ГИ BSM - прекъсване при работа на газ - РЕШЕНО!

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
shotoman
Автомобил: VW Polo 6N1
Двигател: AEE 1997
Контакти:

ГИ BSM - прекъсване при работа на газ - РЕШЕНО!

Мнениеот shotoman » Пон 07 яну 2013 20:09

Здравейте колеги, след толкова години дойде време да пусна тема и за газовата уредба на колата. Колата е Поло `97, 1.6 АЕЕ мотор. Компютъра е BSM, на изпарителя пише Bardolini Gama 01. Уредбата е монтирана преди 40 000 км и от тогава единствения проблем, който е имала е сцепен маркуч от филтъра към газовата рейка, който беше сменен преди месец с нов. Двата филтъра се сменят на всеки 8 000 - 10 000 кв, въпреки, че дават да изкарват по повече. Когато е слагана уредбата наредих и нови кабели Tesla, както и нови свещи Denso Iridium Power - по каталог за моята кола. Маслото, филтрите и всички ремъци са сменени преди 1 000 км. Колага беше супер до вчера. Нощта пътувах по подбалканската до Калофер, на следващия ден се прибрах към София. На връщане ми се наложи да сипа газ на някакъв малък Шел. Направи ми впечетление, че ми зареждаха бутилката доста дълго, чак щях да попитам какво стана. След зареждането минах 60 км, без да забележа проблем с колата. Сутринта тръгвам за работа и като започна едно прекъсване, губи мощност, ту се "изстрелва" ту забива....мъка. Подам ли рязко газ забива носа, после тръгва, после пак забива....абе ако ме гледа някой от страни ще се чуди какво ми става :lol: На бензин няма проблем, колата работи спокойно, форсира се отлично и върви без проблем. Вдигнах капака в тъмното - не прескачат искри. Четирите бобинки на газовата рейка работят, маркучите са закачени. Не можете да си представите колко много се надявам да ме успокоите, че съм попаднал на много кофти газ в Шел :roll: Има ли вариант да е кондензирала бутилката или да има вода в газта....де да знам :banghead:

Последна промяна от shotoman на Вто 08 яну 2013 20:02, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
shotoman
Контакти:

Re: ГИ BSM - прекъсване при работа на газ

Мнениеот shotoman » Вто 08 яну 2013 8:19

Тази сутрин имаме и нов признак - като натисна колата, за да не ме бият по светофарите и обръща на бензин, сякаш няма газ.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 08 яну 2013 10:00

Да не би газта, дето си сипал да е била доста мръсна, така да се каже и да е позапушила филтърчето по линията до изпарителя? (не зная при ГИ, при АГУ е 1 филтър само). По описанието ти ми се струва, че действително кофти газ е причината за тези твои неволи. :wink:

Потребителски аватар
shotoman
Контакти:

Мнениеот shotoman » Вто 08 яну 2013 10:09

Довечера с много мъки ще се постарая да изхарча всичката газ, ако после не се изчисти проблема ще сваля филтъра, ако и това не помогне - ще търся сервиз :(

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Мнениеот zografski » Вто 08 яну 2013 10:11

Зареди от ОМВ или Еко и покарай, според мен също е от лоша газ. Другия вариант е да оставиш колата да загрее повече и тогава да обърнеш на газ и не я натискай много в началото като прехвърли на газ. Покарай нормално 5-6 минутки и после я натисни да видиш как е, че в това студено време + лоша газ е напълно нормално да ти забива муцуната и да прехвърля сама на бензин.

Потребителски аватар
shotoman
Контакти:

Мнениеот shotoman » Вто 08 яну 2013 20:01

Така, сега развръзката.... хванах магистралата към Пловдив и карах докато не свърши горивото (два часа мъки - сякаш няма газ в колата, бучи, мъчи се, прекъсва....чак да се разплаче човек), после я оставих да работи на място, докато не се изпразни бутилката до последния грам (образно). Заредих на Еко догоре и колата полудя - върви като пушка. Няма прекъсвания, няма забивания - от 900 до 5 000 оборота е като оса. :banana :applause: :да: Мноооого съм щастлив.

Да уточня - заредих на Шела в Пирдоп. От сега нататък на Шел само за кафе (и то ако е свършило всичкото кафе на света). Такива неща ми идва да напиша за тея говеда, че ще ме съдят ако прочетат.... Ма каквато им е газта, такива да са им и оборотите през новата година.

Ай наздраве от мен. :drinking:

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Re: ГИ BSM - прекъсване при работа на газ - РЕШЕНО!

Мнениеот Гергин » Сря 09 яну 2013 9:25

:applause: :applause:
Добре го рече за оборота. Хубава и поучителна история.
И мойта е нещо спъната от как застудя, почнаха зимната смес death :bishop

Върни се в “Автогазови уредби”