оглед при покупката

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
7 speed DSG
Автомобил:
Двигател:

Re: оглед при покупката

Мнениеот 7 speed DSG » Пет 15 апр 2011 12:28

muhtarov написа:
Dorian написа:То хубаво А6 но едно че този двигател му е много малък и друго че 2.0ТДИ си е доста проблемен мотор.3.0ТДИ е много по-добрия вариант,не само заради по-голямата мощност.
Другото което е че ако искаш автомат,то 2.0ТДИ е задължително с мултиртоник и си е голяма набутвация
Ако е 3.0тди е типтроник и е много по-добра оферта

и аз нещо такова си мисля, че двигателя, ще е малък за такава кола, въпреки че дават добри показатели и доста добра разходна норма

с ръчка да кутията. мисля, че ще е предимство това

но защо да е проблемен мотора :?

Колега, съветвам те да се насочиш най-накрая към Audi A6 3.0 TDI (и да се видиш с качествена кола), серийно е quattro, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да е с автоматични скорости (в противен случай, ще си остане вечно твоя), задължително с ксенон и да е с комфортния климатроник (2 врътки и с прозорче), защото има и модели, които са с "климатроник", но с 4 врътки (отврат). Това е твоята кола, здраво окачване, здрав и непретенциозен мотор, който върви много добре, но същевременно е и доста икономичен, особено на дълъг път! В Германия този модел може да се намери вече за 11 000 - 12 000 евро! Успех!

Потребителски аватар
muhtarov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muhtarov » Нед 17 апр 2011 7:57

спор няма определено 4х4 и 3.0тди е страхотна комбинация

но си харчи мотора
с автомат и климатроник 100% ще стъпи на 13/100 градско
и най мн да падне на 8-9/100 извън града

2.0 е доста по икономичен.
а и честно казано аз не съм бесен шофьор
120-140км в час е една напълно достатъчна скорост, 2.0 си има кончета отпред които са достатъчни като искаш да изпревариш, да настъпиш и да не се притесняваш.
сериозно се замислям за чипосване. някъде около 180кс ще стане след качване на новите файлчета, и още по добра разходна норма.

jimmy freiburg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jimmy freiburg » Нед 17 апр 2011 19:44

Koлега,не съм 100про сигурен,но мисля че 3.0 ТДИ и 4.0 ТДИ са комън рейл още от началото.Не се лъжи да вземаш 2.0 ТДИ-много по шумен и проблемен е.Не мисля,че разликата в разхода ще е повече от 1,2л на 100км.Освен това чипа не винаги е добра идея-по бърза амортизация на турбо,ск.кутия,съединител.Не са малко пари за кола и наистина бих я проверил мн.внимателно и задължително бих взел по-големия мотор.Не вярвам,че някой и друг литър дизел и 100,150лв разлика в год.данък ще те съборят.
Успех и стискам палци!

Върни се в “Дизелови агрегати”