Въпрос за автоматично превключване.

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
MiroslavStanchev
Автомобил:
Двигател: AHF 2000

Въпрос за автоматично превключване.

Мнениеот MiroslavStanchev » Чет 10 яну 2008 11:21

Здравейте колеги :) Искам да ви попитам да ли е възможно на моя двигател да се постави автоматично превключване от /Бензин на Газ и обратното. Двигателя е : 1 600 см3 - 70 Кс - Карбуратор, код на двигателя Pn. Надявам се да сте ме разбрали какво искам да ви кажа :)

Потребителски аватар
Iavor
Автомобил: Škoda Octavia VRS
Двигател: CEGA 2008

Мнениеот Iavor » Чет 10 яну 2008 11:32

Няма сми от него.Нали трябва да минеш през нулево положение,за да изпапкаш останалото в карба ,количество бензин,и след това-да превключиш.Иначе ще се давиш зверски.
Това върши работа при инжекциите.

MiroslavStanchev
Автомобил:
Двигател: AHF 2000

Мнениеот MiroslavStanchev » Чет 10 яну 2008 11:37

Iavor написа:Няма сми от него.Нали трябва да минеш през нулево положение,за да изпапкаш останалото в карба ,количество бензин,и след това-да превключиш.Иначе ще се давиш зверски.
Това върши работа при инжекциите.

В момента много се забавя,превключването и се дави.... :( Трябва да се отстрани тоя проблем.Мерси за отговора. :)

Последна промяна от MiroslavStanchev на Чет 10 яну 2008 11:38, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Чет 10 яну 2008 11:37

нестава

Потребителски аватар
The Officer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Officer » Чет 10 яну 2008 23:02

Няма смисъл.Ако се дави колата и ти я е слагал газовата някой "майстор"виж как е вързан бензина.Трябва да се прекъсне непосредствено педи да влезе в карбуратора,иначе се смесват газ и бензин и се дави ЯКО.

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Пет 11 яну 2008 21:37

The Officer написа:Няма смисъл.Ако се дави колата и ти я е слагал газовата някой "майстор"виж как е вързан бензина.Трябва да се прекъсне непосредствено педи да влезе в карбуратора,иначе се смесват газ и бензин и се дави ЯКО.

Пич, и според теб като е ТОЧНО на входа на карба бензиновия клапан ще имаш възможност да превключваш автоматично?!? :roll:

Аз съм мислил за схема за автоматично превключване на газ за карбураторни автомобили, трябва просто някакъв компаратор за обороти да речем под 600 и газта да се пуска, но съм твърде бос в електрониката , за да реализирам схемата :(

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 13 яну 2008 14:17

The_Machine написа:
The Officer написа:Няма смисъл.Ако се дави колата и ти я е слагал газовата някой "майстор"виж как е вързан бензина.Трябва да се прекъсне непосредствено педи да влезе в карбуратора,иначе се смесват газ и бензин и се дави ЯКО.

Пич, и според теб като е ТОЧНО на входа на карба бензиновия клапан ще имаш възможност да превключваш автоматично?!? :roll:

Аз съм мислил за схема за автоматично превключване на газ за карбураторни автомобили, трябва просто някакъв компаратор за обороти да речем под 600 и газта да се пуска, но съм твърде бос в електрониката , за да реализирам схемата :(

Докато стигне до 600 няма ли да е твърде късно да пусне газта - ще изгасне.
Иначе схемата ти е честотомер ;) - при честота под 600rpm вади сигнал и пуска газта.Иначе трябва и някое и друго тригерче и т.н. за да може да не спре газта като оборотите минат над 600 отново.По-удобно е да се направи с някакво дребно процесорче (брата е точния човек) ама има смисъл ако ще се реализира някак на пазара.
От газ на бензин може да се минава направо а за минаване от бензин на газ реално трябва да следим само кога бензина е свършил.Единия вариант е да следим именно оборотите ама ако колата загасне за момент (да кажем човека изпусне съединителя или спре рязко и т.н.)преди да е свършило горивото става мазало защото ще пусне газта и ще се омаже работата жестоко.

Потребителски аватар
spirof
Автомобил: Audi A4 B5
Двигател: ADR 1998
Контакти:

Мнениеот spirof » Пон 14 яну 2008 15:13

става как да не става,всичко става
в твоя случай единствения начин да стане е като на мястото на карбуратора монтираш моноинжекция и след това чак автоматичния превключвател газ-бензин

Върни се в “Автогазови уредби”