1.9 TDI 1Z пипа доста масло

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
suspect79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот suspect79 » Чет 23 окт 2008 18:30

Luciano написа:
suspect79 написа:колега и аз съм с 1Z мотор и моят си лапа около 2,5 до 3л. на 10 000км. но колата ми варви перфектно,нямам омасления около турбото и някой хора(на които аз имам доверие)ми казаха просто да си карам и доливам.Все пак колицата ми на 200 000+ км.Ти си решаваш.

Аз като гледам ти няма смисъл да сменяш масло!Днес литър, утре литър...все с ново си караш :shock

Ами такав ми е бил късмета :D Яко ръчка оставям един черен облак зад мен и другите коли естествено са зад мен :D Аз си зная че турбината ми го дарпа ама сега няма финанси по нататък ше си я сменя

Потребителски аватар
karlos_racing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот karlos_racing » Пет 24 окт 2008 10:41

Колеги искам да попитам за това изолиране на ЕГР как трябва да се направи и с какво ще помогне това, защото много хора ми казват изолирай си ЕГРа и ще спре да гори маслото. Кажете вие някой правил ли го е на колата си, какво точно трябва да се изолира и има ли ефект от него и какъв е той?
предварително благодаря :wink:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 24 окт 2008 10:45

Няма да спре да гори масло.Просто няма да се натрупва толкоз мизерия по колекторите.

Потребителски аватар
karlos_racing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот karlos_racing » Пет 24 окт 2008 13:39

Колега дори и така да е какво трябва да изолирам, за да не замърсявам повече колекторите.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 24 окт 2008 13:49

EGR клапана - има цяла тема за това.

Потребителски аватар
karlos_racing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот karlos_racing » Пет 24 окт 2008 21:17

оки благодаря колега сега ще я потърся

Потребителски аватар
=TDI=
Автомобил: Passat 1.9 TDI
Двигател: 1Z

Re: 1.9 TDI 1Z пипа доста масло

Мнениеот =TDI= » Чет 05 фев 2009 18:24

Колеги,
от скоро имам същият зор- омаслени колер ( даже капи от него масло ) и въздухопроводи. Явно студеният охльов на турбото изпуска масло. Иначе турбото си работи нормално.Самото турбо не е омаслено от вън.
Двигателя е 1.9 TDI 1Z.
Отначало помислих, че маслото е за смяна - беше на 6500км. Смених го - проблема си остана.
Ползвам Liqui Molly 10W40. Старото масло бе в синя туба, а това което сложих в жълта. Не разбирам какво пише на етикета и от някакви си там диаграми.
Въпроса ми е дали проблема е в не подходящо масло или турбото е за ремонт?
Ако има колеги от Пловдив да ме светнат за цената на ремонта.

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Re:

Мнениеот fox_vt » Чет 05 фев 2009 20:09

suspect79 написа:колега и аз съм с 1Z мотор и моят си лапа около 2,5 до 3л. на 10 000км. но колата ми варви перфектно,нямам омасления около турбото и някой хора(на които аз имам доверие)ми казаха просто да си карам и доливам.Все пак колицата ми на 200 000+ км.Ти си решаваш.

:screwy :screwy :screwy 3л. на 10к км. :bishop аве колега тя сигурно пуши като локомотив а аз съм тругнал да се кося че като паля на студено зимата припушва синкаво :wink:

Потребителски аватар
bobitur
Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip

Мнениеот bobitur » Пет 06 фев 2009 12:29

=TDI= написа:Колеги,
от скоро имам същият зор- омаслени колер ( даже капи от него масло ) и въздухопроводи. Явно студеният охльов на турбото изпуска масло. Иначе турбото си работи нормално.Самото турбо не е омаслено от вън.
Двигателя е 1.9 TDI 1Z.
Отначало помислих, че маслото е за смяна - беше на 6500км. Смених го - проблема си остана.
Ползвам Liqui Molly 10W40. Старото масло бе в синя туба, а това което сложих в жълта. Не разбирам какво пише на етикета и от някакви си там диаграми.
Въпроса ми е дали проблема е в не подходящо масло или турбото е за ремонт?
Ако има колеги от Пловдив да ме светнат за цената на ремонта.

Колега аз си рециклирах турбото при Реал турбо клон Пловдив. Взеха ми 450 лева само за рециклиране без сваляне и качване на самата турбина. Смениха ми пръстените и клапана. Виж да не ти е спукан кулера за това да ти тече масло, иначе почти няма кола с турбина, кулера или турбо пътищата да няма омасление . Има и втора ръка турбини за 200-400 лева. Ама недей бърза виж дали има луфт на перките(свали тръбите и от двете страни на турбината и с пръст натискай навътре, надолу, нагоре) и дали са омаслени. Има коли с омаслено турбо и нямат проблем с турбината, даже и тук във форума четах, че след рециклиране на турбина пак се омаслява отвън.
Успех

Потребителски аватар
=TDI=
Автомобил: Passat 1.9 TDI

Мнениеот =TDI= » Пет 06 фев 2009 17:51

10х
перките на турбината за чистият въздух е омаслена, но за луфт трябва да го разглобя както ме съветваш. Колера не е спукан- просто е голямо количеството на събраното масло в долното му казанче.
И накрая не разбрах, доволен ли си от извършеният ремонт в този сервиз, защото някои в града ( не в форума ) ми обясняват че след рециклиране в Пловдив турбото им издържало месец - два. Дават ли някаква гаранция? Ако ,,ДА'' - свалям го и го нося на ръка, защото не ми се дават и пари за монтаж -демонтаж.

Върни се в “Дизелови агрегати”