двигател 1.9 чист дизел.+ и -
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: двигател 1.9 чист дизел.+ и -
аз си мисля ,че не 1.9 чистия дизелар неможе да му се повиши мошносто просто няма комп няма нищо как да стане ако има начин споделете 

- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Re:
dj_nako написа:тва за пъргавостта и изпреварването се компенсира от разхода на гориво и надежността на двигателя.пък и в моя град няма светофари
Не са истинни тези твърдения - двигател без турбо не е по-икономичен , нито по-надежден
Ако го вземеш скъсан от каране - ще те успокои ли необходимоста от основен ремонт !!!
Особено сега с тези добавки за вдигане на компресията на двигателя .....
Щом караш предимно градско , и не ти трябват екстремно бързи изпреварвания -

- Th3_Storm
- Автомобил:
- Двигател:
Изчетах цялата тема и се нагледах на някой тъпи отговори.Колегата пита за мнения за този мотор и сички тук се извъдиха състезатели.Кое било по хубаво и кое не.Човека пита мнения за мотора е не да му предлагате какво да си земе щом е решил това значи има защо.Извинявам се за отклонението колега а сега относно въпроса ти.Имам такъв голф 1,9 чист дилзел може да го видиш в гаража ми.Относно подръжката частите са на народни цени преди това имах пежо съдра ми кожата.За проблеми досега съм нямал с него освен един с едната полуоска ама бях я карал на един пишман майстор и така.За разход на гориво моята гори в града 6 6,5 а извън града падам до 5.Относно вървенето за колата върви си но това също зависи и от двигателя добре ли е подържан или не.Карал съм други чисти дизели и някой вървяха много по зле.Когато реших да я копувам се допитах до майстори и сички ми казаха че ако ми трябва здрава кола и здрав мотор то този мотор бил вечен както написа един колега по горе.Това е което мога да ти кажа виж я огледай я с някой които разбира тъй като аз така направих и ако е супер и си решил че искаш такъв мотор зимай я.
- Th3_Storm
- Автомобил:
- Двигател:
аз от моя съм си много доволен никога не ме е осталяв напътя за ся да чукна на дърво.На магистралата 180 си ги лепка изкаржа ми разход 5 литра и се наслаждавам на природата

- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Th3_Storm написа:аз от моя съм си много доволен никога не ме е осталяв напътя за ся да чукна на дърво.На магистралата 180 си ги лепка изкаржа ми разход 5 литра и се наслаждавам на природата![]()
![]()
Човече - дай някакъв тел. на л.с - в момента съм в Бургас - сипвам ти 5 литра - закарай ме на магистралата за да ме повозиш със 180

- Jus7_Craz1
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги имам същият дизел 1.9 1994година и мога да ти кажа че моят голф е след основен ремонт на 45000 вече съм му навъртял !
Колата не може да вдигне повече от 185км в час !!!
Аз я карам извънградско със 100-110 и ми дава разход 5 точно
Пробвал съм да го карам и със 80-90 и за 118км ми даде малко под 4 литра!
Градско под 6.5-7 никога не ми е давал !!!
А не карам бързо градско !
п.с. около 4-5 пъти съм го напъвал и както казах 185км вдигнах и неможе повече !
Имах чувството , че буталата ще изхвръкнат !!! Беше на 4650 оборота (поне толкова показваше ) !!!
Колата не може да вдигне повече от 185км в час !!!
Аз я карам извънградско със 100-110 и ми дава разход 5 точно
Пробвал съм да го карам и със 80-90 и за 118км ми даде малко под 4 литра!
Градско под 6.5-7 никога не ми е давал !!!
А не карам бързо градско !
п.с. около 4-5 пъти съм го напъвал и както казах 185км вдигнах и неможе повече !
Имах чувството , че буталата ще изхвръкнат !!! Беше на 4650 оборота (поне толкова показваше ) !!!
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
веселин написа:Th3_Storm написа:аз от моя съм си много доволен никога не ме е осталяв напътя за ся да чукна на дърво.На магистралата 180 си ги лепка изкаржа ми разход 5 литра и се наслаждавам на природата![]()
![]()
Човече - дай някакъв тел. на л.с - в момента съм в Бургас - сипвам ти 5 литра - закарай ме на магистралата за да ме повозиш със 180

-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз имам голф3 сди от 2 год.( нов внос от ашстрия), преди това имах пежо 309дизел - чудесен двигател, ужасен автомобил,повече никога
.Много съм доволен голфа,за градско е супер, извън градско - трябва добре да се преценява като се изпреварва(слабичък е). Ходих до морето с майка ми по магистрала тракия, даде разход около 4,5(по книга) , карах 110-120, със 130-140 даже е по-тих.Угаждам му на масло, карам със Селеня ТурбоДизел,(препоръчана ми от един "професор"). Зимата ми качва разхода градско до 6/100, но това е рчдкост. Кара ми се нещо по-мощно, но засега не полочавам никви доходи (бензина е 2,3лв), а с този голф си пътувам до където пожелая.

- faint
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
fox_vt написа:веселин написа:Th3_Storm написа:аз от моя съм ....
![]()
той може...
С попътен вятър и хубаво надолнище - макс 170км/ч (ако е без турбо)
- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
Колегата Венто ги залови
че са ти накарали колата да кара на смукач
Колко чева ти смъкнаха за "ЧИПА"

Колко чева ти смъкнаха за "ЧИПА"

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
faint написа:fox_vt написа:веселин написа:Th3_Storm написа:аз от моя съм ....
![]()
той може...
С попътен вятър и хубаво надолнище - макс 170км/ч (ако е без турбо)
В режим на свободно падане може и над 300 да вдигне!

Върни се в “Дизелови агрегати”