Климатроник - пасат Б5!

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
bangobango
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Климатроник - пасат Б5!

Мнениеот bangobango » Нед 08 ное 2009 16:48

Здравейте!
Вчера ходих при един прехвален "мастор" от моя град уж за да ми диагностицира проблем по колата и сега съжалявам за това свое действие. Уж само диагностика прави, а по колата ми промени. Човека не използваше ВАГ-КОМ понеже неговата била по-добра. Как да е пусна там диагностики ала бала и дойде ред на климатроника. Интересно ми стана - пуснал съм на АУТО на най-ниска температура вътре с грейка да стои човек, ама "програмата" му казваше: "Компресор климат. изкл." :) Общо взето повече няма да ида там, ако ще за смяна на лампичката на габарита да е. Основното, за което пиша и което ме дразни е, че по-късно през деня реших да пусна климатика да ми одуха джамовете и гледам някви фаренхайти звездни числа. Преди си беше в Целзий след диагностиката мина във Фаренхайт. Как се сменят от самия климатик, ако има такъв начин или единствено с ВАГ-КОМ може. И другото е, че стрелката ми за температурата играе както си иска нагоре надолу, а нямаше никакви записани грешки в компа. То това беше и основната причина да ида на диагностика.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Re: Климатроник - пасат Б5!

Мнениеот niks76 » Нед 08 ное 2009 17:07

температурен дат4ик за смяна :idea:

Потребителски аватар
stefan_milk
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stefan_milk » Нед 08 ное 2009 17:23

виж дали има едно много малко кръгло копченце на панела на климатроника
натискаш и от там обръща в целзий

Последна промяна от stefan_milk на Нед 08 ное 2009 17:42, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
bangobango

Мнениеот bangobango » Нед 08 ное 2009 17:40

Извинете след като пуснах темата писах на един колега в скайп за проблема и той предложи решение - каза да задържа ЕКОН + АУТО и трябва да мине на Целзий. Не съм го направил още, но като го направя ще пиша дали има резултат. За датчика на температурата съм затруднен понеже съм от Златоград и скоро към София няма да ходя и не знам как да се сдобия с такъв датчик, за който да съм сигурен, че ще е оригинален, а не някое менте. Мога да кажа на някой майстор да поръчва, но и него могат да го метнат както и мен поне така мисля. Ако някой знае от къде се поръчват такива датчици, но читави моля да сподели.

Потребителски аватар
bangobango

Мнениеот bangobango » Пон 09 ное 2009 22:19

Да със задържане на АУТО и ЕКОН едновременно минава на Целзий. Климатика обаче не е като този на снимката горе и няма такова бутонче.

Върни се в “Дизелови агрегати”