сваляне на скоростна кутия на голф 3 турбо дизел проблем
-
- Автомобил:
- Двигател:
сваляне на скоростна кутия на голф 3 турбо дизел проблем
ПРОБЛЕМА Е СЛЕДНИЯ след като развих всички болтове фиксиращи кутията към двигателя и при опита ми да я извадя установих че леглото на вьтрешното каре на дългата полуоска подпира в маховика досега при бензинови дв не съм имал проблем но и на дизел голф досега не съм свалял въпроса е как да го извадя от мястото му това и да освободя кутията.на други коли е на шлици и става лесно но на голфа незнам.специално на дизела има ли някакъв чалъм гледам в него по средата има една тапа.там да няма нещо незнем някой болт дайте съвет.
-
- Автомобил: Vw Golf MK3
- Двигател: AAZ _ AEF motor
Re: сваляне на скоростна кутия на голф 3 турбо дизел проблем
До колкото си спомням там има зегер шайба която се маха и излиза чашката,ако не я махнеш мисля че не излиза кутията,ако се бъркам нещо колегите да ме поправят,че отдавна беше когато свалях на моята.И колега ако намериш от някъде въпросните тапи да се продават,драсни тук в темата,защото до колкото съм чувал се лепят със силикон което не е правилно,на мен от там ми пълни каретата с масло,защото тапата се маха само като се пробие с нещо под ръка :Д
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Re: сваляне на скоростна кутия на голф 3 турбо дизел проблем
Леко се "изсуква" скор.кутия и излиза .Става и с вадене на фланеца на карето- в дъното му има една тапа ( след това се купува нова),вади се и има зегерка, вади се и тя и след това едно избиване (не излиза лесно!), абе играчка
Отделно и маслото да не забравиш да го източиш . Аз никога не съм стигал до там,изсуквам леко скор. кутия и си я смъквам лесно!Шийката на първ.вал(на скор.кутия)е къса и не подпира!

Върни се в “Дизелови агрегати”