VW GOLF IV 2001г. ASV - примигване на светлините

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
_Ranger_
Автомобил:
Двигател:

VW GOLF IV 2001г. ASV - примигване на светлините

Мнениеот _Ranger_ » Пет 21 дек 2012 20:19

Здравейте, имам голям проблем с примигване на фаровете, таблото и осветлението в купето. При подаването на газ, светлините за момент се усилват и после пак намаляват. Колата е VW GOLF 4 ASV 2001г. Когато я обслужвах, смених алтернатора с нов рециклиран 120А. Мислехме, че проблема е от него, но гаранционно ми замениха алтернатора с друг и проблема не изчезна. Слагахме друг акумулатор и пак същата история. Клемата на кабела на акумулатора, който идва от алтернатора е почистена и презапоена. Другите червени кабелчета на бушониерата на акумулатора са пръснати с контактен спрей. Намерих по-надолу друга тема с подобен проблем , но на Октавия и там се спомена, че може да е някакъв датчик за сервото. Зареждането варира от 14,3 до 14,5. Когато сложихме новия алтернатор, колата не беше палена една седмица. След запалване и малко форсиране майстора беше замерил за кратко около 15V, който спадна в горните граници.

Възможно ли е самия реле-регулатор, след подаване на газ да реагира недостатъчно бързо и затова просто да се забелязва едно кратко усилване на светлините за момент и после намаляване?
Не знам вече какво да ги правя тия светлини, видях се в чудо с тях. :(
Някой има ли идея от какво може да е?

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Re: VW GOLF IV 2001г. ASV - примигване на светлините

Мнениеот Dobromirski » Съб 22 дек 2012 6:56

Хубаво си проверил плюсовите кабели, а сега си провери и масата между двигателя и купето :012:

_Ranger_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот _Ranger_ » Съб 22 дек 2012 21:01

Ще я погледнем и тази маса към купето. Утре ще слагаме 90А алтернатор, такъв какъвто беше когато купих колата и ще видим как ще е. Иначе и първоначалното зареждане започна да не се събужда без подаване на газ, а и след включване на таблото ми изписва за момент ALTERNATOR WORKSHOP scare . Забравих да кажа, че това съобщение ми го исписваше и на предния гаранционен рециклиран алтернатор, който ми замениха.

Потребителски аватар
stenly_m
Автомобил: GOLF 4 TDI
Двигател: ASV
Контакти:

Мнениеот stenly_m » Сря 26 дек 2012 0:51

Преди време имах този проблем. Тази грешка я дава обикновено при проблем с лагера на алтернатора или датчика към него. Когато ми правиха моя предпочетох да ми сменят и него за да не давам втори път пари за сваляне на алтернатор и преглеждане.

Поздрави,
С. Димов

_Ranger_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот _Ranger_ » Съб 29 дек 2012 21:50

Здравейте,
след голямо игране установихме, че главния виновник е алтернатора. Не мога да си обесня как два нови рециклирани алтернатора дават едни и същи проблеми. Колко ли качествени части слагат при рециклирането им?
След замяната на новия ми рециклиран алтернатор с друг гаранционен такъв, проблема пак остана. Накрая намерихме един 90А алтернатор като моя оригиналния и от двата сглобихме един. След слагането му първонаалното събуждане на зареждането се оправи, а зареждането е в границите на 14,1-14,2V. Светлините се стабилизираха и за момента забелязвам леко примигване само когато запаля колата в началото, но след малко работа на двигателя се стабилизират. Предполагам, че това може да е вече нещо и от акумулатора, но тепърва ще търсим причината.

Върни се в “Дизелови агрегати”