Здравейте колеги,
надявам се да помогнете въпреки, че не е Ауди форума
Предстои ми да купя горепосочения автомобил, но ми дава следните грешки:
VAG-COM Version: Release 311.2-N
Control Module Part Number: 038 906 019 FP
Component and/or Version: 1,9l R4 EDC 0000SG 1467
Software Coding: 00002
Work Shop Code: WSC 63351
Additional Info: WAUZZZ8E72A133771 AUZ6Z0A0255145
2 Faults Found:
17996 - Engine Mount Solenoid Valves (N144/N145): Short to Open Circuit
P1588 - 35-10 - - - Intermittent
18080 - Coolant Fan Control 1: Open or Short to Ground
P1672 - 35-10 - - - Intermittent
Бихте ли помогнали да разбера какво представляват и дали са сериозни

VAG COM errors - Audi A4 1.9 TDI PD 131 PS
-
- Автомобил:
- Двигател:
- nasttii
- Автомобил:
- Двигател:
Re: VAG COM errors - Audi A4 1.9 TDI PD 131 PS
1 някакъв клапан нещо не е наред маи така пише n144/n145
2 грешка пише че управлението на вентилатора на радиатора е дадено на маса(-) замасено е
2 грешка пише че управлението на вентилатора на радиатора е дадено на маса(-) замасено е
От днеска и аз съм с тази грешка. Тъй като на сайта на VAGCOM не пише нищо за нея, от това което успях да намеря по форумите.... проблема е уж в Fan control модула, който при голф 4 се намира под акумулатора, там където е предният ляв рог на купето.
Проблема се сътои в това, че на контакт или запалено положение, перките на мотора не въртят, като имате предвид че мотора е загрял, а външната температура е 5 градуса, но след като върнете контакт и перките и двето почват да фучат на макс обороти.
Ако някой се е сблсквал с проблема и е открил виновника, ще се радвам ако сподели
Проблема се сътои в това, че на контакт или запалено положение, перките на мотора не въртят, като имате предвид че мотора е загрял, а външната температура е 5 градуса, но след като върнете контакт и перките и двето почват да фучат на макс обороти.
18080 - Coolant Fan Control 1: Open or Short to Ground
Ако някой се е сблсквал с проблема и е открил виновника, ще се радвам ако сподели

- ATD
- Автомобил:
- Двигател:
http://vwts.ru/diag.html Виж 9 ти ред
Errors Codes VAS 5051 / Коды ошибок VAS 5051 с расшифровкой (ger./rus.) Там я има въпросната грешка, и я обясняват с лоша МАСА. Успех.
Errors Codes VAS 5051 / Коды ошибок VAS 5051 с расшифровкой (ger./rus.) Там я има въпросната грешка, и я обясняват с лоша МАСА. Успех.
Дам, прав си.... лоша маса която идва от неработещ бушон, ама кой да предположи че се е разместил 
При мен проблема се реши, със смяна на бушон. Малките бушони там колоната където са двато бушона за дългите - червени 10а, над тях имам празно гнездо и бушона над него, също е червен. От него ми бяха дертовете с перките

При мен проблема се реши, със смяна на бушон. Малките бушони там колоната където са двато бушона за дългите - червени 10а, над тях имам празно гнездо и бушона над него, също е червен. От него ми бяха дертовете с перките

- rabotnika
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: VW Golf MK3
- Двигател: AJM++
Първата грешка ти е за тампона на двигателя нищо сериозно или е изпуснал или е сменен с такъв без датчик
а втората грешка колегите преди мен ти я разясниха
- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
rabotnika написа:Първата грешка ти е за тампона на двигателя нищо сериозно или е изпуснал или е сменен с такъв без датчик
Сега един "тъп" въпрос от мен:
А на тампона на скоростната кутия,има ли такъв датчик?Като си хвана мотора и го натисна към купето и стабилно отдава... Май ше трябва да се сменя скоро...

Ако става въпрос за тампона на Голф 4 - не няма, никой от тампоните на двигателя няма датчици.
Върни се в “Дизелови агрегати”