избива масло от капачката на двигателя ибиза 00г алх 1.9 тди
-
- Автомобил: VW PASSAT B5 5
- Двигател: AVF
избива масло от капачката на двигателя ибиза 00г алх 1.9 тди
колеги преди 1 седица смених маслото сипах castrol magnetic 10 w 40 и забелязах 4е като карам малко по силно ми избива масло от капачката на двигатела от какво може да е?а маслото е на максимум дали може да е от капачката?колата е ибиза 00г алх 1.9 тди
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Re: проблем масло
Споко, от капачката е.
- miro_hack
- Автомобил: Golf 2 KR ITB + Passat 7
- Двигател: Cffb
На максимум незнаеш ли че не се сипва? Златната среда !
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
miro_hack написа:На максимум незнаеш ли че не се сипва? Златната среда !
Това къде го пише?

- Благовест
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Неписано е може би
Аз пък като колегата,съм на мнение "нека има",та слагам почти до горе

Аз пък като колегата,съм на мнение "нека има",та слагам почти до горе

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Даже и повече от максимума да е маслото, не е проблем. Щом не достига до коляновия вал, няма как да се получи разплискване и оттам повишаване на налягането в картера.
Обикновено причина за това е повече картерни газове и лоша вентилация.
Обикновено причина за това е повече картерни газове и лоша вентилация.
-
- Автомобил:
- Двигател:
какво е решението ? 

-
- Автомобил: VW PASSAT B5 5
- Двигател: AVF
Re: избива масло от капачката на двигателя ибиза 00г алх 1.9 тди
преди не го е правила от както смених маслото и като карам мн силно се случва.и кажете какво трябва да се направи?
-
- Автомобил:
- Двигател:
joker написа:miro_hack написа:На максимум незнаеш ли че не се сипва? Златната среда !
Това къде го пише?Аз все на максимум карам-30 г!!!
Ами къде, да вземем пример Аутодата! На която и кола да съм сменял маслото каквото пише там наливам и винаги застава по средата... Отделно на максимума не е много готино за гарнитурите и т.н. общо казано налягането става доста по голямо, но...винаги има едно но, това важи ако се дава повечко газ на студен мотор, защото и налягането тогава е по голямо, ако се загрява кротко до 90 гр. и после се дава газ няма проблеми

- rocky
- Автомобил:
- Двигател:
vasil_vr88 написа:колеги преди 1 седица смених маслото сипах castrol magnetic 10 w 40 и забелязах 4е като карам малко по силно ми избива масло от капачката на двигатела от какво може да е?а маслото е на максимум дали може да е от капачката?колата е ибиза 00г алх 1.9 тди
там дето завиваш капачката е нещо като предходник между отвора на двигателя и самата капачка, може би като си развивал капачката да си развил и предходника който се явява като гърло, сега уж си завил капачката от долу от гърлото изпуска!
п.с. дано ме разбереш какво искам да кажа

-
- Автомобил:
- Двигател:
Jivko7777 написа:joker написа:miro_hack написа:На максимум незнаеш ли че не се сипва? Златната среда !
Ами къде, да вземем пример Аутодата! На която и кола да съм сменял маслото каквото пише там наливам и винаги застава по средата... Отделно на максимума не е много готино за гарнитурите и т.н. общо казано налягането става доста по голямо, но...винаги има едно но, това важи ако се дава повечко газ на студен мотор, защото и налягането тогава е по голямо, ако се загрява кротко до 90 гр. и после се дава газ няма проблемиза мен златната среда е между средата и максимума
Колега Ауто датата незнам какво дава и какво сипваш,но на МОя голф и аз Първия път сипах по датата,но останах разочарован и след това изсмуквах около 500мл.Дава го според мен поне на чист мотор-след ремонт или чисто нов.Моя мотор с 3,8л е на макс ,а като сипя още 500мл до къде ще иде?
- miro_hack
- Автомобил: Golf 2 KR ITB + Passat 7
- Двигател: Cffb
Имах обратен проблем на КР сипах 3.800 и застасна на минимума,говоря за прясно ревизиран КР сух като барут отвсякаде,после се наложи да доливам още литър масло за да застане над средата-под максимума! И станаха 4.800 а такава цифра не намерих никъде!Други колеги ми казаха,че са аливали по 5 и кусур литра е КР чух и за 3.800 литра за КР,тогава някой подхвърли,че никога незнаеш с какъв картер караш докато не стане такъв проблем с маслото
А това за данните от аутодата които ги дават но може и да са на сух мотор съм съгласен,но трябва да има дани някъде и за сух и за нормална смяна.

А това за данните от аутодата които ги дават но може и да са на сух мотор съм съгласен,но трябва да има дани някъде и за сух и за нормална смяна.
- gencho84
- Автомобил:
- Двигател:
Здр. купи си нова капачка,която срува 4.50 в ауто +.Маслото трябва да в на мах.всички други тези са митове:)
red.devilll написа:Jivko7777 написа:joker написа:miro_hack написа:На максимум незнаеш ли че не се сипва? Златната среда !
Колега Ауто датата незнам какво дава и какво сипваш,но на МОя голф и аз Първия път сипах по датата,но останах разочарован и след това изсмуквах около 500мл.Дава го според мен поне на чист мотор-след ремонт или чисто нов.Моя мотор с 3,8л е на макс ,а като сипя още 500мл до къде ще иде?
+1. Според Аутодата моя мотор събира 4.3 литра, но като налея 4 отива точно на максимума.
Върни се в “Дизелови агрегати”