Странен пушек от двигателният отсек на Б5

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
kakadu
Автомобил:
Двигател:

Странен пушек от двигателният отсек на Б5

Мнениеот kakadu » Чет 05 апр 2012 18:27

Здравейте колеги!
Имам следния въпрос-колата е Пасат Б5 с небезизвестният мотор 2.5 TDI AFB автомат+типтроник.Проблемът е следния, като покарам колата,особено като и давам повечко газ и започва да пуши много слабо и мирише странно на изгоряла гума изпод капака.Спирам,отварям капака и по мои наблюдения лекият дим излиза зад турбото,между мотора и купето.Гледах да не се е допрял някакъв маркуч около генерацията,но не е.Махнал съм кората на мотора отгоре и не мога да го видя от къде е.
Някой да има някаква идея,колкото и глупава да е да сподели,че май нещо пропускам?
Сравнително рядко пиша във форума,но го чета ежедневно с интерес и винаги съм намирал решение на проблема си и всичко е отстранявано на време.
Мотора е в чудесно здраве,не трака,не пуши не духа нито от капачката за маслото нито от щеката.
Точно под масленият филтър който е между главите има малко масълце,преди няколко дни сменяхме маслото и потече там...не знам как мирише това масло като се понагрее по сериозно и дали е възможно да пуши от точно това масло?(или ще си пуши докато огори разлятото масълце-ако е от него)
Нещо ми обягва и дано ми помогнете да открия какво е пък аз ще :beer
Благодаря за вниманието:)

Потребителски аватар
пинко
Автомобил: passat b4
Двигател: 1.8 abs 1994

Re: Странен пушек от двигателният отсек на Б5

Мнениеот пинко » Чет 05 апр 2012 19:14

колега ти си за раздел дизел :deal

Потребителски аватар
antonco
Автомобил: Golf 2
Двигател: RP

Мнениеот antonco » Чет 05 апр 2012 19:22

Какво като е за раздел дизел.
Човека иска съвет или помощ.
Според мен е от маслото , но не те ли претиснява това че има масълце там ?

Потребителски аватар
kakadu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kakadu » Чет 05 апр 2012 22:29

Не мисля че това е тема за раздел дизел,защото същият проблем може да бъде и при Пасат 1.8Т примерно.С мотора нямам проблеми,става дума за съвсем друго...

Маслото което виждам не съм го забелязвал преди смяната и предполагам,че е потекло от смяната,по невнимание.За тези 300км от смяната обаче трябваше да изчезнало от там.Лошото е че при този мотор няма достъп от никъде.Като изключим тази миризма колата се държи перфектно.
Търсенето на проблема продължава...
Интересното е като работи на място не мирише,а когато е под пълна тяга и като спра мирише.
От броени дни имаме дино в Русе и може да го посетя да сверя часовника :wink: и да погледна от къде ще запуши.

Потребителски аватар
villi78
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот villi78 » Чет 05 апр 2012 22:35

kakadu написа:Не мисля че това е тема за раздел дизел,защото същият проблем може да бъде и при Пасат 1.8Т примерно.С мотора нямам проблеми,става дума за съвсем друго...

Маслото което виждам не съм го забелязвал преди смяната и предполагам,че е потекло от смяната,по невнимание.За тези 300км от смяната обаче трябваше да изчезнало от там.Лошото е че при този мотор няма достъп от никъде.Като изключим тази миризма колата се държи перфектно.
Търсенето на проблема продължава...
Интересното е като работи на място не мирише,а когато е под пълна тяга и като спра мирише.
От броени дни имаме дино в Русе и може да го посетя да сверя часовника :wink: и да погледна от къде ще запуши.

Върви измий хубаво мотора на една пароструйка и кажи какво е станало,стига сме се чудили дали е от масалцето :beer

Потребителски аватар
kakadu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kakadu » Пет 06 апр 2012 8:53

Утре мисля да ида да го измия,но се оказва че попада капка масло върху генерацията от някъде.Зет ми има А6 с този мотор и преди 3 години е имал такъв проблем.Поне установих че миризмата е от масълце.Сега вече ще го търся от къде е.

Потребителски аватар
пинко
Автомобил: passat b4
Двигател: 1.8 abs 1994

Мнениеот пинко » Пет 06 апр 2012 23:10

при мене пропускаше масло от гарнитурата на клапаните и при някой по остър завой маслото се стичаше върху генерацията и го имаше и пушака и мириса на изгоряла гума,провери дали може да се натегне въпросната гарнитура,или направо смяна,успех

Потребителски аватар
kakadu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kakadu » Нед 15 апр 2012 0:22

От една гарнутурка на турбото тече.След празниците ще се сваля и ще се подмени.Точно от там прикапва по генерацията.

Потребителски аватар
kakadu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kakadu » Вто 24 апр 2012 22:53

Всичко е ОК вече.Турбото беше свалено,почистено и подменена препечената гарнитурка.
Сега мивка на мотора за да стане като преди появата на теча и всичко е на 6
Благодаря ви :)

Върни се в “Дизелови агрегати”