Двигател 2Е с АГУ - мисията възможна !

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Mega75
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Двигател 2Е с АГУ - мисията възможна !

Мнениеот Mega75 » Чет 11 авг 2005 18:27

Колеги реших да споделя с вас какво направих, мился че ще ви е полезно!

От доста време искам да сложа газова уредба, но чувах най-различни мнения от ЗА до твърдо ПРОТИВ. Понеже колата е Vento GT с 2Е мотора, 2,0 куб. см. - 8 клапана има доста мнения. След дълго събиране на мнения и съвети, взех решение и пристъпих към действие.

Купих си BRC уредба на части (ел. изпарител 100 KW, плочка за газта, 2 броя защити, бутилка със сонда ...), както и инжекцонния емулатор и за 2 дни си монтирах всичко сам. Оказва се, че ако си технически грамотен и има желание не е проблем да си я сложи сам човек.

Резултата е ПЕРФЕКТЕН, колата върви супер и на газ и на бензин. Няма грижи с паленето и преминаването от газ на бензин и обратното.

... Така, че ако някой има желание и въпроси нека пита смело.

p.s Още веднъж казвам, че опита ми е само с 2Е мотора.

Потребителски аватар
steff_gti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот steff_gti » Пет 12 авг 2005 10:11

Засега ще питам само колко ти струваше това удоволствие TOTAL?

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Пет 12 авг 2005 10:12

Колко ти излезе като цена (по конкретно емулатора) и струва ли си да слагаш емулатор. в смисал такъв оказва ли влияние върхо разхода на гориво (ГАЗ) емулатора. аз съм с Ловато ЕЛ изкарвам около 90 км. градско с 10лв. Става въпрос за голф 3 1.8 моноинжекция.
С две думи има ли смисал да слагам емулатор. Моаята също си работи добре и на бензин и на газ. Като изклу4им натрупването на грешките.

Потребителски аватар
paco
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот paco » Пет 12 авг 2005 13:15

nasko78 написа: Моаята също си работи добре и на бензин и на газ. Като изклу4им натрупването на грешките.

То да не е малко :shock:

ECU то постоянно се чуди, какво стаа. Мисля с емулатора да го опраиш тоя проблем и ефекта икономия да се порви .

Нека майстор на газ да каже :!:

РАСО

Потребителски аватар
Mega75
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re ...

Мнениеот Mega75 » Пет 12 авг 2005 18:28

steff_gti написа:Засега ще питам само колко ти струваше това удоволствие TOTAL?

Да казвам веднага! Всичко 485 лв. Като имате предвид, че купих много по дълги тръби, защото си мислех, че няма да сигнат.

Който се интересува мога да напрявя демо.

... А да, днес бях да видя как е компютъра и няма записани никакви грешки! ;)

Потребителски аватар
Mega75
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re ...

Мнениеот Mega75 » Пет 12 авг 2005 18:29

nasko78 написа:Колко ти излезе като цена (по конкретно емулатора) и струва ли си да слагаш емулатор

Емулатора е 48 лв. Не знам дали си заслужава, защото не знам как е без него. Знам само, че нямам натрупани грешки!

Потребителски аватар
maistora_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maistora_1 » Съб 13 авг 2005 2:25

Ех, от кога чакам и аз да чуя,че с 2Е мотор е добре на газ, защото съм заклет газаджия(но до сега само на карбураторни коли) и се чудех и аз дали ще е добре на газ тоя мотор??? Така ,че колеги моля споделяйте мнения! bowdown

Потребителски аватар
Mega75
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Разход ...

Мнениеот Mega75 » Съб 13 авг 2005 18:51

Колеги на първо четене разхода е към 14 градско, което за мен е супер, защото и на бензин ми е толкова (данните са с включена клима 1/2 от времето). Резултата е предварителен, защото е на база 20 лв. заредена ГАЗ. Скоро очаквайте данни за извънградко, както и по-точен разход в града.

muropulec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muropulec » Съб 13 авг 2005 18:51

Ае батка кажи от каде може да се закупи тоя емулатор и ко представлява,че маи и аз ще минавам на газ то вече не се издаржа с тоя бензин :roll:

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Пон 15 авг 2005 8:41

Бих казал само браво.Но от този саит от друга разговори разбрах че истинските (хубави) емулатори са по 300 лв чесно казано и на мене ми е интерсно откаде го взе тоз емулатор.и как се свързва.Мога ли да го вържа на Ловато ел. ???? през уикенда излизах навън.За 18лв. саъм навъртял 330 км. като 100км на клима (става въпрос извън градско).Двигателя ми е 1.8 голф 3.За градско харчи около 13/100!!!

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Пон 15 авг 2005 8:51

Извинявам се че пак пускам пост но искам да питам ка е ускорението с емулатора.Защото аз съм си доволен от газовата. но за нищо на света не мога да сравнявам ускорението на бензин с това на газ. Бих си сложил емулатор ако ме увериш че емулатора ще накара двигателя да ускорява на газ като на бензин!!!

Потребителски аватар
Mega75
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Емулатор ...

Мнениеот Mega75 » Пон 15 авг 2005 8:52

Емулатора го купих от сервиза на BRC. Свързването е елементарно. Маса, + към газовия клапан и другото е на букси към инжекциона.

Колкото до разхода е нормален, при мен е повече, както съм написал!

Потребителски аватар
Mega75
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re ...

Мнениеот Mega75 » Пон 15 авг 2005 8:54

nasko78 написа:Извинявам се че пак пускам пост но искам да питам ка е ускорението с емулатора.Защото аз съм си доволен от газовата. но за нищо на света не мога да сравнявам ускорението на бензин с това на газ. Бих си сложил емулатор ако ме увериш че емулатора ще накара двигателя да ускорява на газ като на бензин!!!

Колега не знам да има измислено още как колата на газ да върви колкото и на бензин. За това имаш ключе, ако искаш да върви даваш пари за бензин ако не караш на газ. Аз ползвам колата много за работа и карам на газ ако искам да върви минавам на бензин!

Потребителски аватар
Mega75
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re ...

Мнениеот Mega75 » Пон 15 авг 2005 8:57

nasko78 написа:Бих казал само браво.Но от този саит от друга разговори разбрах че истинските (хубави) емулатори са по 300 лв чесно казано и на мене ми е интерсно откаде го взе тоз емулатор.и как се свързва.Мога ли да го вържа на Ловато ел. ???? през уикенда излизах навън.За 18лв. саъм навъртял 330 км. като 100км на клима (става въпрос извън градско).Двигателя ми е 1.8 голф 3.За градско харчи около 13/100!!!

Мисля си, че бъркаш инжекцион емулатора с ламбда контрола? Емулатора няма връзка с това как върви колата на газ. Той само помага компютъра на колата да не трупа грешки. Както и да не режеш жици по колата.

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Пон 15 авг 2005 9:42

Ясно!!!Благодаря за информацията.При мене вече са рязани кабелите.Значи в крайна сметка според мене няма нужда от емулатор.Чесно си казвам, когато изпреварвам по трап превклучвам на бензин, иначе рискувам много.Между другото аз незнам ка се проверяват тези грешки но мисля че бяха натрупани заради една гадна газ.след като е изгорях, проблема изчезна. С гадната газ не можеше да установи стабилни ниски обороти.и на газ и на бензин.рестартирах компютара и отогава насам нямам проблеми.Дано и да нямам.Но каквото и да говорим при тези цени на бензина ....... ще караме на газ!!!

Върни се в “Автогазови уредби”