Бутане / местене на дизелов автомобил

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Re: Бутане / местене на дизелов автомобил

Мнениеот H2O » Чет 27 авг 2009 19:26

milmar,твоя пост е най верен.Имам предвид някои от по горе описаните, причини и начин на палене на дизел.Не визирам никой,ама когато някои не знаят за какво става дума,по добре е да не пишат.Чета редовно форума,но рядко пиша,ама в последно време направо съм изумен от някои постове.Не става въпрос само за този раздел!Та затова някои неще не могат да се опишат с думи :mrgreen:

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Вто 01 сеп 2009 9:59

1.Имаш навярно ръчна спирачка-ползвай я по същество,аз лично не оставям дизел на скорост.
2.При палене с бутане обикновено се включва на 2,3,дори и 4-та предавка-по простата причина,че на 1-ва ще излезне "джигера" на тоя дето бута.Оттук и повишени "стартови"(и невероятни тласъци при запалването) обороти на мотора.Не че не може.По-опасно ми се струва влаченето с друга кола.

А оня колега дето по-нагоре пишеше за колата на дедо си с "руски" дизел от миналото-съмнявам се да е с ремък,още повече да е руски.Тогава беше на мода да се вгражда дизел от Мерцедес,вероятно 200Д

Потребителски аватар
The^Maniac
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The^Maniac » Вто 01 сеп 2009 22:16

Аз преди карах един Форд 1.6Д, който си е с ремък. Една зима го бях закъсал с паленето. То не бяха акумулатор, стартер, губене на токове и т.н. Форда го палех само по нанадолнище на 2-ра няколко месеца и му нямаше нищо.

Потребителски аватар
koby
DarkSidE of The WorlD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koby » Сря 02 сеп 2009 7:19

The^Maniac написа:Аз преди карах един Форд 1.6Д, който си е с ремък. Една зима го бях закъсал с паленето.

Неси само ти закъсал с паленето нали знаеш че Форд и циганин зимата неработат

Върни се в “Дизелови агрегати”