Здравейте.
От скоро имам Голф 3 1.9ТД и имам следния проблем.
По време на движение колата загуби мощност и изгасна.
след като я запалих наново забелязах че има въздух в системата
започнах да и подавам газ а тя изгасна и ми върна нафтата към горивния филтър.

GOLF 3 1.9TD AАZ - Въздух в горивната система
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Re: GOLF 3 1.9TD AАZ - Въздух в горивната система
Запушен филтър от кога не си го сменял?
От къде зареждаш?
Може и цедката в резервоара да е засмукала някоя медуза
От къде зареждаш?
Може и цедката в резервоара да е засмукала някоя медуза

Ами аз си я взех уж обслужена
Но мерси за съвета ще ги проверя тези неща.....

Но мерси за съвета ще ги проверя тези неща.....
-
- Автомобил:
- Двигател:
Извинявам се на колегата че се намесвам в темата му,но проблема е същият,може ли някой да каже ,защо след запалване,което става нормално от първия път,след3-4 минути гасне и после иска голямо въртене,установих ,че горивния филтър остава празен от горе под клапана и от това не иска да пали,ако след изгасване сляза и долея нафта във филтъра пали веднага.Та питането ми е ,може ли някой да каже ,защо не остава пълен филтъра след гасене на двигателя,има и възвратен клапан преди филтъра,но това не е нормално,ако е трябвало германеца щял да нареди навсякъде клапани,но не го е направил,нещо става ненормално за да изпразни филтъра,почистихме и кошницата в резервоара.сменихме филтъра и клапана върху него с нови,марка Клин-италия пише.Ако някой знае защо става така ,да даде идея.И това стана след като дойдоха студовете ,лятото си палеше наред.
Аз специално не съм много запознат , но от всичко което съм прочел във форума
явно и ти имаш проблем със горивния филтър.....
аз моята днес я закарах в сервиз и тия дни ще разбера какво и е точно
))
явно и ти имаш проблем със горивния филтър.....
аз моята днес я закарах в сервиз и тия дни ще разбера какво и е точно

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Някъде сълзене от маркучлетата на обратната нафта по дюзите да имаш ? Щото оттам засмуква въздух и отивайки към клапанчето( биметалното) за подгряване на нафтата дето е на филтъра ( за циркулацията на топла нафта през филтъра) - изпразва филтъра , понякога се опичат и о-пръстените на самото клапанче , оттам пак се изпразва откъм нафта .
-
- Автомобил:
- Двигател:
Няма сълзене от никъде,сменихме маркучите за обратна нафта,ПД-115 коня е ,чудим се вече кое изпразва филтъра,затова го сменихме и него с нов клапан,до полудяване може да те докара тоз котурник.Сменихме и тандем помпата,защото имаше едно сълзене от долната страна и пак същото,вече май трябва колата да сменим.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Аз си мислех ,че въпроса се отнасяше за Поло-то 
Сега за ПД-ето - аз там не съм запознат ,така,че е напълно възможно да дам грешно мнение
те нямаха ли подкачваща помпа допълнително ( ел ) в резервоара ?

Сега за ПД-ето - аз там не съм запознат ,така,че е напълно възможно да дам грешно мнение

-
- Автомобил:
- Двигател:
Не няма,има тандем помпа,в резервоара има само кошница.не чух по сервизите за друга марка кола -дизел да има такива проблеми с въздух в системата и с проблеми при работа на двигателя.
взех си голфчето със сменен горивен филтър и поне от сервиза до нас нямаше проблем
)))
ще видя утре как ще да е
))) но няма въздух по горивната система.....

ще видя утре как ще да е

- okti_1
- Автомобил:
- Двигател:
stivenj написа:Не няма,има тандем помпа,в резервоара има само кошница.не чух по сервизите за друга марка кола -дизел да има такива проблеми с въздух в системата и с проблеми при работа на двигателя.
Колега мисля че при ПД-то им подкачваща помпа в резервоара.За 131кс съм убеден,но за 115 не съм на 100%
Виж за всеки случай

-
- Автомобил:
- Двигател:
okti_1 написа:stivenj написа:Не няма,има тандем помпа,в резервоара има само кошница.не чух по сервизите за друга марка кола -дизел да има такива проблеми с въздух в системата и с проблеми при работа на двигателя.
Колега мисля че при ПД-то им подкачваща помпа в резервоара.За 131кс съм убеден,но за 115 не съм на 100%
Виж за всеки случай
Няма в резервоара помпа,там има само кошница,почистихме единия възвратен клапан преди филтъра,имаше боклуци вътре,проверихме и другия на обратната нафта,но това не решава проблема,от завода никой не мислил ,че трябва да има клапани по цялата верига,това е поредната българска умнотия и проблема си остава.Като питаме майсторите,защо така,цъкат като часовници и вдигат рамене,как не знам немски да ги набера онези в Германия ,че да ги навра в аухспусите на боклуците дето произвеждат.
Върни се в “Дизелови агрегати”