Ремонт клапан картерни газове ПД мотор AJM

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
bobby006
Автомобил:
Двигател:

Re: Ремонт клапан картерни газове ПД мотор AJM

Мнениеот bobby006 » Вто 21 авг 2012 15:21

добре, ама този капак с отстъпката ми е 256 левчета и ако съм сигурен на 100% че е от него ще го сменя, ама още не съм се убедил та за това пуснах тази тема

MARTO 16V
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MARTO 16V » Вто 21 авг 2012 20:57

Аз съм го плащал 330 и гарнитура 88лв по-добре от 2 бр турбини facepalm ! И само споделям мнение, не мога да бъда сигурен дали и при теб е от капака! Можеш да пробваш 2-ра ръка от някаде, но пак не е гаранция. :wink:

Потребителски аватар
RadoShopa
Автомобил: Vw Passat
Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Сря 22 авг 2012 19:42

bobby006 написа:няма значение вероятно не съм преценил че при сложен капак ще ти е трудно, вече "духах" на няколко капака и все едно и също така че не знам какъв е проблема мамка му

Днес и аз духах/смуках в тръбата :D Незнам к'во се случва точно,но при духане се създава налягане,а при всмукване си прави вакум....и то за един дъх,както се казва :) Като махнах капачката въздуха закономерно се движеше свободно...!Бръкнах с кутле,но навътре отвора се стеснява и нищо..... :roll:

Извода е:не разбрах дали има клапа/мембрана там....при сваляне на капака ще стане ясно :да:

jollycatman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jollycatman » Чет 23 авг 2012 19:50

От долната страна на капака има още един по-малък, под който е отвора на капачката.

Потребителски аватар
zevsa
Автомобил: VW Passat ALLTRACK
Двигател:

Мнениеот zevsa » Чет 30 авг 2012 9:10

капака си има двойно дъно! дано се разбере нещо от снимката.на моя като си надуя с уста си циркулира свободно въздуха но и при мен си сълзи от отдушника и го праща в кулера!
DSC010100.JPG

Потребителски аватар
zevsa
Двигател:

Мнениеот zevsa » Пон 10 сеп 2012 17:19

хайде който знае за какво иде реч да помогне малко!много хора се нуждаят от решение.за последните 500км извън града с скорост 100-110км/ч ми заминава около 100-150 грама масло!за 50 грама е ясно че е от незначителни омазнявания по мотора но другите май си ги лапа през отдушника-през кулера-до мотора защото и ЕГР-а ми е омазнен въпреки че съм стегнал добре скобите!от какво може да се получава по голямо налягане в капака на клапаните?

Потребителски аватар
zevsa
Двигател:

Мнениеот zevsa » Чет 20 сеп 2012 18:17

:banghead:

Потребителски аватар
RadoShopa
Автомобил: Vw Passat
Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Чет 20 сеп 2012 18:55

Да духа толкова силно...... :roll: виж тук,прочети и изгледай клипа :|

viewtopic.php?f=24&t=344606

bobby006
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobby006 » Съб 22 сеп 2012 20:22

Този от клипа добре духа и е разбираемо да речем от къде иде разхода на масло, ама моя двигател не ще и да ти "развее мустаците" като вдигнеш щеката даже направих следния експеримент който ми казаха ката взех колата, та значи махам маркуча на капака на клапаните този към турбото и го запушвам отдушника като съм вдигнал пръчката за маслото и според този който ми каза за това след около минута при здрав мотор трябва да се появят пръски масло от пръчката за масло, при мен няма такова нещо държах затиснат щуцера та ми омаля ръката но пръски няма, при отишъл по дяволите мотор до десетина секунди направо изхвърлял маслото през пръчката. По това съдя че няма голямо картерно налягане. Иначе от капака на клапаните духа та ще те отвее и даже беше избило през капачката за наливане на масло. И продължава да харчи много масло. Скоро ще сменям капака на клапаните с друг и ще пиша за ефекта.

Потребителски аватар
zevsa
Двигател:

Мнениеот zevsa » Нед 23 сеп 2012 11:25

bobby006 написа:Този от клипа добре духа и е разбираемо да речем от къде иде разхода на масло, ама моя двигател не ще и да ти "развее мустаците" като вдигнеш щеката даже направих следния експеримент който ми казаха ката взех колата, та значи махам маркуча на капака на клапаните този към турбото и го запушвам отдушника като съм вдигнал пръчката за маслото и според този който ми каза за това след около минута при здрав мотор трябва да се появят пръски масло от пръчката за масло, при мен няма такова нещо държах затиснат щуцера та ми омаля ръката но пръски няма, при отишъл по дяволите мотор до десетина секунди направо изхвърлял маслото през пръчката. По това съдя че няма голямо картерно налягане. Иначе от капака на клапаните духа та ще те отвее и даже беше избило през капачката за наливане на масло. И продължава да харчи много масло. Скоро ще сменям капака на клапаните с друг и ще пиша за ефекта.

същатата ситуация и с мен! от отдушника при капака на клапаните ми сълзи масло и си мисля че от там го губя?както каза колегата налягане си има но защо има масло в отдушника?пари да! но масло ??!?! :dontknow:

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Нед 23 сеп 2012 12:11

колега турбината ти изобщо наред ли е ??? нея гледал ли си я ?
Виж си охладителя за маслото , понякога и от там изхвърля масло.
Защото при мен имаше такъв разход на масло като при теб, но след като смених турбото и гарнитурата на охладителя, вече няма такава загуба на масло.
Да знаеш,че има и значение какво масло слагаш т.е. марката
колкото и да ми хвалят разни кастроли и тем подобни скъпи масла , мога да ти кажа ,че точно от тях ми заминаваше повече масло.
вече 3 смени съм с VAICO 5W40 P.D. и е супер маслото, и на всичко отгоре не е скъпо.
С това ми отива около 900 гр. на смяна, което за тези двигатели е нормално, а тея дето ми говорят ,че не им харчат масло колите , просто да си го говорят на някой друг..
още от завода ги дават да харчат масло и то не малко-това им е заложено на тея автомобили особено турбо дизела...

Потребителски аватар
zevsa
Двигател:

Мнениеот zevsa » Нед 23 сеп 2012 20:27

преди 3 месеца сменях турбото като намерих 2-ра радост такова от 110 коня мотор и го проверихме в Меи-то в варна като ми казаха че е здраво.маслото ми е CASTROL EDGE 5W40 P.D. направих 2 ходения до варна като по магистралата съм карал с около 100-120км не го пипна.след това в града навъртях около 300км пак си стои както съм го налял и така до последното пътуване до ловеч и обратно като това са общо 460км и от макс е почти до средата на щриховката.за тоя отдушник на капака на клапаните питам защото забелязвам че след като го забърша след 15-20км няма и пак като махна мъркучето и пак се отича малко масълце.май трябва да направя един фотос да се види колко се насъбира :roll: .ако не е тайна каква е цената на това масло VAICO за 5 литра и има ли спецификацията 505.01?

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Нед 23 сеп 2012 20:34

виж си охладителя на маслото дали тече от там....

тука имам снимка на моя , ако не знаеш къде е де....

viewtopic.php?f=24&t=237535

тука ти е маслото(немско е) ...

http://www.avtochastite.com/produkti/category/897/КОНСУМАТИВИ/МОТОРНИ-МАСЛА/МОТОРНИ-МАСЛА-vaico

сега видях ,че си от шумен :) то аз живея тука по стечение на обстоятелствата ... но иначе съм от Варна. Тука няма да го намериш в Шумен, във Варна го продават в "елиткар" от сайта не съм поръчвал просто ти го пускам за цената. Не е лошо маслото доста добър майстор ми го препоръча - дето ми вдигна колата от гроба както се казва...

Върни се в “Дизелови агрегати”