Поло 1.9 Д 98 г. свири ремъка при мокро време

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
petyr13
Автомобил:
Двигател:

Поло 1.9 Д 98 г. свири ремъка при мокро време

Мнениеот petyr13 » Чет 24 дек 2009 9:11

Здравейте, ремъка ми просвирва при мокро време и обортомера започва да не отчита, след определено време пак просвирва се оправя и после пак така. Дали е неободим спешен ремонт, какви може да са последствията ако се забавя че сега са празници?

Благодаря

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Re: Поло 1.9 Д 98 г. свири ремъка при мокро време

Мнениеот Dobromirski » Чет 24 дек 2009 9:52

Виж обтегача и ролката на алтернатора как са и си смени ремъка. За да спре да ти отчита чак оборотомера, нещата не са добре. А лампата на генератора не светка ли на таблото :?:
Възможно е и генератора да спира тотално да зарежда през времето през което не свири ремъка(защото не се натоварва) и затуй да не ти показва оборотомера, но би трябвало да светне лампата поне.

Ако се забавиш с ремонта, сега както се кара на фарове, пък и е студено, акумолатора няма да изкара дълго.

stivenj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stivenj » Чет 24 дек 2009 15:17

Колега,това е ролката на алтернатора,и при мене така беше и в един хубав ден затегна скъса ремъка и се разпадна ролката ,сложно е ваденето а и самата ролка е 170 лв,поне такава купих.Цените започваха от 130,но уж да е качествена избрах високата цена.Не чакай дълго ще стоиш на пътя.

Потребителски аватар
petyr13
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petyr13 » Чет 24 дек 2009 16:58

Dobromirski написа:Виж обтегача и ролката на алтернатора как са и си смени ремъка. За да спре да ти отчита чак оборотомера, нещата не са добре. А лампата на генератора не светка ли на таблото :?:
Възможно е и генератора да спира тотално да зарежда през времето през което не свири ремъка(защото не се натоварва) и затуй да не ти показва оборотомера, но би трябвало да светне лампата поне.

Ако се забавиш с ремонта, сега както се кара на фарове, пък и е студено, акумолатора няма да изкара дълго.

Лампата не светва... :roll: ако е само от ремъка добре, само да не ме остави на пътя тия дни, че имам едно каране на извънградско 60 км :beer

Потребителски аватар
Fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Fen » Съб 26 дек 2009 18:45

Това е (както казаха колегите по - горе) от ролката на алтернатора. Самите шлици на самата ролка в един момент се износват доста и сутрин при студено палене най - сериозно се чува това свирене и понякога спиране на километража. Съвет от мен, като сменяш ролката си вземи наистина качествена. Аз я смених преди 2 години и тая зима пак започна да се чува.... Също така като я сменяш, задължително си смени и ремъка, който каквото иска да ти казва.

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Пон 28 дек 2009 10:57

каква е тая ролка за 170 лв. аз за около 40 лева взех ролка и ремък за същия двигател. а това за оборотомера и ролката, че имали връзка ше имате много здраве. моя оборотомер от скоро почна да прави такива номера, но при положение, че ремък и ролка са нови, генератора зарежда, акомулатора е нов оборотомера пак спира да отчита. и не след дълго си се оправя от самосебе си.

Потребителски аватар
bisko72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bisko72 » Вто 29 дек 2009 20:40

колега и при мен беше същотото свирене.оказа се ролката на алтернатора.на края при мен изчезна оборотомера и светна лампата за зареждането.130лв за ролка и ремонт в софия

Потребителски аватар
Dobromirski
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Сря 30 дек 2009 6:15

За различни ролки говорите mhihi
Колегата, по горе, ще му се изясни , като му падне акумулатора на сред пътя :deal

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Сря 06 яну 2010 13:32

ако става дума за мен да ми падне акумулатора на пътя, ще имаш да вземаш. при мен свиренето си го има и след смяна на ролката с т.н. евтина. свиренето пти мен е от генератора поради това, че предния лагер(от към ремъка) си е заминал.

Потребителски аватар
Dobromirski
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Сря 06 яну 2010 18:21

Ако си успял да си купиш инерционната ролка на генератора за 40лв., искам да ми запазиш и една за мен :kissy:

Върни се в “Дизелови агрегати”