Клапан за плавно гасене на AFN мотор, възможно ли е?
- apchih
- Автомобил: Ford Mondeo MK4 TDCi
- Двигател:
Клапан за плавно гасене на AFN мотор, възможно ли е?
Има ли вариант да се пригоди клапана за плавното гасене на двигателя от някоя 4ка на AFN двигател? Претриса ми ужасно много като гася, а вчера си направих експеримет като си сложих ръката на входа на всмуквателния колектор и колата заправо заспа без никакво подскачане.
- Supawiza
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Клапан за плавно гасене на AFN мотор, възможно ли е?
По-принцип ЕГР-а от 4-ка става на всумкателния колектор на Голф 3.
Според мен може да стане.
- blaze
- Автомобил: Кораб Майка
- Двигател: AHF BAU
То нали пак си е ЕГР.... какъв е смисъла ?
С какво е по-различен от този на АФН? След като си го махнал, сега пак да слагаш...
С какво е по-различен от този на АФН? След като си го махнал, сега пак да слагаш...
- apchih
- Двигател:
Supawiza написа:По-принцип ЕГР-а от 4-ка става на всумкателния колектор на Голф 3.
ЕГРа и колектора на АФНа са едно цяло, не може да се махне както при 4та (поне при мен е така).
blaze написа:То нали пак си е ЕГР.... какъв е смисъла ?
Не съм го махал ЕГРа, а и този клапан си е отделен, преди ЕГР-а.
Ако се вземе колектор и двата клапана от 4ка, от къде може да се вземе управление за този клапан. Бях намерил такъв колектор, но входа му беше от ляво, а на мен тръбата от кулера идва от дясно.
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
въпреки че идеята е странна,може да вземеш пример от 2ка бензин.При палене има датчик за температура дето опъва една клапа и я затваря/отваря.Можеш да я направиш при вакуум да стои отворена и като гасиш колата и вакуума намалее,да затвори отвора на входящият въздух.. 

- STEYN
- Автомобил: A4 B6
- Двигател: AVF
Колега за този клапан ли питаш?
- apchih
- Двигател:
STEYN написа:Колега за този клапан ли питаш?
Да, поне така ми изглежда. Намира се точно преди ЕГР клапана. Като се махне маркуча се вижда самата клапа.
- STEYN
- Автомобил: A4 B6
- Двигател: AVF
Ясно. Аз също съм с подобен проблем за твърдото гасене, но за жалост при мен клапата работи перфектно и явно проблема е друг. В друг форум изразиха опасения за маховик в моя случай
Ще следя темата, определено ще ми е от полза!

- Supawiza
- Автомобил:
- Двигател:
Колега взимаш всмукателен колектор от Голф 4 (аз имам ако решиш) слагаш друг ЕГР с клапа за меко гасене.
Управлението става с един клапан който прилича на n75 като гледам и при теб трябва да е така,само включваш твоите маркучите и би трябвало да стане.
Управлението става с един клапан който прилича на n75 като гледам и при теб трябва да е така,само включваш твоите маркучите и би трябвало да стане.
- blaze
- Автомобил: Кораб Майка
- Двигател: AHF BAU
.... ахам.. еми АПЧИХ, има колектори и с лява и с дясна ориентация, от надлъжен и напречен са различни
Намери си с десен вход и слагай клапана. Пиши едно лс, ако искаш да ти дам координати за колектор.

-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
И кой ще го управлява това?
Не може със вакум, защото трябва да се затвори точно докато гаси (или малко преди това). А и трябва някой да го отваря преди да запали.
Колектор и в двете посоки може да се намери. От пасат или голф 4. И ЕГР-а с клапана може да вземе от него. Ама ще трябва и компютъра за да управлява цялата работа. Или някаква направи си сам електроника...
Не може със вакум, защото трябва да се затвори точно докато гаси (или малко преди това). А и трябва някой да го отваря преди да запали.
Колектор и в двете посоки може да се намери. От пасат или голф 4. И ЕГР-а с клапана може да вземе от него. Ама ще трябва и компютъра за да управлява цялата работа. Или някаква направи си сам електроника...
Върни се в “Дизелови агрегати”