Здравейте, имам голям проблем с примигване на фаровете, таблото и осветлението в купето. При подаването на газ, светлините за момент се усилват и после пак намаляват. Колата е VW GOLF 4 ASV 2001г. Когато я обслужвах, смених алтернатора с нов рециклиран 120А. Мислехме, че проблема е от него, но гаранционно ми замениха алтернатора с друг и проблема не изчезна. Слагахме друг акумулатор и пак същата история. Клемата на кабела на акумулатора, който идва от алтернатора е почистена и презапоена. Другите червени кабелчета на бушониерата на акумулатора са пръснати с контактен спрей. Намерих по-надолу друга тема с подобен проблем , но на Октавия и там се спомена, че може да е някакъв датчик за сервото. Зареждането варира от 14,3 до 14,5. Когато сложихме новия алтернатор, колата не беше палена една седмица. След запалване и малко форсиране майстора беше замерил за кратко около 15V, който спадна в горните граници.
Възможно ли е самия реле-регулатор, след подаване на газ да реагира недостатъчно бързо и затова просто да се забелязва едно кратко усилване на светлините за момент и после намаляване?
Не знам вече какво да ги правя тия светлини, видях се в чудо с тях.
Някой има ли идея от какво може да е?