Един голф 4 1.9 тди въпрос :)

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Pirogov
Автомобил:
Двигател:

Re: Един голф 4 1.9 тди въпрос :)

Мнениеот Pirogov » Чет 30 авг 2012 16:33

Защото като и сложиш чип и набиеш един kick-down ще разбереш

Потребителски аватар
sukito
Автомобил: Golf mk4
Двигател: AHF 2000

Мнениеот sukito » Съб 01 сеп 2012 17:12

deadlyevil написа:Е тогава ако не настъпа газта разлика няма вида. Те тогава защо викат няма да мога да си позная колата.

Няма да си познаеш колта когато и смачкаш педала на газта!
Иначе ако при шофиране галиш педала на газта и сменяш предавки на 1500об/мин., и с чипиран ARL да сравняваш може да не видиш разлика.
След чиването, колата е много по-пъргава и ако е качествен софта няма как да не усетиш разликата.
П.п. Ако мотора ти е ALH потърси в търсачката за възможностите които предлага...

Потребителски аватар
deadlyevil
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deadlyevil » Пон 03 сеп 2012 8:01

Вчера като позагледах колата отдолу видях че от турбината има леко масло но нивото на маслото не ми е намаляло. С такава турбина може ли да се слага чип ?

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пон 03 сеп 2012 8:28

То за моженето може, но имай напредвид че след слагането на въпросния чип ще натовариш допълнително работата на турбината и не само!
Да не се наложи не след дълго да купуваш и ново турбо и чипа да ти излезе златен :)

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Пон 03 сеп 2012 8:56

Да не се наложи не след дълго да купуваш и ново турбо и чипа да ти излезе златен :)

Това е така и не е така ;) Значи... знаете за моя ALH дето е 131 в момента.... ако си го карам ( както правя) без да си давам зор, турбината си надува 0.3 - до 0.5 ( имам бустметър и гледам) ...сега на Узана го гледах че и по завои и къде ли не турбината не надува нищо, което може да се нарече вредно, ако караш спокойно и нормално. Но.... когато нещо ме вкисне и забуча педала...тогава прави пик и разликата във вървежа се усеща ...и още как... :banana..разбира се ( при мене) това не продължава никак дълго, защото аз го мачкам основно за да отнеса някой и за няколко секунди вече съм на 130 - 160 и съм пред него ...и после турбото пак "ляга в дрейф"... да не забравяме и климатика - с чип това нещо го виждам че работи или по хладното , или по светенето на копчето - няма други проявления.... :012:

Върни се в “Дизелови агрегати”