Забиване при подаване на пълна газ при 1.9ТД

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
policaqqq
Автомобил:
Двигател:

Забиване при подаване на пълна газ при 1.9ТД

Мнениеот policaqqq » Вто 12 юли 2011 21:33

От 3 дни насам колата ми ми прави проблем, като реша да дам газ на 1,2,3.... в момента в който почне да се наема колата, като стигне турбото 0.8 - 0.9бара и забива муцуната все едно няма гориво и за малко и да угасне. Съмнявам се че може да е от горивото но не на 100%. Благодаря предварително :)

Потребителски аватар
samo ra4na na zavoite
Автомобил:
Двигател:

Re: Забиване при подаване на пълна газ при 1.9ТД

Мнениеот samo ra4na na zavoite » Вто 12 юли 2011 23:04

policaqqq написа:От 3 дни насам колата ми ми прави проблем, като реша да дам газ на 1,2,3.... в момента в който почне да се наема колата, като стигне турбото 0.8 - 0.9бара и забива муцуната все едно няма гориво и за малко и да угасне. Съмнявам се че може да е от горивото но не на 100%. Благодаря предварително :)

Предполагам за ААZ говориш.
В момента на забиване на колко оборота е двигателя?
Ако си в критичните просто няма на къде.

Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

Мнениеот ventotdi » Сря 13 юли 2011 10:19

Провери си Блоу оф системата да не губиш налягане на оборотите ,които ти забива колата ....Сигурно ти го прави това забиване на около 2800 до 3500 оборота нали така ? Нещо горивен филтър ли да е за смяна :? ...

Потребителски аватар
policaqqq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот policaqqq » Пет 15 юли 2011 8:15

стига до 3000-3500 оборота и забива муцуната. На място като я изфорсирам и на 3500-4000 има едно прекъсване като критични на бензинов мотор. При запален мотор като развия дюзите една по една и гасне на всяка (демек че работят).

Потребителски аватар
ventotdi

Мнениеот ventotdi » Пет 15 юли 2011 13:41

Искаш да кажеш ,че мотора ти не иска да работи на 3 цилиндъра.Вадиш една дюза и угася ? Не вярвам да е много добър тоя вариант с вадене на дюзи докато работи мотора.Все пак аз си мисля за дебит на горивото ....може би е горивния филтър...да е затлачен :? Нещо да не би да имаш много въздух в системата ама пък ще мисли като пали !.Ти бууст пина пипал ли си го нещо :)

Потребителски аватар
ShoGo_GTI
Автомобил: 18Т 2002 VW GOLF GTI EXCLUSIVE
Двигател: AUQ 180
Контакти:

Мнениеот ShoGo_GTI » Пет 15 юли 2011 16:32

Колега пробвай със смяна на горивния филтър и преди това виж да не ти взима въздух по тръбичките от филтъра до помпата, според мене бууст пин-а е малко вероятен :beer

btw: сега като се замисля казваш при подаване на пълна газ, т.е. като си натиснал педала до края следователно оста на горината рейка я мести до края, може нещо вътре в помпата да е

Потребителски аватар
Tihon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tihon » Пет 15 юли 2011 18:54

Lov4o написа:Колега пробвай със смяна на горивния филтър и преди това виж да не ти взима въздух по тръбичките от филтъра до помпата, според мене бууст пин-а е малко вероятен :beer

btw: сега като се замисля казваш при подаване на пълна газ, т.е. като си натиснал педала до края следователно оста на горината рейка я мести до края, може нещо вътре в помпата да е

aз имах подобен проблем - при рязко подаване на газ /напр изпреварване/ започваше да задавя. След обикаляне по DPF филтър, турбо, газоворезпределителен вал, датчици за гориво и тн и тн се оказа разменени маркучета /входящо и изходящо/ при клапана за горивния филтър .... при което излизащото гориво излиза с малко повечко въздух от нормално. та така... Ако си сменял филтри, масла и тн консумативи помисли за тоз вариант

Потребителски аватар
policaqqq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот policaqqq » Съб 16 юли 2011 10:42

Без да искам май днес го намерих проблема.... Болчето за регулиране на сместа се е развило и като му върнах старото положение се опави. Пак си надува на 1.5бара, не пуши много. Минах след като я направих да видя какво ще кажат "майсторите" от бош и докато им обясних за какво става въпрос ми обявиха 90лв за ремонт. Но и самото качество на нафтата се отразява....
А колкото до колегата който ме пита за пина на бууста- пипан е. Завъртях го на по голямото разтояние.

Потребителски аватар
ventotdi

Мнениеот ventotdi » Нед 17 юли 2011 14:07

Ако не се бъркам за болта дето казваш ,че се е развил ... той не е ли с контра ?

Потребителски аватар
policaqqq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот policaqqq » Нед 17 юли 2011 16:14

с контра е но не го стягам много понеже видях и чух много случаи с скъсани такива

Върни се в “Дизелови агрегати”