като правя оглед бихте ли ме посъветвали къде да гледам най-вече.Помагайте,че на бензин доста скапо излиза возията :D

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Вто 04 дек 2007 18:28

ами гледай точно връзките по клемичките как са.
Сподели дали има някви допълнително слагани работи по газовото,примерно емулатор :!:

Потребителски аватар
Orlio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Orlio » Вто 04 дек 2007 19:31

не емулатор няма ....газовото е ЛОВАТО

Потребителски аватар
DIX^
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DIX^ » Вто 04 дек 2007 19:34

сигурен ли си че има газ в ботилката :D

Потребителски аватар
Orlio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Orlio » Вто 04 дек 2007 19:49

хехехе ко ме направи ти бе.....и аз си го помислих това в първия момент и отидох и заредих за 10 лв,но де да беше това проблема :D

ivo123
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivo123 » Вто 04 дек 2007 20:39

свети ли лампичката за газ?
при контакт чува ли се щракване на газовия клапан?

Потребителски аватар
Orlio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Orlio » Сря 05 дек 2007 0:37

да чува се едно цъкване като се даде на контакт както преди като си беше добре...и това проверих

ivo123
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivo123 » Сря 05 дек 2007 9:55

огледай кабелчето което е навито около централния кабел идващ от бубината, до дистрибуторната капачка.
Предполагам ключа ти е електрически.

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Сря 05 дек 2007 19:25

Електрически ли е изпарителя?
Ако е електрически свали бобинката на клапана за газ на самия изпарител , развий след това самия клапан с ключ 17 или 19 беше (развивай полека , защото може да има малко газ между изпарителя и газовия клапан), след това дай на контакт за секунда-две и после върни контакта и сглоби по обратния ред клапанчето. Възможно е от подскачането на легналия полицай да е вдигнало някое боклуче по клапаните или самия изпарител... Случи ми се нещо подобно на връщане от Годеч , та го закъсах на един баир посред нищото... бутане до близката газстанция , заредих за 10 лв, ама нъцки... :lol:

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Чет 06 дек 2007 11:00

Колега, сменял ли си скоро филтъра на газовия клапан? Защото ако не си, може и от него да е причината - пропуска много малко количество газ, което е достатъчно да запали, но не и да работи нормално двигателя.
Преди 1 година сменях филтъра на клапана, симптомите бяха почти индентични с твоите и няма да ти кажа каква мръсотия излезе от там. Така че си провери и филтъра на клапана!

Потребителски аватар
peshonp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peshonp » Пет 07 дек 2007 11:24

Аз..имах проблеми с бензин,на газ спря да пали и да върви изобщо.Ходих в Хеед,и майстора ми надникна в двигателя,бутна нещо и о чудооо,пали,върви,ходи на газ,че се къса :) Та,какво направи.Има едни клемички,точно под изпарителя мисля се казва,просто те са си там,но са се разширили малко и той ги стисна с едни клещи и готово.Така че,виж там.

Потребителски аватар
oicho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oicho » Съб 15 дек 2007 22:22

стегни всички клеми и провери релетата , ако не може да е заминал ел ключа,случва се

Върни се в “Автогазови уредби”