Питане за нафта

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
CKD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CKD » Чет 08 май 2008 15:09

Нафтата може просто да е крадена. Ако не знаете нафтата от градския транспорт е синя, от БДЖ е червена. Явно просто е оцветявана и пича с микробуса я препродава.

Потребителски аватар
slavi ivanov slavov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот slavi ivanov slavov » Чет 08 май 2008 16:00

Добре де купи еди пьт 50- тина литра и сипи и виж за какво става вьпрос,сега ако не ти хареса вьрвежа или има друг звук мотора повече недеи взема, поне аз така правя. От 50 литра ГНП-то няма да му стане нищо,пьк и на всичко останало. Иначе цвета не е критерии , наливал сьм всякаква, синя (като син камьк направо), червена (между другото от нея сьм доволен) , жьлта- олио направо, на 1, 60 няма какво да я гледам. Колата е Ауди А-6 2,5 ТДИ . 250 000 хил км имам сьс такива нафти. За помпи дюзите сьм чувал че подбирали нафтите.

Потребителски аватар
BeckoTDI
Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
Двигател: BPE-ABK-AAZ

Мнениеот BeckoTDI » Нед 11 май 2008 0:54

Добре де за нафтата на черно, не се ли научихте за да нямате проблеми да вземате само сигурна... най-хубаво от по добър ваш познат, а най-добре е някой ваш приятел ако се е *** да я пробва нафтата преди вас :005:

Аз вземах сега наскоро 100 литра от трактор и то от Българската стопанска мрежа :lol: ем какво да ви кажа никаква разлика не усетих, върви си количката и това е, но всичко е много относително.. нафта всякаква! И понеже много хора твърдят, че този двигател горял всичко :lol: Ще кажа че и 100 литра от същата минаха през една астра 1.7тди исузо мотора, който уж бил по капризен, ама и той си я хапна сладко сладко :046:

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Нед 11 май 2008 6:29

Иван Неделчев написа:...приятел ми е, но здравей здрасти...

Голяма глупост написа.

DiMiTaR_k написа:...Сипват на тракторите защото техните двигатели са малко по-различни от ТДИ И ГТД...

По-точно? По какво се различават?

Потребителски аватар
Разузнавач
Автомобил:
Двигател:

з

Мнениеот Разузнавач » Нед 18 май 2008 20:35

никви такива нафти! аз бачкам не бензиностанция и ви казвам - Лукойул,Омв само.Шела е егати боклука скапана румънска нафта.Ако неидва от Бургас - НЕСТАВА

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Нед 18 май 2008 22:06

В БГ качествена нафта няма, не разбрахте ли ? Лукойл, Омв.. тралала. Сипете в някоя друга държава и вижте за какво става въпрос. Сипвах преди около месец от Премиума на ОМВ - че той върви толкова зле колкото Спринта. Сипвах в Гърция от някаква мижава бензиностанция в някакво селце - е, все едно карах нова кола. ;)

Потребителски аватар
ninov
Автомобил:
Двигател:

0.2 % сяра

Мнениеот ninov » Пон 19 май 2008 22:45

0.2 % сяра и
50 ppm
Това е най вероятно
съдържанието на сяра е по голямо и затова го продават само за селското стопанство. 0.2 % сяра е по евтина Лукойл е изнасят за Турция, Грузия и други не европейски страни кото нямат това евро ограни4ение за сярата.
50 ppm е евродизела и той е скъп, при това много скъп ве4е в БГ.
Мога само да ти кажа че със сигурност червена нафта от лукой нефтохима в бургас не излиза, отпадат и съмненията да е боядисва, освен ако не е... ти идиота да и слага 4ервена боя за яйца.
Най вероятно има няква врътка, ама ако ти е дава за 1.50лв какво остава за него? То нявярвам някой ей така да си заложи гъза за да ти носи нафта от Гърция без печалба за него.

Потребителски аватар
maiz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maiz » Вто 20 май 2008 10:04

От къде я изкопахте тази стара тема?:)

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Вто 20 май 2008 15:22

Аз до сега 2 пъти сипвам по 30л нафта която е от цистерна на ОМВ и мога да кажа че е в пъти по-добре от колкото нафтата от бензиностанцията. Колата дърпа повече а харчи по-малко. Интересното беше че единия път нафтата беше с цвят на олио, а втория червеникава :) Ама е екстра :)

Потребителски аватар
The^Maniac
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The^Maniac » Пет 23 май 2008 8:34

Я да питам и аз нещо в тази тема. Понеже всички разправят колко е непретенциозен ТДИ АФН към нафтата, според вас може ли да се кара с газьол? Дали ще има проблем? Примерно ако го мешам 50:50 с нафта. Че тя и нафтата на черно вече гони 2 лв., а газьол се намира по-лесно.
Благодаря за отговора.

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Пет 23 май 2008 10:24

The^Maniac написа:Я да питам и аз нещо в тази тема. Понеже всички разправят колко е непретенциозен ТДИ АФН към нафтата,

Това от къде си го чул? Аз знам само помпа дюза мотора прави проблеми с кофти нафта.

Нашите котурници 1З, АФН, ( Има още един модел с променлива геометрия но е 90 коня. ) доколкото знам често сменянето на горивния филтър и не би трябвало да е проблем?
Знам само, че с хубава нафта върви къде къде по добре и гори наистина по малко.

Потребителски аватар
The^Maniac
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The^Maniac » Пет 23 май 2008 17:03

Колега аз съм написал, че доколкото съм чул мотора е непретенциозен!

Върни се в “Дизелови агрегати”