Въпрос за ролка
-
- Автомобил: passat B5
- Двигател: AFN
Въпрос за ролка
Здравейте ! От 2 месеца съм горд собственик Б5 1.9тди 110 коня.Много съм доволен от колата.Както обикновенно смених ангренажен ремък и обтягащи ролки,но след два месеца каране започна да свири ролката до динамото.Въпросът ми е дали мога да карам така в момента и може ли да се смени без да се разглобява предницата ?
- plkochev
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Вапрос за ролка
При мен се беше изкривила леко но не свиреше. Купих я за 215лв. и я смених заедно с ангренажа, но според мен може да се смени и без разглабяне на предницата.
-
- Автомобил: passat B5
- Двигател: AFN
Само ролката без механизмаи отзад можели да се смени или се продава комплект
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здрасти колега!
Първо е добре да си убеден че свири точно обтягащата ролка.Със ключ 15 както работи двигателя на празен ход,натисни болта на който лагерува ролката - на ляво,няма да се развие,с обратна резба е.Трябва да си смени свиренето.После,ако не стои на криво спрямо равнината на ремъка с другите ролки,не е необходимо да купуваш комплект с обтягащия механизъм,щото е над 200 лв,можеш да смениш само ролката.За това обаче си решаваш ТИ,новото все пак си е ново.
За всичко това не се разглобява предницата.Има писано по темата - има и описание на руски точно кое как се прави.Просто потърси.Успех!
Първо е добре да си убеден че свири точно обтягащата ролка.Със ключ 15 както работи двигателя на празен ход,натисни болта на който лагерува ролката - на ляво,няма да се развие,с обратна резба е.Трябва да си смени свиренето.После,ако не стои на криво спрямо равнината на ремъка с другите ролки,не е необходимо да купуваш комплект с обтягащия механизъм,щото е над 200 лв,можеш да смениш само ролката.За това обаче си решаваш ТИ,новото все пак си е ново.
За всичко това не се разглобява предницата.Има писано по темата - има и описание на руски точно кое как се прави.Просто потърси.Успех!
Върни се в “Дизелови агрегати”