двигател 1.9 чист дизел.+ и -

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
loshiqa
Автомобил:
Двигател:

Re: двигател 1.9 чист дизел.+ и -

Мнениеот loshiqa » Сря 19 май 2010 23:12

аз си мисля ,че не 1.9 чистия дизелар неможе да му се повиши мошносто просто няма комп няма нищо как да стане ако има начин споделете :)

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Re:

Мнениеот веселин » Чет 20 май 2010 7:33

dj_nako написа:тва за пъргавостта и изпреварването се компенсира от разхода на гориво и надежността на двигателя.пък и в моя град няма светофари :P

Не са истинни тези твърдения - двигател без турбо не е по-икономичен , нито по-надежден
Ако го вземеш скъсан от каране - ще те успокои ли необходимоста от основен ремонт !!!
Особено сега с тези добавки за вдигане на компресията на двигателя .....
Щом караш предимно градско , и не ти трябват екстремно бързи изпреварвания - :да:

Потребителски аватар
Th3_Storm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Th3_Storm » Чет 20 май 2010 8:40

Изчетах цялата тема и се нагледах на някой тъпи отговори.Колегата пита за мнения за този мотор и сички тук се извъдиха състезатели.Кое било по хубаво и кое не.Човека пита мнения за мотора е не да му предлагате какво да си земе щом е решил това значи има защо.Извинявам се за отклонението колега а сега относно въпроса ти.Имам такъв голф 1,9 чист дилзел може да го видиш в гаража ми.Относно подръжката частите са на народни цени преди това имах пежо съдра ми кожата.За проблеми досега съм нямал с него освен един с едната полуоска ама бях я карал на един пишман майстор и така.За разход на гориво моята гори в града 6 6,5 а извън града падам до 5.Относно вървенето за колата върви си но това също зависи и от двигателя добре ли е подържан или не.Карал съм други чисти дизели и някой вървяха много по зле.Когато реших да я копувам се допитах до майстори и сички ми казаха че ако ми трябва здрава кола и здрав мотор то този мотор бил вечен както написа един колега по горе.Това е което мога да ти кажа виж я огледай я с някой които разбира тъй като аз така направих и ако е супер и си решил че искаш такъв мотор зимай я.

Потребителски аватар
Th3_Storm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Th3_Storm » Чет 20 май 2010 8:48

аз от моя съм си много доволен никога не ме е осталяв напътя за ся да чукна на дърво.На магистралата 180 си ги лепка изкаржа ми разход 5 литра и се наслаждавам на природата :beer :beer :beer

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Чет 20 май 2010 12:09

Th3_Storm написа:аз от моя съм си много доволен никога не ме е осталяв напътя за ся да чукна на дърво.На магистралата 180 си ги лепка изкаржа ми разход 5 литра и се наслаждавам на природата :beer :beer :beer

Човече - дай някакъв тел. на л.с - в момента съм в Бургас - сипвам ти 5 литра - закарай ме на магистралата за да ме повозиш със 180 :да:

Потребителски аватар
Jus7_Craz1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jus7_Craz1 » Чет 20 май 2010 13:07

Колеги имам същият дизел 1.9 1994година и мога да ти кажа че моят голф е след основен ремонт на 45000 вече съм му навъртял !
Колата не може да вдигне повече от 185км в час !!!
Аз я карам извънградско със 100-110 и ми дава разход 5 точно
Пробвал съм да го карам и със 80-90 и за 118км ми даде малко под 4 литра!
Градско под 6.5-7 никога не ми е давал !!!
А не карам бързо градско !

п.с. около 4-5 пъти съм го напъвал и както казах 185км вдигнах и неможе повече !
Имах чувството , че буталата ще изхвръкнат !!! Беше на 4650 оборота (поне толкова показваше ) !!!

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Чет 20 май 2010 17:14

веселин написа:
Th3_Storm написа:аз от моя съм си много доволен никога не ме е осталяв напътя за ся да чукна на дърво.На магистралата 180 си ги лепка изкаржа ми разход 5 литра и се наслаждавам на природата :beer :beer :beer

Човече - дай някакъв тел. на л.с - в момента съм в Бургас - сипвам ти 5 литра - закарай ме на магистралата за да ме повозиш със 180 :да:

mhihi mhihi той може да е имал напредвид 5 литра за 50 км със 180 км/ч

Nikolay85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nikolay85 » Чет 03 юни 2010 11:52

Аз имам голф3 сди от 2 год.( нов внос от ашстрия), преди това имах пежо 309дизел - чудесен двигател, ужасен автомобил,повече никога :).Много съм доволен голфа,за градско е супер, извън градско - трябва добре да се преценява като се изпреварва(слабичък е). Ходих до морето с майка ми по магистрала тракия, даде разход около 4,5(по книга) , карах 110-120, със 130-140 даже е по-тих.Угаждам му на масло, карам със Селеня ТурбоДизел,(препоръчана ми от един "професор"). Зимата ми качва разхода градско до 6/100, но това е рчдкост. Кара ми се нещо по-мощно, но засега не полочавам никви доходи (бензина е 2,3лв), а с този голф си пътувам до където пожелая.

Потребителски аватар
faint
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот faint » Чет 08 юли 2010 22:28

fox_vt написа:
веселин написа:
Th3_Storm написа:аз от моя съм ....

mhihi mhihi той може...

С попътен вятър и хубаво надолнище - макс 170км/ч (ако е без турбо)

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Чет 15 юли 2010 0:19

Колегата Венто ги залови mhihi че са ти накарали колата да кара на смукач mhihi
Колко чева ти смъкнаха за "ЧИПА" :dummy:

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Чет 15 юли 2010 0:40

faint написа:
fox_vt написа:
веселин написа:
Th3_Storm написа:аз от моя съм ....

mhihi mhihi той може...

С попътен вятър и хубаво надолнище - макс 170км/ч (ако е без турбо)

В режим на свободно падане може и над 300 да вдигне! :lol: :beer

Върни се в “Дизелови агрегати”