Пасат 6, светнаха едни лампи - решено!

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
koszabg
Автомобил:
Двигател:

Пасат 6, светнаха едни лампи - решено!

Мнениеот koszabg » Пон 21 сеп 2009 21:42

На дисплея светнаха тези лампички. 1-вата свети постоянно, а 2-рата примигва. То се е видяло, че ще се кара на сервиз ама ще съм мн благодарен ако някой може да каже за какво става въпрос.
Изображение

Потребителски аватар
Deo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Пасат 6, светнаха едни лампи, малко инфо моля...

Мнениеот Deo » Пон 21 сеп 2009 22:43

Първата на мен като ми светна беше след като махнах катализатора (след 3-4 дена сама се оправи). В книжката пише нещо точно за катализатора и за газове (само това разбирам че е на италиански).
Втората мисля че беше за подгряване на свещите.

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Пон 21 сеп 2009 22:48

Първата със сигурност е чек енджине. Втората ястно но и двете без да се закачи много трудно да се гадее според мен.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 22 сеп 2009 20:18

Прави са колегите. Първата означава да се провери двигателят за проблем. Втората е за подгряването, но след като примигва, значи проблемът може и да е свързан с подгревните свещи. На по старите ТДИ, където нямаше първата лампа, при проблем започваше да примигва именно тази за подгревните свещи.

Потребителски аватар
koszabg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koszabg » Вто 22 сеп 2009 21:22

Мерси, поне малко от малко да знам какво да очаквам. Надявам се да не е нещо сериозно и да не ми свалят кожата от гърба... :)

Потребителски аватар
rocky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rocky » Сря 23 сеп 2009 2:08

втората лампичка премига, и когато стоп машинката е заминала... но за по-сигурно си трябва :019:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 23 сеп 2009 8:52

Стоп машинката също е възможен вариант, но няма логика при такава повреда да свети ламата чек енджин. А и на Пасат 6 не би трябвало да е заминала, все пак е сравнително нов.

Потребителски аватар
Steffan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Steffan » Сря 23 сеп 2009 11:20

Първата е и за ел. инсталацията. Ако си сменял крушка или нещо друго по ел. инсталацията и не си разкачил клемите на акумулатора го отчита като грешка.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Сря 23 сеп 2009 16:33

Провери всички течности внимателно - масло, антифриз, хидравлична течност. Тая първата лампа е много опасно да свети :idea: и после към сервиза

SACHO7803
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SACHO7803 » Сря 23 сеп 2009 20:06

първата лампа най-често светва ако си карал само градско последния 1-2 месеца.фап-филтъра иска продухване.втората.........незнам.изкарай я някъде да се попродуха...в книжката на колата пише че при светване на ламбата тряяяя излезеш на магистрала и в продължение на минимум 20 минути да държиш обороти над 2500.но при теб светят двете....може и от друго да е

Потребителски аватар
koszabg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koszabg » Сря 23 сеп 2009 21:31

Оказа се, че преди това е светнала лампичката на филтъра за твърдите частици. В следствие от запушването светват и другите 2-лампи. Един вид допълнителна сигнализация. В крайна сметка с продухването на филтъра всичко се оправи и се оказа, че няма проблеми. До сега лампата за филтъра е светила самостоятелно, за сефте в комбинация с другите 2 ама винаги има 1-ви път. :)

Потребителски аватар
Svets
Автомобил: Vw Passat 2004
Двигател: 2.0 TDI BGW

Мнениеот Svets » Сря 23 сеп 2009 22:47

Колега, за да не гадаеш VAG-COM !!! Колкото по-рано толкова по-добре :beer :drunk

SACHO7803
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат 6, светнаха едни лампи - решено!

Мнениеот SACHO7803 » Чет 24 сеп 2009 20:51

аз откога се опитвам да обясня че...това че тди-то върви и при 1500-2000об.не значи че тряяя се кара само в тоя диапазон.ейго...пример....новите тди-та поне ти казват че им е станало лошо и чак им се повръща от шофйори-икономисти--светва лампата и.....колата иска газ--оборотиииии.а е и простотия да се мисли че гори по-малко на 2000об.абе....всичко е УСЕТ.и все пак-тди е кола конструирана за магистрали--високи скорости--кола за пътища...колкото по-често гледате че оборотомера се раздвижва в целия си диапазон--ТОЛКОВА ПО МАЛКО ПРОБЛЕМИ.яд ме е че пиша а тарикатите пак си знаят----2000об.--икономии въртящ момент простотии :lol: :lol:

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Пет 25 сеп 2009 2:49

Б6-тиците, а така също и Г5-ците са прекалено малко (тук), ....още за да знаем, ей така от раз какъв е проблема по определени симптоми, както е примерно при Г4 и светещата подгревна свещ - 99% от случаите = стоп машинка.

Колага е наблъскана с достатъчно много електроника, а и щом и светят лампите, 100% ще ви изкара грешка на проблемите. Ако и след това се затруднявате, вече може да споделите и с нас и да се търси решение и насоки.

Без да сте я закачили на ВАГ, Бош или каквото и да било..... си е стрелба на посоки и отговора е ми..... първата лампа е за проблем в двигателя, а втората е за подгревните свещи. Общи приказки, където може да ги прочетеш във всяко упътване за експлоатация, на даден абтомобил.

Саше, абе и ти не си много прав...... ама айде :) . Различни хора, различни стилове на каране. Правилна рецепта няма, всеки сам си решава.

Аз лично съм стигнал до извода, че на който му се налага да кара съвременен дизел, а и не чак толкова съвременен, с повече от 3000оборота, то той просто си няма и на идея, как се кара дизел и е по-добре да си остане или премине на бензин. Това си е мое мнение, а не правило за правилна експлоатация на дизелов мотор :wink: .

Карайте си колите така както ви кефи и ви доставя удоволствие - в момента или по принцип, без да пречите на другите, а когато се счупят, за това работи човек, затова има майстори, форуми и .т.н.т и .т.н.т

Потребителски аватар
Steffan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Steffan » Сря 30 сеп 2009 11:15

:офф колега, какви 2000 оборота? Аз и карам от 900 до 1500 :). Естествено докато не видя някоя 3-ка гти.

Върни се в “Дизелови агрегати”