Zlatina написа:на Escap3 приятела сигурно е с турбо,което значи не говорим пак за еднакви коли.Щото ако си сложа на бензина турбо и ще ми гони опашката.А на дълъг път колко ли ще ви е разликата в цената на горивото що не кажеш...а относно останалото-бензина принципно трябва да е по-евтин.Дълги години след като са почнали да рафинират нефта бензина са го хвърляли като отпадък.За да компенсира конете на бензиновия мотор дизелът трябва да е по-голям,съответно по-тежък,с по-голяма кубатура и т.н..Никога няма да се съглася,че е с по-добра динамика или поне ще се съглася,като видя дизелова формула 1.С останалото теоретично се съгласявам но икономията рано или късно я даваме за поддръжка и на финала-разхода същия/говоря за дизел/Както колегата правилно отбеляза става много сложно оборудването на двигатела и да не забравяме най-важното.Дават му по-дълъг живот именно поради малкото обороти,но падне ли му компресията с 10% сме си за ремонт.Бях писал и пак ще напиша-карах бензинов двигател 1 000 000 км. без ремонт,с50% компресия.Нямаше бензинова помпа,само на газ.При -20 градуса палеше от раз.Голяма кола и като габарити/ауди 100/и като мотор-1950куб.Гореше на дълго 9-10 газ.
Колега,колите са еднакви като марка и като тежест -даже дизела е малко по-тежък от бензина в едно и също купе.А това дали има турбо или не какво те е@е,нали еддната заедно с турбото е 110 коня ,а другата която е без е даже 150 коня?Колега покарай един дизел 110 коня да не е повече само толкова ти стигат за да си захвърлиш колицата и да търсиш дизел.Тази динамика никога няма да я усетиш на бензин,а за газ да не говорим.А тези километри къде ги въртите

1 000 000км,на мене ми е трудно да ги напиша ,а не да си помисля,да ги измина сам с един автомобил

и то бензинов

.Аз лично до преди една година карах на газ и последните 4 на метан.От миналата година съм на нафта и знаеш ли какво мога да ти кажа НИКОГА ПРЕЗ МОЯ ЖИВОТ НЯМА ДА СИ ВЗЕМА БЕНЗИНОВ АГРЕГАТ ПОВЕЧЕ.Колата ми е голф 4 и съм сигурен че тежи колкото твоя пасат ако не и малко повече 1420кг,а другото за което съм сигурен,е че като караш на бензин имаш повече разходи от мен за гориво,а вървежа ти е поне с около 20% по-малко,нищо,че колата ми е уж 100 мулета.Градско ми гори около 7-8 а извънградско около 5-5,5л.При минус 25 си паля ок за миналата зима тази още не е имало такива температури,но пак ще запали.А за дизела незнам колко трябва да му падне компресията за да неможе да запали.но братовчед ми си купи мерцедес е класа 200дизел 1999гмодел-немско такси,и до 2004г е била на 178000км както всички коли в бг,но нали се сещаш колко е било на тези километри като е било такси при шфабите само за 5 години,в момента още с кара като такси и за сега е на 300 000км след милиона а тези които са върнати не се знае колко са и мога да ти кажа че пали от третия оборот и то с две изгорели свещи,а сега ти ми кажи кой бензинов мотор ще изкара тези километри

.за момента има един ремонт на главата заради издухала гарнитура,и са сменени клапани и водачи за да може да са сигурни в нея,защото този танк се кар апочти нонстоп на двойна езда,но коята бензинов мотор на газ няма да издържи на този напън и на тези километри,а нали се сещаш и като се качи шофьор как кара както има една приказка "чужда п**ка кокали няма