газова инжекция- проблем

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
tskostov
Автомобил: Seat Ibiza MK III 2002
Двигател: 1.4 16V
Контакти:

газова инжекция- проблем

Мнениеот tskostov » Нед 25 май 2008 7:26

колеги здравейте, искам да попитам може ли да ме упътите към някой майстор в софия, дето да разбира (много) и да има софт за фобос!!! иска ми се някой който може да отвори компютъра и да погледне как са спойките и т.н. ... в един сервиз искат направо да го сменят за 250 лв., а аз съм сигурен,че проблема не е непоправим, защото ту се появява, ту не ("ту се появява" е по-честото) и вече 2-ра седмица карам основно на бензин и ми бие малко по джоба :) двигателя е 1.8 инжекция..... също ако някой може да ме упъти къде и как да намеря термо датчика и датчика за налягане (ако има такива неща) също ще ми е полезно, даже и снимки ако може да постнете, а по- късно може и аз да постна снимки на моя двг, да ми покажете направо на него :)

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Нед 25 май 2008 7:31

Кой от двата ? Термо датчиците са 2 ! Единият мери Т на изпарената газ ( в рейката и се намира или в края й , или по маркуча към нея , там е и датчика за налягане) , а другият е на корпуса на изпарителя.

Потребителски аватар
kamo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamo » Нед 25 май 2008 9:15

Здравей колега,
Какъв точно е проблема? Пробва ли да им се обадиш и да говориш с тях? Трябваше да откриват сервиз в София в началото на май. Може да са готови вече и направо да идеш там да погледнат.
Колегата MK4 кара с Фобос и му е монтиран тук, в София. Питай го къде, явно имат техника за диагностиката му.

П.С. И аз съм с Фобос, без грижи по вървежа досега, слава богу. Имам проблем с отчитането на нивото на газ в бутилката и мисля следващия уикенд да се разправям с него. Ще им звъня в понеделник и ще пиша, ако сервиза им тук е готов вече.

Потребителски аватар
tskostov
Контакти:

Мнениеот tskostov » Нед 25 май 2008 9:41

много ще съм благодарен за каквото и да е инфо :)

Потребителски аватар
kamo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamo » Пон 26 май 2008 11:15

Толу що се чух с Фобос.
Сервиза в София го отварят в началото на следващия месец, неясно на коя дата. За проверки и диагностики препоръчват да се иде до Плевен, Пловдив или Ст.Загора. Аз си уговорих час за 9 в събота. мисля да тръгвам към 7 от София. Ако искаш давай да ходим двамата.
Пиши на лични.

Потребителски аватар
kamo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamo » Пон 26 май 2008 11:19

Току що се чух с Фобос.
Сервиза в София го отварят в началото на следващия месец, неясно на коя дата. За проверки и диагностики (предполагам и за твоя проблем с компа) препоръчват да се иде до Плевен, Пловдив или Ст.Загора. Аз си уговорих час за 9 в събота. мисля да тръгвам към 7 от София. Ако искаш давай да ходим двамата.
Пиши на лични.

Потребителски аватар
tskostov
Контакти:

Мнениеот tskostov » Сря 28 май 2008 9:20

ново развитие по проблема ми... констатирах, че ако колата не е палена от повечко време (поне 24 часа) и двигателя е напълно студен, си прехвърля нормално на газ и няма проблем, докато не загрее хубаво (като си карам поне около час на газ)!!! когато стане това (когато загрее) колата гасне и от там на сетне не иска и да си помисли за газ!!! дали проблема е в компютъра, защото аз мисля, че е по-скоро в някой датчик...... и да ви попитам- на газовата има един общ датчик и на температурата и на налягането, казаха ми, че често правел проблеми.... мислите ли, че може и в момента да е от там проблема и знаете ли в какви магазини мога да го намеря тоя датчик (на датчика също пише фобос) .... обеснявам ви по този начин, защото както казах и преди съм малко извън авто-газовите уредби.... ще съм благодарен на всякакво инфо и то ако може по-скоро, защото в събота трябва да пътувам към пловдив, а не ми се дават милиони левове за бензин!!!!

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Сря 28 май 2008 17:40

Приятел, я на загряла кола си пипни компютъра на газта - ако е много напечен му потърси по-хладно и обдухваемо място ;)

Потребителски аватар
tskostov
Контакти:

Мнениеот tskostov » Сря 28 май 2008 21:07

The_Machine написа:Приятел, я на загряла кола си пипни компютъра на газта - ако е много напечен му потърси по-хладно и обдухваемо място ;)

не е ли нормално да е напечен когато е работила колата ????

направи ми впечатление, че е доста нагорещен на пипане след каране в задръстванията ... възможно ли е да е от това ????

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Сря 28 май 2008 21:17

tskostov написа:
The_Machine написа:Приятел, я на загряла кола си пипни компютъра на газта - ако е много напечен му потърси по-хладно и обдухваемо място ;)

не е ли нормално да е напечен когато е работила колата ????

направи ми впечатление, че е доста нагорещен на пипане след каране в задръстванията ... възможно ли е да е от това ????

Има вероятност... я снимай как е монтирано всичко :)

Потребителски аватар
tskostov
Контакти:

Мнениеот tskostov » Сря 28 май 2008 21:35

Изображение

ето така, само че компютъра е поставен отгоре -хоризонтално над акумулатора, посока стъклото..... иначе и двигателя е същия и всичко останало е същото...

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Сря 28 май 2008 22:26

То няма и особено къде да се сложи... но може би отстрани на акумулатора малко по-добре ще се обдухва...

Потребителски аватар
tskostov
Контакти:

Мнениеот tskostov » Сря 28 май 2008 22:42

The_Machine написа:То няма и особено къде да се сложи... но може би отстрани на акумулатора малко по-добре ще се обдухва...

а дали е това проблема.... мислиш ли, че може компа наистина да е за смяна, като се има предвид, че на студен двигател си работи без проблем???

утре мисля да отида до газаджиите в дружба (до метан-станцията)- те са слагали уредбата и те искат да ми сменят компа за над 250 кинта.... но ще мина пак през тях да помислим дали има вариант да пропуснем смяната...... ако ли не.... други ден заминавам за пловдив и там ще отида в представителството на фобос....

Върни се в “Автогазови уредби”