Забиване при подаване на пълна газ при 1.9ТД
- policaqqq
- Автомобил:
- Двигател:
Забиване при подаване на пълна газ при 1.9ТД
От 3 дни насам колата ми ми прави проблем, като реша да дам газ на 1,2,3.... в момента в който почне да се наема колата, като стигне турбото 0.8 - 0.9бара и забива муцуната все едно няма гориво и за малко и да угасне. Съмнявам се че може да е от горивото но не на 100%. Благодаря предварително 

- samo ra4na na zavoite
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Забиване при подаване на пълна газ при 1.9ТД
policaqqq написа:От 3 дни насам колата ми ми прави проблем, като реша да дам газ на 1,2,3.... в момента в който почне да се наема колата, като стигне турбото 0.8 - 0.9бара и забива муцуната все едно няма гориво и за малко и да угасне. Съмнявам се че може да е от горивото но не на 100%. Благодаря предварително
Предполагам за ААZ говориш.
В момента на забиване на колко оборота е двигателя?
Ако си в критичните просто няма на къде.
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
Провери си Блоу оф системата да не губиш налягане на оборотите ,които ти забива колата ....Сигурно ти го прави това забиване на около 2800 до 3500 оборота нали така ? Нещо горивен филтър ли да е за смяна
...

- policaqqq
- Автомобил:
- Двигател:
стига до 3000-3500 оборота и забива муцуната. На място като я изфорсирам и на 3500-4000 има едно прекъсване като критични на бензинов мотор. При запален мотор като развия дюзите една по една и гасне на всяка (демек че работят).
- ventotdi
Искаш да кажеш ,че мотора ти не иска да работи на 3 цилиндъра.Вадиш една дюза и угася ? Не вярвам да е много добър тоя вариант с вадене на дюзи докато работи мотора.Все пак аз си мисля за дебит на горивото ....може би е горивния филтър...да е затлачен
Нещо да не би да имаш много въздух в системата ама пък ще мисли като пали !.Ти бууст пина пипал ли си го нещо 

- ShoGo_GTI
- Автомобил: 18Т 2002 VW GOLF GTI EXCLUSIVE
- Двигател: AUQ 180
- Контакти:
Колега пробвай със смяна на горивния филтър и преди това виж да не ти взима въздух по тръбичките от филтъра до помпата, според мене бууст пин-а е малко вероятен 
btw: сега като се замисля казваш при подаване на пълна газ, т.е. като си натиснал педала до края следователно оста на горината рейка я мести до края, може нещо вътре в помпата да е

btw: сега като се замисля казваш при подаване на пълна газ, т.е. като си натиснал педала до края следователно оста на горината рейка я мести до края, може нещо вътре в помпата да е
- Tihon
- Автомобил:
- Двигател:
Lov4o написа:Колега пробвай със смяна на горивния филтър и преди това виж да не ти взима въздух по тръбичките от филтъра до помпата, според мене бууст пин-а е малко вероятен
aз имах подобен проблем - при рязко подаване на газ /напр изпреварване/ започваше да задавя. След обикаляне по DPF филтър, турбо, газоворезпределителен вал, датчици за гориво и тн и тн се оказа разменени маркучета /входящо и изходящо/ при клапана за горивния филтър .... при което излизащото гориво излиза с малко повечко въздух от нормално. та така... Ако си сменял филтри, масла и тн консумативи помисли за тоз вариант
- policaqqq
- Автомобил:
- Двигател:
Без да искам май днес го намерих проблема.... Болчето за регулиране на сместа се е развило и като му върнах старото положение се опави. Пак си надува на 1.5бара, не пуши много. Минах след като я направих да видя какво ще кажат "майсторите" от бош и докато им обясних за какво става въпрос ми обявиха 90лв за ремонт. Но и самото качество на нафтата се отразява....
А колкото до колегата който ме пита за пина на бууста- пипан е. Завъртях го на по голямото разтояние.
А колкото до колегата който ме пита за пина на бууста- пипан е. Завъртях го на по голямото разтояние.
- ventotdi
Ако не се бъркам за болта дето казваш ,че се е развил ... той не е ли с контра ?
- policaqqq
- Автомобил:
- Двигател:
с контра е но не го стягам много понеже видях и чух много случаи с скъсани такива