Имам следния въпрос-колата е Пасат Б5 с небезизвестният мотор 2.5 TDI AFB автомат+типтроник.Проблемът е следния, като покарам колата,особено като и давам повечко газ и започва да пуши много слабо и мирише странно на изгоряла гума изпод капака.Спирам,отварям капака и по мои наблюдения лекият дим излиза зад турбото,между мотора и купето.Гледах да не се е допрял някакъв маркуч около генерацията,но не е.Махнал съм кората на мотора отгоре и не мога да го видя от къде е.
Някой да има някаква идея,колкото и глупава да е да сподели,че май нещо пропускам?
Сравнително рядко пиша във форума,но го чета ежедневно с интерес и винаги съм намирал решение на проблема си и всичко е отстранявано на време.
Мотора е в чудесно здраве,не трака,не пуши не духа нито от капачката за маслото нито от щеката.
Точно под масленият филтър който е между главите има малко масълце,преди няколко дни сменяхме маслото и потече там...не знам как мирише това масло като се понагрее по сериозно и дали е възможно да пуши от точно това масло?(или ще си пуши докато огори разлятото масълце-ако е от него)
Нещо ми обягва и дано ми помогнете да открия какво е пък аз ще

Благодаря за вниманието:)