Странно присветване на лампата за маслото

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Re: Странно присветване на лампата за маслото

Мнениеот Golf_Diesel_ » Съб 14 яну 2012 19:23

Искам да си сложа уред, защото хем да си следя налягането на маслото, и хем да не ползвам вече ламапта със зумера.Проблема е че не знам на мястото на кой датчик трябва да сложа датчика от Ауди и до колкото знам баровете трябва да отговарят.Другото което е че уред си намерих, но без датчик, а разбрах че тези датчици се намирали трудно.

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Съб 14 яну 2012 19:41

Golf_Diesel_ написа:Това ми е второ табло.С предното също светеше лампата, но там нямаше зумер.Наложи се да сменя таблото защото спря да брои километрите.С новото освен че свети лампата пищи и зумер.Щом с две табла прави така, значи не е от тях.

Значи не е от там. Евтините предположения взеха да се свършват, да му се не види.
Ако намериш колая, пиши - да се знае.

Потребителски аватар
mr_opp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mr_opp » Пон 16 яну 2012 10:08

Golf_Diesel_ написа:Вчера и днес пътувам по планински пътища и там знаете пътя е баирест и със завои.Вчера и днес на 2 пъти ми присветна лампата за маслото, като присветна казвам че започва да мига за около 10 сек. и спира.Това става само когато карам баир нагоре и двигатела и турбото са по-нтоварени.Налягане прави, защото като отворя капачката за маслото и хвърля по малко масло от там.Аз си мисля че маслото започва да загрява много и става рядко, и датчика не може да го хване и започва да мига лампата.Това е моето мнение, но най-верояно греша и за това нека някой по-компетентен да каже!

Имал съм подобен проблем. Наложи се да сваля картера и видях проблема. Явно доста "майстори" са отваряли двигателя. Имаше парчета силикон, които запушваха временно цедката на маслената помпа. Изчистих ги, прецедих маслото и проблема изчезна.
Съмнявам се, че при теб е същото но все пак да споделя :)

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Пон 16 яну 2012 11:24

Да, разбира се! Всяко мнение е важно за мен. :beer

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Пон 16 яну 2012 11:44

Колеги има ли вероятност проблема да е в смукателната тръба на маслената помпа-примерно да е пукната на "определено место" ,на равно място "дупката" да е под нивото на маслото,а на баир да се "показва" и оттам да "лапа" въздух.. :roll:

Върни се в “Дизелови агрегати”