Проблем с подгряващи свещи на Пасат В3 1,9ТД 91г ААZ мотор

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
milen333
Автомобил:
Двигател:

Проблем с подгряващи свещи на Пасат В3 1,9ТД 91г ААZ мотор

Мнениеот milen333 » Вто 05 яну 2010 18:58

Колеги имам един проблем с подгряването. Та значи при студен двигател , като реша да паля се включва жълтата лампа на таблото , изчаквам да изгасне и паля.В момента на запалване на мотора свещите отново се включват и греят още около 3 минути.Това греене ми казаха че е нормално но след известно време работа на двигателя , като датчика за температура още не е отчел нищо на таблото , изгася и реша да запаля жълтата лампа не се включва а в момента когато запали отново се включват подгряващите свещи и работят пак около 3 минути.Това нещо го прави докато не вдигне 65-70 градуса.Ето това мисля че не е нормално защото вече 3 пъти сменям свещи БОШ от по18-20лв. Много моля ако някой си е патил от това да сподели дали е нормално а ако не е как се оправя. Предварително Благодаря.
:banghead: :beer :oops:

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Re: Проблем с подгряващи свещи на Пасат В3 1,9ТД 91г ААZ мотор

Мнениеот buller » Вто 05 яну 2010 19:27

Ако съм разбрал правилно: свещите се включват отново, при показание на температурата на таблото в синия сектор. Ако е така - нормално е.
Не мисля, че трябва да греят чак до качване на температурата до 60-70 градуса :shock Реле???
Да не са ментета свещите?

milen333
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот milen333 » Вто 05 яну 2010 22:02

Ами кое е това реле. При мен има едно сиво реленце малко номер 18 за което се съмнявам. Нямам си и на идея.

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Сря 06 яну 2010 6:25

Сигурен ли си че релето е малко ? Защото обикновено релето си е бая по голямо - моето е забутано около таблото с предпазителите и си е доста " топуз" ... да не бъркаш нещо ?

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Сря 06 яну 2010 9:12

milen333 написа:Ами кое е това реле. При мен има едно сиво реленце малко номер 18 за което се съмнявам. Нямам си и на идея.

Не зная къде е релето за подгревните свещи на Пасат-а. Аз съм с Голф 3.
Отиди в кой да е магазин и ги питай за въпросното реле: като го видиш - търсиш и сменяш за проба :)

Потребителски аватар
Kostadin Aleksiev
Автомобил: Golf MK3 GT
Двигател: AEK

Мнениеот Kostadin Aleksiev » Нед 10 яну 2010 14:03

колега релето на пасат Б3 1.9тд се намира над таблото с предпазители(малко на плаващо положение,т.е.не е закрепено за нялалва планка или нещо подобно.Но въпреки всичко аз мисля 4е свещите не са читави нищо че са Бош,все пак има много ментета.А между другото една свещ Бош за твоята колца струва около 30-ина лева,значи сметни къв Бош е това.Един приятел за голфетката ги взима същите и също като тебе само си ги сменя.Та моя съвет е да пробваш с друга марка свещи.Поздрави и успех :beer

Върни се в “Дизелови агрегати”