голф 3 АФН тампон на двигателя

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
RusH_DeMoN
Автомобил: Vw Golf IV
Двигател: AHF

голф 3 АФН тампон на двигателя

Мнениеот RusH_DeMoN » Сря 08 май 2013 21:33

Колеги днес забелязах,че носача е олят от масло ... и като гледам е тампона на двигателя който е до скоростната кутия 1.9ТДИ АФН голф 3 . Въпросът ми е начин на смяна и цена на тампона , от какво може да е станал този фал ? :Mr Green Fun

Потребителски аватар
push
Автомобил: mk2
Двигател: 1.9 TD

Re: Тампон на двигателя АФН

Мнениеот push » Сря 08 май 2013 21:43

1 начин е разхлабваш или направо развиваш болтовете по тампоните на мотора (17 камък гедоре с 2 дълги удължения за по лесно) и после вдигаш двигателя на крик подпрян на картера с някоя дъска, ако те е шубе направо на него. Ии така развиваш болтовете на въпросния тампон и по обратния ред ...

Ако бъркам нещо някой да ме поправи :redface :icon_lol

пп. нямам представа за цена и мисля че маслото няма общо с тампоните icon_idea

Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

Мнениеот ventotdi » Сря 08 май 2013 21:56

Сигурен ли си ,че тампона е маслен ,а не обикновен гумен? Огледай маншоните да не са скъсани и да ти е мазно от греста на карето.

Потребителски аватар
RusH_DeMoN

Мнениеот RusH_DeMoN » Сря 08 май 2013 22:10

ventotdi написа:Сигурен ли си ,че тампона е маслен ,а не обикновен гумен? Огледай маншоните да не са скъсани и да ти е мазно от греста на карето.

Не съм сигурен,но може и да е от маншона ,но маслото е тънко не е двигателно , хидравличното ми е зелено ... утре ще огледам пак.

Потребителски аватар
bangobango
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот bangobango » Чет 09 май 2013 12:31

Според мен е рейката. Случвало ми се е вече да изтече хидравличното масло през външния кормилен накрайник. Провери и този вариант.

Потребителски аватар
Anonymous88
Автомобил: VW Vento - VW Golf IV- VW Golf IV
Двигател: 1z 1996 - AJM 2000 116++ - ALH

Мнениеот Anonymous88 » Чет 09 май 2013 17:53

ventotdi написа:Сигурен ли си ,че тампона е маслен ,а не обикновен гумен? Огледай маншоните да не са скъсани и да ти е мазно от греста на карето.

С цялото ми уважение Колега. Преди 3 месеца съм го сменял точно този тампон (Венто 1З). И тампона е маслен (по каталог излезе за Венто/Голф 3 1з/афн)

RusH_DeMoN написа:Колеги днес забелязах,че носача е олят от масло ... и като гледам е тампона на двигателя който е до скоростната кутия 1.9ТДИ АФН голф 3 . Въпросът ми е начин на смяна и цена на тампона , от какво може да е станал този фал ? :Mr Green Fun

Колега хвани с лявата ръка алтернатора а с дясната отгоре на всмукателния колектор (металната му част) и размърдай мотора или просто викни някой приятел/колега просто да гледа мотора дали се "навежда" повече от нормалното напред а ти включи на задна и мръдни няколко метра назад!

Относно смяната на Тампона не е голяма философия (щом успях сам да си го сменя)

всичко което съм написал е изпробвано и направено от мен не искам да се взема под внимание мнението ми просто съм споделил аз какво съм направил

:beer :love.vwclub

Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

Re: голф 3 АФН тампон на двигателя

Мнениеот ventotdi » Чет 09 май 2013 20:38

На моето Венто е най - обикновен гумен тампон :question . Видях го като смъквах кутията да сменям съединителя. Ама виж сега все пак моя куция мотор ААЗ може би така си е заводско :th_up

Потребителски аватар
andon_
Автомобил: VW Vento 1H2
Двигател: AAZ 1993 Bio Fuel

Мнениеот andon_ » Чет 09 май 2013 22:23

@ventotdi: Колега, на нашите AAZ са обикновени гумени тампони (най-вероятно, щото мулетата са им малко и обикновен тампон ги удържа в правия път :biggrin ) , моите са същите като твоите.
Към автора на темата: Колега, огледай хубаво хидравличните маркучи и рейката, почти съм сигурен, че е оттам, поне при мен беше ...

Потребителски аватар
PabloEscobar
Автомобил: BMW E91
Двигател: M57D30O2

Мнениеот PabloEscobar » Чет 06 юни 2013 14:00

Да изровя и аз една тема :mhihi

Ухото/ламарината на същия тампон се е скъсало и се налага да го сменя. Нямам кой знае какви условия за смяна. Само това ли е начина, който е описан по-горе или има по-лесен?

Потребителски аватар
RusH_DeMoN

Мнениеот RusH_DeMoN » Съб 08 юни 2013 22:05

Колеги днес сменихме тампона , стария яко е омазал :Mr Green Fun и вече двигателя като е на задна скорост при пускане на съединителя не подскача .

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 09 авг 2013 15:53

Колеги мисля, че има проблем с тампоните на двигателя на Голф 3 1.4. Когато запаля колата, двигателя не тресе фрапиращо но си има лека вибрация!
Когато застана пред него, и го бутна с ръка навътре към купето, се чува клокотене? Дали не са разбити тампоните? А когато застана странично на двигателя и го бутнам настрани с ръката няма толкова луфт? Дали си внушавам или така ми се струва! При потегляне няма проблем, не тропа нищо! Ще съм благодарен за отговори, ако някой може да помогне, че ако ида на майстор да не ме излъже и да ми вземе парите само! Благодаря!

Върни се в “Дизелови агрегати”