пасат Б5 вибрации на скоростен лост

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
garsona
Автомобил: Passat B5TDI Honda Accord6 vtec
Двигател: ATJ F18B2

Re: Вибрации на скоростен лост пасат 5

Мнениеот garsona » Чет 10 юни 2010 0:45

Колега от тампоните е , моята е същия набор като твоята и си ги има леки вибрации в лоста което мисля че е нормално , гледал сам тампоните които са оригинални и за тези 13 години са си нацепени , ама си карат все още !С тази кола разбрах че колкото повече правиш и поддържаш и се базикаш уж да е винаги здрава по зле става и повече се ухарчваш !Карай си колата , свиркай си и си живей живота , не си давай парите се за таз кола , както аз правех до скоро има и друго освен колите , например някое женско дупе за ... :lol:

nikolaiserdiuk

Мнениеот nikolaiserdiuk » Сря 01 сеп 2010 16:53

И аз имам такива наблюдения, на 2 скорост мърда докато не дигна над 2000 оборота, на други практически не мърда. Не вярвам да е съединитела, щото тръгва плавно и превключването е перфектно. Май е от вибрация на двигателя, на 2ра вибрира повече, все пак е дизел.

Потребителски аватар
BRUKLLIN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BRUKLLIN » Сря 01 сеп 2010 18:54

garsona написа:Колега от тампоните е , моята е същия набор като твоята и си ги има леки вибрации в лоста което мисля че е нормално , гледал сам тампоните които са оригинални и за тези 13 години са си нацепени , ама си карат все още !С тази кола разбрах че колкото повече правиш и поддържаш и се базикаш уж да е винаги здрава по зле става и повече се ухарчваш !Карай си колата , свиркай си и си живей живота , не си давай парите се за таз кола , както аз правех до скоро има и друго освен колите , например някое женско дупе за ... :lol:

:да:
Много е прав колегата!!!!!
Не се вманиячавайте толкова,леко помръдване на скоростния лост е нормално.

Потребителски аватар
basata-user
Автомобил: pasat b5
Двигател: 1.8T AEB
Контакти:

Мнениеот basata-user » Чет 04 апр 2013 20:45

здравейте колеги имам същия проблем само че с пасат б5 1.8т скоростния лост мърда напред назад при подаване и отнемане на газта :neutral смених двата тампона на скоростите но проблема си остана :neutral нещата маи клонят към другите два който са на мотора :neutral има един който е отпред висящ той сменя ли се :question

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Пет 05 апр 2013 13:56

Не би трябвало да е от тампони!!!!
Търси си ск.кутия.
При мен първо започна да мърда лоста на пета предавка при подаване/отнемане на газ.След време започна понякога да самоизключва пета при подаване на газ.След още време незадържаше пета и понякога трудно вкарваше първа.
Разпитах-ремонт на ск.кутия и смяна на синхронизатори и каквото друго излезе,като при сглобяването трябвало точно да се спазват допуските за хлабини.
Оттам реших-работеща ск.кутия от морга и всичко дойде на мястото си.Така и продадох колата.
Марката беше друга,но симптомите са това.

Като за начало виж какво е количеството и състоянието на маслото в твоята ск.кутия,но ако е това,което описвам-не очаквайте чудеса със смяна на маслото.
Дано при теб не е това,но пък не знам -ск.кутия от морга може да е по-евтино от нов комплект маховик.

Потребителски аватар
basata-user
Автомобил: pasat b5
Двигател: 1.8T AEB
Контакти:

Мнениеот basata-user » Пон 08 апр 2013 21:42

не вярвам да е от скорости включват си добре мърдането на лоста е при всички скорости :neutral като и се подаде рязко газ има леко поклащане на колата в ляво дясно за секунда :neutral

Потребителски аватар
Тони1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Тони1 » Вто 09 апр 2013 8:36

И аз не вярвах за много неща по тези "здрави" пасати,но за 5 години в момента съм със трета скоростна кутия и втори двигател :smile

Върни се в “Дизелови агрегати”