Турбото ми гръмна (Пассат Б5)
- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Турбото ми гръмна (Пассат Б5)
Няма нужда да пълниш тръбата с масло и да въртиш на стартер.Палиш без газ и няма да подаваш отначало.Една минута работа на празен ход е предостатъчна да напълни турбината.Турбината на празен ход се върти съвсем леко и няма да я повредиш.Ако има стружки в турбопътищата смени интеркулера.По-евтин вариант е от нова турбина пак.Тръбите старателно почистване с шомпол и преглеждане отвътре доколкото може да видиш.Както и ги почукни отвъншната страна,че се забиват стружки в пластмасата като шрапнели.Ако оставяш стария кулер го промий с нафта или нещо друго да измиеш маслото отвътре.И всичко продухай със сгъстен въздух.Отвори и кутията на въздушния филтър,там също често попадат стружки.После и една да има и прецаква турбината.
Утре, други ден влизам в бокса, да видя кое колко ще ми струва...Ако има други проблеми, няма смъсъл..... Ще го разглобя на части
Иначе след каране с такова турбо, какво да очаквам, кое може да съм прецакал ?

- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
Няколко пъти ти го казаха.
Поради това, че има пробив в маслената магистрала, пада налягането на маслото и се влошава мазането на двигателя като цяло. Щети те са по-големи в биелните и основните лагери, и от части в колянов и разпределителен вал.
Поради това, че има пробив в маслената магистрала, пада налягането на маслото и се влошава мазането на двигателя като цяло. Щети те са по-големи в биелните и основните лагери, и от части в колянов и разпределителен вал.
Преди няколко дена взех колата от бокса, с ново турбо. Майстора ми каза, няма смисал да бараме двигателя, понеже колата си пали. Джиткам си, бая понавървява, доволен съм. Само ми направи впечатление, че когато е студен двигателя мени обороти, (1-2 минути) качва до 1000 и пак си ги сваля до 950. Дали това е нормално ?
Аа и в началото като искарах колата от бокса през ауспуха пръскаше масло
Чак до задното стъкло го качваше.
Преди колата пушише бяло, сега след смяната на турбото, уж нали дизела трябва черно да пуши, а тя изобщо не го прави.
Аа и в началото като искарах колата от бокса през ауспуха пръскаше масло

Преди колата пушише бяло, сега след смяната на турбото, уж нали дизела трябва черно да пуши, а тя изобщо не го прави.
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
Maste-pro написа:Преди колата пушише бяло, сега след смяната на турбото, уж нали дизела трябва черно да пуши, а тя изобщо не го прави.
Още по-добре,че не го прави!Или поне не забелязваш!При изцеждане е нормално малко да поизпуши!Ако не е тайна,колко пари взе турбото?
- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
Това в лева колко излиза
Даже незнам колко върви курса на паунда 

- Psychopath
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Sashko_Trg написа:Това в лева колко излизаДаже незнам колко върви курса на паунда
Около 1500 лева.
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
За чисто нова турбина според мен, да!
- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
И аз така мисля
чувал съм нова на гаред може да се намери за 2 2500 лева