Въпрос за автоматично превключване.
-
MiroslavStanchev
- Автомобил:
- Двигател: AHF 2000
Въпрос за автоматично превключване.
Здравейте колеги
Искам да ви попитам да ли е възможно на моя двигател да се постави автоматично превключване от /Бензин на Газ и обратното. Двигателя е : 1 600 см3 - 70 Кс - Карбуратор, код на двигателя Pn. Надявам се да сте ме разбрали какво искам да ви кажа 
-
MiroslavStanchev
- Автомобил:
- Двигател: AHF 2000
Iavor написа:Няма сми от него.Нали трябва да минеш през нулево положение,за да изпапкаш останалото в карба ,количество бензин,и след това-да превключиш.Иначе ще се давиш зверски.
Това върши работа при инжекциите.
В момента много се забавя,превключването и се дави....
Последна промяна от MiroslavStanchev на Чет 10 яну 2008 11:38, променено общо 1 път.
- The Officer
- Автомобил:
- Двигател:
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
The Officer написа:Няма смисъл.Ако се дави колата и ти я е слагал газовата някой "майстор"виж как е вързан бензина.Трябва да се прекъсне непосредствено педи да влезе в карбуратора,иначе се смесват газ и бензин и се дави ЯКО.
Пич, и според теб като е ТОЧНО на входа на карба бензиновия клапан ще имаш възможност да превключваш автоматично?!?
Аз съм мислил за схема за автоматично превключване на газ за карбураторни автомобили, трябва просто някакъв компаратор за обороти да речем под 600 и газта да се пуска, но съм твърде бос в електрониката , за да реализирам схемата
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
The_Machine написа:The Officer написа:Няма смисъл.Ако се дави колата и ти я е слагал газовата някой "майстор"виж как е вързан бензина.Трябва да се прекъсне непосредствено педи да влезе в карбуратора,иначе се смесват газ и бензин и се дави ЯКО.
Пич, и според теб като е ТОЧНО на входа на карба бензиновия клапан ще имаш възможност да превключваш автоматично?!?![]()
Аз съм мислил за схема за автоматично превключване на газ за карбураторни автомобили, трябва просто някакъв компаратор за обороти да речем под 600 и газта да се пуска, но съм твърде бос в електрониката , за да реализирам схемата
Докато стигне до 600 няма ли да е твърде късно да пусне газта - ще изгасне.
Иначе схемата ти е честотомер
От газ на бензин може да се минава направо а за минаване от бензин на газ реално трябва да следим само кога бензина е свършил.Единия вариант е да следим именно оборотите ама ако колата загасне за момент (да кажем човека изпусне съединителя или спре рязко и т.н.)преди да е свършило горивото става мазало защото ще пусне газта и ще се омаже работата жестоко.
Върни се в “Автогазови уредби”