=TDI= написа:Колеги,
от скоро имам същият зор- омаслени колер ( даже капи от него масло ) и въздухопроводи. Явно студеният охльов на турбото изпуска масло. Иначе турбото си работи нормално.Самото турбо не е омаслено от вън.
Двигателя е 1.9 TDI 1Z.
Отначало помислих, че маслото е за смяна - беше на 6500км. Смених го - проблема си остана.
Ползвам Liqui Molly 10W40. Старото масло бе в синя туба, а това което сложих в жълта. Не разбирам какво пише на етикета и от някакви си там диаграми.
Въпроса ми е дали проблема е в не подходящо масло или турбото е за ремонт?
Ако има колеги от Пловдив да ме светнат за цената на ремонта.
Колега аз си рециклирах турбото при Реал турбо клон Пловдив. Взеха ми 450 лева само за рециклиране без сваляне и качване на самата турбина. Смениха ми пръстените и клапана. Виж да не ти е спукан кулера за това да ти тече масло, иначе почти няма кола с турбина, кулера или турбо пътищата да няма омасление . Има и втора ръка турбини за 200-400 лева. Ама недей бърза виж дали има луфт на перките(свали тръбите и от двете страни на турбината и с пръст натискай навътре, надолу, нагоре) и дали са омаслени. Има коли с омаслено турбо и нямат проблем с турбината, даже и тук във форума четах, че след рециклиране на турбина пак се омаслява отвън.
Успех