Изпуска компресия около дюзите г3 1Z?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
aradovanov
Автомобил:
Двигател:

Изпуска компресия около дюзите г3 1Z?

Мнениеот aradovanov » Чет 28 апр 2011 11:04

Колеги вчера се наложи да измия главата заради теч на нафта от обратната.

След като запалих за да изсъхне по-бързо, видях че около дюзата на 1-ви цилиндър излизат балончета :cry:
Разгледах теми че има медни дифтунги, но от къде да ги купя качествени? Или поне някой да каже размер?
Каква е процедурата по смяната?

aladjov82
Автомобил:
Двигател:

Re: Изпуска компресия около дюзите г3 1Z?

Мнениеот aladjov82 » Чет 28 апр 2011 15:15

ами колега аз да кажа по спомен а ако има някой дет разбира да ме поправя.почистваш хубаво около дюзата,
( макар че ти си мил двигателя де :) ), махаш тръбичката от дюзата, и отвиваш болта.Сега тук аз така го правих но не гарантирам че е най добрия вариант: махнах буксата на клапана за гасене, който е на помпата за да не пали и врътнах един оборот на стартер за да "изскочи" дюзата леко и после с клещите я доизвадих. сменяш медната "шайба" и слагаш на ново. Аз преди да пъхна дюзата врътнах пак на стартер за да изкара от цилиндъра ако има нещо влязло боклуче.после стягаш но не душманската, мисля че 25-30Nm го даваха. аз понеже сменях всичките и махнах всички горивоподаващи тръбички и преди да ги завия на дюзите повъртях малко на стартер за да стигне нафта до края на тръбичките и чак тогава ги завих на дюзите.ами това се сещам,ако има друго да допълват колегите.поздрави и успех

Потребителски аватар
aradovanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aradovanov » Чет 28 апр 2011 18:17

супер колега но малко ме притеснява това с въртенето на стартер. Да не се наложи да купувам преден капак?

А самите дифтунги продават ли се по авточастите че днес не остана време да обикалям?

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Чет 28 апр 2011 20:00

Няма се плашиш толкос нависоко няма да фръкнат :wink: .А да добавя също като махнеш дюзите огледай хубаво леглата на главата за "забравена" дифтунка от предния път.Самите дифтунки от Ауто+ са около лев лев и нещо четирите броя.Като ги вземеш нанизваш ги на една тел и хубаво ги загряваш до червено на газовия котлон или там квот имаш и веднага ги топиш в буркан със студена вода.Това е много важно да го направиш за да може медта да омекне,щото аз отначало ги сложих така както са от магазина с идеята от топлината на двг да омекнат ама ядец и пак ги сменях.

Потребителски аватар
aradovanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aradovanov » Чет 28 апр 2011 20:05

Ясно разбрах.
Притесняваше ме дали се продават като резервна част, но вече съм апокоен.
А мога ли да ги хвана с гаргите и с леко въртене да ги измъкна, нито имам желание да въртя на стартер нито искам да си къпя мотора в нафта.

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Автомобил: BMW E65 Sport Package
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Чет 28 апр 2011 21:10

преди да си сложиш новите дифтунги, има едно като свредло за почистване на леглата на дюзите, мини ги, защото сега като е изпускало и е хванало мизерии на леглата :wink:

П.П да ти спестя главоболия- дюзи най лесно се вадят с обратен чук

aladjov82
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aladjov82 » Пет 29 апр 2011 3:03

колега като сложиш едно парцалче на тръбичката няма нищо да се олее. а те и колегите са дали добри съвети, че и аз си записах за другия път :mrgreen: аз като нямам обратен чук и затва със стартера, но то от един оборот не хвърчи.мойта само "цъкна" със няма и половин см. нагоре. хватката беше да я "разлепя" че тя така се беше слепила с главата.но не искам да те насилвам, да не да стане нещо друго при теб и после да ме "храниш" цял живот :lol: айде успех

Върни се в “Дизелови агрегати”