Малко предистория:
През 2011г. купих Голф 4 ТДИ 110 к.с. код на мотора ASV 2001г.
Колата беше обслужена както трябва, и същата навъртя почти 15.000 км без проблеми.
Преди около 2 месеца започна да прави мизерии, направих ремонт /шлайф глава, напасване легла и клапани,нова гарнитура, сменени гумички на клапани... сваляне на колектор и чистене на геометрията./ Колата стана ОК, нямах забележка.

Сега на проблема: от около седмица започна да се бъзика в движение, все едно карам кола без турбо, оборотомера движи, обаче колата няма никаква тяга.Това го прави и студена, и като подам газ, се оправя..
Един път върви адски много, друг път е колеблива. Понякога дори когато върви, усещам че има леко замисляне, и тръгва след 2250 оборота/не всеки път го прави/
След четене на теми във форума разбрах че най-вероятно става въпрос за клапан Н75.... да де...
Проблема е че не могат да ми направят VAG диагностика, майстора слага кабеляците на колата и след малко компа казва че не може да влезе в двигателния отсек, нито да се види налягане на турбината, ама абсолютно нищо не може да се направи като диагностика/държа да отбележа, че като взех колата, диагностика се правеше без проблем./
Та въпроса ми е къде могат да ми помогнат да оправя проблема с диагностиката, и какво мислите за забиването на колата?

Благодаря Ви предварително за компетентните мнения!