Въпрос за съединител и скорости на Г4 130?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
rocky
Автомобил:
Двигател:

Въпрос за съединител и скорости на Г4 130?

Мнениеот rocky » Вто 11 авг 2009 0:33

Здравейте колеги, поредното ми въпрсче относно Голфчето ми... :oops: въпроса ми е малко "мърляв"! Значи колата е голф 4 ТДИ 130 коня 6 скорости, на 2-3 пъти за около 4000км при натискане на съединителя се чуваше едно стържене...(помислих, че от аксиалния лагер) последния път стърженето беше доста зверско дори се чувашше когато колата е на скорост и се движи, така около 10км! от тогава съм минал околко 300км нито помен от шумове стръжене или каквото и да е, съединтеля си отделя като по учебник!че има някакъв проблем е сигурно, въпроса е този проблем може да омаже и скорстната кутия или като съединителя е свършил курса и не се смени навреме си умира само той или завлича всичко около него :Mr Green Fun

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Въпрос за съединител и скорости на Г4 130?

Мнениеот morfei1 » Вто 11 авг 2009 0:50

Стърженето се чува само когато натиснеш педала на съединителя? Ми не е зле да отвориш кутията и да видиш какво е състоянието на феродов-притискателен и аксиален лагер щом имаш стържене.

Едно отворяне е около 120 ~ 150лв. феродов-притискателен и аксиален лагер ти е някъде към 500~600лв. След отворянето ще прецените кое има нужда от смяна.

Потребителски аватар
theraven
Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
Двигател: SDI
Контакти:

Мнениеот theraven » Вто 11 авг 2009 1:02

Щом се чува при натиснат съединител - значи е аксиален лагер... ако го има и при отпуснат - говорим вече за лагер на първичния вал. Поне с тея двата съм патил досега.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Вто 11 авг 2009 1:04

Аз да питам този лагер на първичния вал, къде точно се намира и каква е процедурата по смяната му - цена, че нещо ме съмнява?

При отпуснат съединител чувам един много лек и странен шум, който изчезва при натиснат съединител. Главно го чувам при студен мотор.... :roll: ?

Потребителски аватар
theraven
Контакти:

Мнениеот theraven » Вто 11 авг 2009 1:07

Предполагам въпроса е към мен. Съжалявам, но не знам точно при Г4 как е. Това го правих на предишната ми кола (БМВ Е36). Там е по-различна работа - кутията надлъжна, ГОЛЯМА... зора е да я отвориш, оттам нататък е песен... лагера стои и те гледа. :shock 8) :D

Потребителски аватар
rocky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rocky » Вто 11 авг 2009 1:19

значи преди да чуя това стърженето, при отпуснат съеднител се чуваше едно зззззз в купето като го натисках изчезваше... а стърженето се чуваше при натискането на съединителя!че ще го сменям е ясно, въпроса дали може да прецака скоростната кутия ако се забавя още някой ден,седмица? и интересното е че сега нито това ззззз, нито сържене последните 300км (градско)... дали не е затишие преди буря? :dummy:

Потребителски аватар
theraven
Контакти:

Мнениеот theraven » Вто 11 авг 2009 1:41

Карай спокойно. Не е толкова фатално.

Потребителски аватар
The^Maniac
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The^Maniac » Вто 11 авг 2009 7:50

morfei1 написа:Аз да питам този лагер на първичния вал, къде точно се намира и каква е процедурата по смяната му - цена, че нещо ме съмнява?

При отпуснат съединител чувам един много лек и странен шум, който изчезва при натиснат съединител. Главно го чувам при студен мотор.... :roll: ?

Лагера се намира в скоростната кутия. И аз имам шум/тракане на пуснат съединител, който изчезва като го натисна. Шума се появи, когато сложих твърд маховик. Решението е ремонт на скоростната кутия, но всички ме съветват докато върви да си я карам, защото като отвориш кутията и ставало скъпо.

Става въпрос за Голф 3 АФН. Предполагам, че при 4-ките е нещо подобно.

Потребителски аватар
rocky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rocky » Сря 12 авг 2009 0:02

theraven написа:Карай спокойно. Не е толкова фатално.

дано дано, че ще ходя на море, а пък намям време да оставя колата 1-2 дена в сервиза!

П.С. в сервиза на VW приемчика ми обясняваше че ако ми е оригинален се връща за рециклиране и ми дават нов оригинален на преференициална цена както колегата по горе спомена около 500лв комплекта...до тук много европейско звучи, но като я отворят могат да ми кажат всичко!?имат ли някаква изгода от това да ми е оригинален съединителя? или ще ми кажат че не е, и ще трябва да избирам да ме одерат или някаква алтернатива с не оригинален съединител?

Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

Мнениеот Dorian » Пет 14 авг 2009 10:34

Незнам какво точно искаш да сменяш,но наистина ако ти е оригинален съединителя ти го изкупуват и ти дават нов(рециклиран)на преференциална цена,която така или иначе е пак почти х2 в пари.А да не говорим че за смяната ще те дернат доста яко че далаверката ти от упражнението със връщането на старите части ще си изгуби смисъла.
Относно лагера,да както ти е написал колегата по-горе е вътре с скоростната кутия и за да се смени е необходимо същата да се сваля,такаче ремонта според мен нее оправднан.Като дойде време за смяна на съединител или маховик тогава отваряй и сменяй всичко наред,заедно с лагера.Иначе е нормално като е поостарял лагера да има шумове при отпуснат съединител,но това не трябва да те притеснява :wink:

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Пет 14 авг 2009 16:05

500лв излиза комплект на Закс от Ауто+ без да връщаш нищо.

Потребителски аватар
rocky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rocky » Пет 14 авг 2009 21:01

мерси за вниманието колеги и за отговорите :bowdown :да: ще пиша някой ден какво съм направил..

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Пон 17 авг 2009 22:46

ами май наистина карай и се не бой мойта кочина е по стара от твойта но има един звук който изчезва след натискането на съединителя,и почти 10тина пъти при зацепването на съединителя се чува едно стържене което от няколко месеца го няма -не че тряя да се успокоявам ама :oops:

Върни се в “Дизелови агрегати”