нормален разход за гориво на Голф 5 2.0 с чип 170к.с

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Re: нормален разход за гориво на Голф 5 2.0 с чип 170к.с

Мнениеот Stivi » Съб 06 фев 2010 23:02

passat6 написа:Аколега тои 4ипа ако не е сложен както трябва няма да запали но груг е вапроса как е направен,то 4е се вдига вартя6тия момент се вдига но се вдига сас подаване на пове4е нафта не сас уран.а по темата колега намери някои да ти махне този софт и да ти сложи оригинален да види6 как 6те е тогава тази кола се прави през буксата и работата е то4но 10 минути.успех :beer

Виждам че ги разбираш нещата ! Сега ако се научиш и да пишеш на български цена няма да имаш :mrgreen: А въртящия момент при "чипосването" не се вдига с уран за което си прав но си в дълбока заблуда че нафтата е повече,има човек който е писал в темата и ги разбира тези неща но трябва да се бръкнеш за някой лев да ти ги обясни понеже като гледам няма да му е лесно.... :Mr Green Fun

gogovaseev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogovaseev » Съб 06 фев 2010 23:18

Stivi написа:
passat6 написа:Аколега тои 4ипа ако не е сложен както трябва няма да запали но груг е вапроса как е направен,то 4е се вдига вартя6тия момент се вдига но се вдига сас подаване на пове4е нафта не сас уран.а по темата колега намери някои да ти махне този софт и да ти сложи оригинален да види6 как 6те е тогава тази кола се прави през буксата и работата е то4но 10 минути.успех :beer

Виждам че ги разбираш нещата ! Сега ако се научиш и да пишеш на български цена няма да имаш :mrgreen: А въртящия момент при "чипосването" не се вдига с уран за което си прав но си в дълбока заблуда че нафтата е повече,има човек който е писал в темата и ги разбира тези неща но трябва да се бръкнеш за някой лев да ти ги обясни понеже като гледам няма да му е лесно.... :Mr Green Fun

ти пак голям балгарин се изкара бре.аз не сам тук за уроци по балгарски,ама такива като теб дето са клавиатурни маистори са много.а ти се поинтересуваи като се 4ипне колата каквос е пипа и после се изказваи неподготвен.а кои трябва да ми помага или не и колко иска за това,си е моя работа,и тоя дето ги разбира не6тата не зима левове а евро.така 4е господин поморииски моля такива мнения на ли4ни, или ако иска6 да ти дам тел да званне6 да те светна малко какво се прави.сори от другите колеги.

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Съб 06 фев 2010 23:22

И какво стана сега,на кого му е по-дълъг и дебел :roll:

Потребителски аватар
arrougance
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот arrougance » Нед 07 фев 2010 0:14

А защо трябва да маха чипа ??? Разхода му е висок, но все пак е зима, не може да му харчи 5/100 градско. Покарай я колата и лятото и вероятно ще е друга работата. Не прибързвай с махането на чипа.

Потребителски аватар
Brezel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Brezel » Нед 07 фев 2010 1:42

arrougance написа:А защо трябва да маха чипа ??? Разхода му е висок, но все пак е зима, не може да му харчи 5/100 градско. Покарай я колата и лятото и вероятно ще е друга работата. Не прибързвай с махането на чипа.

Да прав си, но човека до колкото разбрах няма особено добра информация кой и как е правил чипа. Затова го посъветвах да с еобърне към съответния тунер чието дело е чипа. Съвета е не да го махне завинаги, а просто да покара известно време (1 седмица примерно) с оригинален софтуер. Ако има съществена разлика в разхода настъпила непосредствено след слагането на оригиналния софтуер , то тогава проблема на 100% е в чипа. Ако обаче няма съществена разлика в разхода то значи че чипа е Супер и се отхвърля като варянт. По този начин ще се елеминира много съществена причина.

Един сериозен тунер винаги бил предложил безплатна временна смяна за оригиналния софтуер като така ще има възможност да докаже на клиента си че разхода с оригинален и с тунинг софтуер е еднакъв и ще го убеди в качеството на продукта за който е взел пари. Ако ли не или да си върне парите или да си поправи работата. Ако се окаже че проблема НЕ е в чипа колегата няма да гадае на БОБ а ще е сигурен че проблема (ако има такъв ) трябва да с етърси на друго място.

Съгласен съм обаче че при студ, на къси разстояния, в градски условия това може да бъде нормален разхода за 190-200 коня мотор (170 плюс чипа) Все пак съм нямал собствен такъв автомобил за да знам как върви разхода.

Най лошия сценарии ше е ако разхода е нормален ,чипа е добър, а собственика си втълпи че има проблем и почва да "лекува" здрава кола при всевъзможни майстори :D
Затова трябва да се подходи сериозно и стъпка по стъпка. Ако се окаже че с оригиналния софтуер разхода си е същия, ще е добре да се консултира с няколко собственика на такъв автомобил за да се види дали разхода е в норми и ако е много извън нормите ,тогава да търси евентуален проблем.

:да:

Потребителски аватар
passat6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat6 » Нед 07 фев 2010 8:58

gogovaseev написа:
passat6 написа:Ако чипа е сложен както трябва не би трябвабо да ти вдигне разхода а дори да го свали поради повишаване на въртящия момент. Темата която по-горе ти е посочил колегата е моя и ще ти даде отговор на въпроса. За зимно време и спортно каране разхода не е прекалено висок. С каква скоростна кутия си? Ако го караш на къси разстояния и студен разхода градско може да ти стигне до 11 както и на всеки друг дизел. Извън градско ми достига 8 при спортно каране и като имаш пред вид, че купето на пасат 6 е доста по-тежко от голф. Иначе при галене съм достигал 5,8. И аз като теб гледах на табелата в порше 5,4 но от сервиза ме уведомиха, че този разход е постигнат в изпитвателен тунел без вятър и равен терен при определена скорост. На равно и дълго и аз съм постигал такъв разход, та дори и по-нисък но моментен. Няма как да караш 170кс без консумация на гориво. Виж си въздушния филтър да не е за смяна. Иначе на 140кс ПД не се регулира разхода. Могат през ВАГ-КОМ да ти намалят "порцията" но ще загубиш мощност. Пълно щастие няма.

колега тои 4ипа ако не е сложен както трябва няма да запали но груг е вапроса как е направен,то 4е се вдига вартя6тия момент се вдига но се вдига сас подаване на пове4е нафта не сас уран.а по темата колега намери някои да ти махне този софт и да ти сложи оригинален да види6 как 6те е тогава тази кола се прави през буксата и работата е то4но 10 минути.успех :beer

Прочети повече за чиптунинга. Увеличаването на мощността при дизела не винаги е свързано с повече нафта, а дори обратното. Променя се режима на работа на двигателя а не количеството подавано гориво. Това води до икономия на гориво поради извлечения по-голям въртящ момент.

bdemona
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bdemona » Нед 07 фев 2010 10:49

passat6 написа:
gogovaseev написа:
passat6 написа:Ако чипа е сложен както трябва не би трябвабо да ти вдигне разхода а дори да го свали поради повишаване на въртящия момент. Темата която по-горе ти е посочил колегата е моя и ще ти даде отговор на въпроса. За зимно време и спортно каране разхода не е прекалено висок. С каква скоростна кутия си? Ако го караш на къси разстояния и студен разхода градско може да ти стигне до 11 както и на всеки друг дизел. Извън градско ми достига 8 при спортно каране и като имаш пред вид, че купето на пасат 6 е доста по-тежко от голф. Иначе при галене съм достигал 5,8. И аз като теб гледах на табелата в порше 5,4 но от сервиза ме уведомиха, че този разход е постигнат в изпитвателен тунел без вятър и равен терен при определена скорост. На равно и дълго и аз съм постигал такъв разход, та дори и по-нисък но моментен. Няма как да караш 170кс без консумация на гориво. Виж си въздушния филтър да не е за смяна. Иначе на 140кс ПД не се регулира разхода. Могат през ВАГ-КОМ да ти намалят "порцията" но ще загубиш мощност. Пълно щастие няма.

колега тои 4ипа ако не е сложен както трябва няма да запали но груг е вапроса как е направен,то 4е се вдига вартя6тия момент се вдига но се вдига сас подаване на пове4е нафта не сас уран.а по темата колега намери някои да ти махне този софт и да ти сложи оригинален да види6 как 6те е тогава тази кола се прави през буксата и работата е то4но 10 минути.успех :beer

Прочети повече за чиптунинга. Увеличаването на мощността при дизела не винаги е свързано с повече нафта, а дори обратното. Променя се режима на работа на двигателя а не количеството подавано гориво. Това води до икономия на гориво поради извлечения по-голям въртящ момент.

:063:

Съжалявам но няма как да не се изцепа след като някои колеги са толкова сигурни сякаш разбират всичко кое каде и как, че замалко да повярвам на коментара.

Да кажем, че си прав - моята турбина пренадуваше до 2 бара преди да я почися - значи е била около 200 коня и сега след почистването си надува на 0.95 и падна на 110 коне :063:

Driver 2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Driver 2 » Сря 17 фев 2010 19:25

ОК колеги тези дни ще опитам да сложа оригиналния софтуер и ще пиша какво става.
Благодаря ви за вниманието!

Поздрави

Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Мнениеот achodemo » Сря 17 фев 2010 23:16

bdemona написа:
passat6 написа:
gogovaseev написа:

:063:

Съжалявам но няма как да не се изцепа след като някои колеги са толкова сигурни сякаш разбират всичко кое каде и как, че замалко да повярвам на коментара.

Да кажем, че си прав - моята турбина пренадуваше до 2 бара преди да я почися - значи е била около 200 коня и сега след почистването си надува на 0.95 и падна на 110 коне :063:

Тук нещо загубих връзката??!! :screwy

Върни се в “Дизелови агрегати”