Алпин дизел

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Вто 18 ное 2008 23:19

Аз пък съм карал с всичките ОМВ, Шел, Лукоил, Еко и смятам, че всичките се на едно ниво. От година насам ползвам ОМВ, Шел и по рядко Еко.

Един познат веднъж ми каза, най-хубавата нафта е утаената нафта :wink:

Потребителски аватар
vw_manqk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_manqk » Сря 19 ное 2008 1:08

пичове и аз карам вече 10 месеца само със премиум дизел на омв и сам мн доволен случвало ми се е да сипа на лукоил и като дам газ колата пуши и няма ряз лукоил неставаа в това сам обеден за други бензиностанци не сам пробвал и няма и да пробвам,поздрави :vacation

sashot
Автомобил:
Двигател:

Да споделя и аз малко опит, макар да е леко офф-топик.

Мнениеот sashot » Сря 19 ное 2008 7:56

Моят Пасат пък не хареса дизела на ОМВ, по-специално Спринт дизела, дето уж трябва да е върха на сладоледа. Вярно, че пробвах само веднъж, но се силно разочаровах и няма да повторя. Колата слабо, но все пак осезаемо загуби пъргавина, разходът се качи, спрямо този с лукойлско гориво, с което карам обикновено, с 0.3 - 0.4 л / 100 по БК извънградско (на един и същ 300 км. маршрут, при едни и същи условия, при един и същи маниер на шофиране). Може и да съм извадил лош късмет, но в ОМВ вече съм нещо като "персона нон-грата". Евентуално може само да си помпам гумите. :)
Дотук най-доволен съм от дизела на Ромпетрол. В сравнение с гориво на Лукойл, двигателят работи по-тихо, разходът е с до 0.3 л / 100 по БК по-малък, но разлика в пъргавината не съм усетил. Но и тук има едно "но". При зареждане с ромпетролски дизел в Бургас, колата се държи все едно е с нефтохимско гориво, а подобрението се забелязва, когато зареждам във вътрешността на страната (северна България), откъдето си правя извода, че бургаския Ромпетрол може би зарежда горива от Лукойл. Еко не съм пробвал, приятел - собственик на голяма транспортна фирма твърди, че тяхното гориво е най-добро.
За Шел не искам и да чуя - преди десетина години ми наляха в резервоара на опелчето заедно с 30-те литра гориво и доста вода. После се наложи Кадетчето да "изпие" 3-4 литра спирт за "дезинфекция". Двете отваряния на карбуратора за почистване бяха допълнителен "бонус". Пък и простотията, която направиха по това време с платената тоалетна на бензиностанцията на магистрала "Тракия" окончателно ме отврати от тях.

Потребителски аватар
Dragon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dragon » Сря 19 ное 2008 8:29

vw_manqk написа:пичове и аз карам вече 10 месеца само със премиум дизел на омв и сам мн доволен случвало ми се е да сипа на лукоил и като дам газ колата пуши и няма ряз лукоил неставаа в това сам обеден за други бензиностанци не сам пробвал и няма и да пробвам,поздрави :vacation

Е, щом си "Обеден" няма да спорим я...!
С поздрави!

Потребителски аватар
uBO_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот uBO_1 » Сря 19 ное 2008 8:34

А знаете ли че сичката нафте е от Лукоил само Премиума на ОМВ май не е от лукоил и дизела на Ромпетрол също не е на лукоил иначе сичко друго е лукоил така че кой кжо ще да си говори кадето и да с сичко е боклук в БГ.В Италия с нафтата за трактори колата върви много по добре па камо ли с другата.

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Сря 19 ное 2008 8:49

Потребителски аватар
krisbul
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: BCB
Контакти:

Мнениеот krisbul » Сря 19 ное 2008 11:03

ДАНЧО написа: просто зимата е хубаво резервоара да е поне над средата.Мисля , че чак толкова лесно нафтата неможе да замръзне.Горивния филтър го сменям на 2 смени на маслото т.е. около 19000 км.

Добре де, но каква е логиката да се кара с пълен резервоар?? Нали нафтата замръзва във филтъра или в горивопроводите... Където няма отношение колко гориво има в резервоара. За замръзнал резервоар лично аз не съм чувал :dontknow:

Потребителски аватар
recaro_7
Автомобил: Vw Passat B5.5 tdi
Двигател:

опа

Мнениеот recaro_7 » Чет 20 ное 2008 13:47

Момчета,Аз до преди време бях много доволен от ОМВ-Спринт дизела,но нещо на последък го развалиха и него.
Днес сипах на Еко и да ви кажа колата се попромени,точно като някогашният спринт дизел на ОМВ.
А за Алпина....ми аз се доверявам единствено на добавката против замръзване на Кастрол ТДА или Голд Игъл и лико и моли стават също.
И нямаш грижи,знам че аз съм си я сипъл. :guinnes
Безаварийни зимни киломерти на всички колеги с печки.....по рано ни се смееха колегите..,а бе нафтата станала 2.4лв. не било изгодно.....ми сега като е 2 лв. какво ще кажете :lol:
И 3лв. да стане 5/100 си е 5/100 :lol:

Върни се в “Дизелови агрегати”