тресене при палене 1,9TDI

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
radko1981
Автомобил:
Двигател:

тресене при палене 1,9TDI

Мнениеот radko1981 » Чет 03 фев 2011 21:53

vw golf 1,9tdi 105к. 2006г. Когато завърти стартера и в момента, в който възпламени, колата (по-скоро ДВГ) се разтриса (все едно подскача, все едно имам скъсан тампон). Но си мисля че не е от тампон, Клатих ДВГ на ръка и така като гледам стабилен беше, като дадеш рязко газ и отпуснеш не се усеща нищо да подскача или лоста за скоростите да се клати. Отделно имам още едно проблемче, понякога сутрин, когато е по-студено, като запали и първите 3-4 секунди претриса мотора? това нормално ли е нещо от студът или нещо свещи ала бала?

Потребителски аватар
BRUKLLIN
Автомобил:
Двигател:

Re: тресене при палене 1,9TDI

Мнениеот BRUKLLIN » Чет 03 фев 2011 22:29

Най-вероятно подгревните свещи са за смяна!
И лошо гориво! :idea3

Volkswangel
Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
Двигател: 2015

Мнениеот Volkswangel » Пет 04 фев 2011 8:24

И още един глас за подгревни свещи.Ако при палене на студен двигател пушека е светло сив, със сигурност.
И тресе яко.

Потребителски аватар
bkunev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bkunev » Пет 04 фев 2011 8:38

Аз като възпламеня за около 1-2 сек. се поразтриса лекичко ама си мисля че е нормално. След това ги нарежда добре. Не пуши хич. След около 2 мин. почват да излизат пари(конденз) и това е.

panaiotd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот panaiotd » Пет 04 фев 2011 11:24

Здравей,колега.И при мен го има това разтрисане на двигателя.От подгревателните свещи не,на 100%.Много майстори обиколих и всеки дава предположения и в крайна сметка никой не успя да я оправи.То беше свещи,то беше стартер,то беше тампони и накрая-нищо.Имам подозрения,че е от помпата нещо или от компютъра, защото когато се разтресе двигателя,веднага я гася и като завъртиш отново,проблема вече го няма.

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Пет 04 фев 2011 11:41

Сменете си софтуера и няма да имате този проблем.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пет 04 фев 2011 11:50

Ако колата ти тресе при палене, само когато е студена, със сигурност е от свещите. Вземи мултицет, свали ги и мери, съпротивлението трябва да е между 0.1 и 6 ома. :012:

Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

Мнениеот ventotdi » Пет 04 фев 2011 14:54

абе той нека да смъкни свещите и да ги мери ама не с мултицета защото ако има "ленива "пак ще му покаже но няма да разбере за нея ... нека ги измери на акумулатора дали се зачервява връхчето и за колко време ... би трябвало за 2 секунди максимум да стане яко червен върха и да грее като реутан ;) ... ама дали е от свещи все пак ... ако я пали по тези студове на -15 градуса може ама ако я пали на -5 или нагоре малко вероятно е да е свещи :) .... да няма проблем с обратното гориво и да се връща в резервуара ( мехурчета в системата )

boi4eto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boi4eto » Пет 04 фев 2011 15:32

При мен имаше тресене когато работи на тихи обороти, едно майсторче ми вдигна оборотите малко и сега нямам ядове.А пък при самото палене тресеше още повече.

radko1981
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот radko1981 » Пет 04 фев 2011 20:10

Пали така и сутрин и вечер и топола и студена, а след днес започвам да си мисля и аз че е от тампон, който се намира някъде под акумулатора (не е този дето е до ремъка, не е и този дето е отдолу). Като завърти стартера и в момента който запали гледам, че двигателя някак си се разклаща от към акумулатора, та затова почвам да се чудя за този тампон само че немога да видя къде е :( . мерих свещите днес с едно Ц и аз ли нещо ненаправих, незнам ама даваше толкова съпротивление, колкото е грешката на уреда. А доколкото четох трябва да е 0,2 или нещо такова ама при мен е 0. незнам или май май и неразбирам. Цъках ги и с кабел от плюса и на всичките хвърля яко искра.

slavi77_bs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slavi77_bs » Пет 04 фев 2011 21:50

Абе колеги я да ми обесните къде е този клапан за обратно гориво,че на мен не ми притриса при палене ама понякога пуши сиво-бяло и се чува че има някъде балончета ама само по някога,в последната седмица даже не се чува при положение,че я карам по 40-50км на ден.От къде може да взима въздух?Пали си на студено -5гр за 4-5 сек,сменях агренаж ама не съм ходил на ВАГ за помпата,като чета може и да е това,и ако има някой колега от Бургас може ли да ми препоръча човек с ВАГ,че аз съм обиколил БОШ,МОШ още 5 майстора с ВАГ и дори аз който не разбирам като им кажа за настройки,логове и те ме гледат като шматки.Не ми свети лапата за подгряване,свещите са добре,мерих ги с + от акумулатора,предпазителите са здрави,релето цъка,на лулите ми стигат 11В,не вярвам да ми е изгорял светодиода и като отида и само се блещят и взимат по 20-30лв.Пасатко е В5 АФН

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Нед 06 фев 2011 11:17

slavi77_bs написа:Абе колеги я да ми обесните къде е този клапан за обратно гориво,че на мен не ми притриса при палене ама понякога пуши сиво-бяло и се чува че има някъде балончета ама само по някога,в последната седмица даже не се чува при положение,че я карам по 40-50км на ден.От къде може да взима въздух?Пали си на студено -5гр за 4-5 сек,сменях агренаж ама не съм ходил на ВАГ за помпата,като чета може и да е това,и ако има някой колега от Бургас може ли да ми препоръча човек с ВАГ,че аз съм обиколил БОШ,МОШ още 5 майстора с ВАГ и дори аз който не разбирам като им кажа за настройки,логове и те ме гледат като шматки.Не ми свети лапата за подгряване,свещите са добре,мерих ги с + от акумулатора,предпазителите са здрави,релето цъка,на лулите ми стигат 11В,не вярвам да ми е изгорял светодиода и като отида и само се блещят и взимат по 20-30лв.Пасатко е В5 АФН

ifidik - Това е човека който ще ти свърши работа ,но е във Варна ,но на теб специално ти е доста близо и може да си сигурен че ще ти свърши работа :beer

Върни се в “Дизелови агрегати”