двигател 1.9 чист дизел.+ и -
-
loshiqa
- Автомобил:
- Двигател:
Re: двигател 1.9 чист дизел.+ и -
аз си мисля ,че не 1.9 чистия дизелар неможе да му се повиши мошносто просто няма комп няма нищо как да стане ако има начин споделете 
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Re:
dj_nako написа:тва за пъргавостта и изпреварването се компенсира от разхода на гориво и надежността на двигателя.пък и в моя град няма светофари
Не са истинни тези твърдения - двигател без турбо не е по-икономичен , нито по-надежден
Ако го вземеш скъсан от каране - ще те успокои ли необходимоста от основен ремонт !!!
Особено сега с тези добавки за вдигане на компресията на двигателя .....
Щом караш предимно градско , и не ти трябват екстремно бързи изпреварвания -

- Th3_Storm
- Автомобил:
- Двигател:
Изчетах цялата тема и се нагледах на някой тъпи отговори.Колегата пита за мнения за този мотор и сички тук се извъдиха състезатели.Кое било по хубаво и кое не.Човека пита мнения за мотора е не да му предлагате какво да си земе щом е решил това значи има защо.Извинявам се за отклонението колега а сега относно въпроса ти.Имам такъв голф 1,9 чист дилзел може да го видиш в гаража ми.Относно подръжката частите са на народни цени преди това имах пежо съдра ми кожата.За проблеми досега съм нямал с него освен един с едната полуоска ама бях я карал на един пишман майстор и така.За разход на гориво моята гори в града 6 6,5 а извън града падам до 5.Относно вървенето за колата върви си но това също зависи и от двигателя добре ли е подържан или не.Карал съм други чисти дизели и някой вървяха много по зле.Когато реших да я копувам се допитах до майстори и сички ми казаха че ако ми трябва здрава кола и здрав мотор то този мотор бил вечен както написа един колега по горе.Това е което мога да ти кажа виж я огледай я с някой които разбира тъй като аз така направих и ако е супер и си решил че искаш такъв мотор зимай я.
- Th3_Storm
- Автомобил:
- Двигател:
аз от моя съм си много доволен никога не ме е осталяв напътя за ся да чукна на дърво.На магистралата 180 си ги лепка изкаржа ми разход 5 литра и се наслаждавам на природата

- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Th3_Storm написа:аз от моя съм си много доволен никога не ме е осталяв напътя за ся да чукна на дърво.На магистралата 180 си ги лепка изкаржа ми разход 5 литра и се наслаждавам на природата![]()
![]()
Човече - дай някакъв тел. на л.с - в момента съм в Бургас - сипвам ти 5 литра - закарай ме на магистралата за да ме повозиш със 180

- Jus7_Craz1
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги имам същият дизел 1.9 1994година и мога да ти кажа че моят голф е след основен ремонт на 45000 вече съм му навъртял !
Колата не може да вдигне повече от 185км в час !!!
Аз я карам извънградско със 100-110 и ми дава разход 5 точно
Пробвал съм да го карам и със 80-90 и за 118км ми даде малко под 4 литра!
Градско под 6.5-7 никога не ми е давал !!!
А не карам бързо градско !
п.с. около 4-5 пъти съм го напъвал и както казах 185км вдигнах и неможе повече !
Имах чувството , че буталата ще изхвръкнат !!! Беше на 4650 оборота (поне толкова показваше ) !!!
Колата не може да вдигне повече от 185км в час !!!
Аз я карам извънградско със 100-110 и ми дава разход 5 точно
Пробвал съм да го карам и със 80-90 и за 118км ми даде малко под 4 литра!
Градско под 6.5-7 никога не ми е давал !!!
А не карам бързо градско !
п.с. около 4-5 пъти съм го напъвал и както казах 185км вдигнах и неможе повече !
Имах чувството , че буталата ще изхвръкнат !!! Беше на 4650 оборота (поне толкова показваше ) !!!
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
веселин написа:Th3_Storm написа:аз от моя съм си много доволен никога не ме е осталяв напътя за ся да чукна на дърво.На магистралата 180 си ги лепка изкаржа ми разход 5 литра и се наслаждавам на природата![]()
![]()
Човече - дай някакъв тел. на л.с - в момента съм в Бургас - сипвам ти 5 литра - закарай ме на магистралата за да ме повозиш със 180
той може да е имал напредвид 5 литра за 50 км със 180 км/ч-
Nikolay85
- Автомобил:
- Двигател:
Аз имам голф3 сди от 2 год.( нов внос от ашстрия), преди това имах пежо 309дизел - чудесен двигател, ужасен автомобил,повече никога
.Много съм доволен голфа,за градско е супер, извън градско - трябва добре да се преценява като се изпреварва(слабичък е). Ходих до морето с майка ми по магистрала тракия, даде разход около 4,5(по книга) , карах 110-120, със 130-140 даже е по-тих.Угаждам му на масло, карам със Селеня ТурбоДизел,(препоръчана ми от един "професор"). Зимата ми качва разхода градско до 6/100, но това е рчдкост. Кара ми се нещо по-мощно, но засега не полочавам никви доходи (бензина е 2,3лв), а с този голф си пътувам до където пожелая.
- faint
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
fox_vt написа:веселин написа:Th3_Storm написа:аз от моя съм ....
![]()
той може...
С попътен вятър и хубаво надолнище - макс 170км/ч (ако е без турбо)
- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
Колегата Венто ги залови
че са ти накарали колата да кара на смукач
Колко чева ти смъкнаха за "ЧИПА"
че са ти накарали колата да кара на смукач
Колко чева ти смъкнаха за "ЧИПА"

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
faint написа:fox_vt написа:веселин написа:Th3_Storm написа:аз от моя съм ....
![]()
той може...
С попътен вятър и хубаво надолнище - макс 170км/ч (ако е без турбо)
В режим на свободно падане може и над 300 да вдигне!

Върни се в “Дизелови агрегати”