1.9 ТДИ 1З мига лампата за маслото!!!
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Re: 1.9 ТДИ 1З мига лампата за маслото!!!
Вместо да си чешем пръстите хващаш читав сервиз, който разполага с манометър и да ти измерят пустото налягане. И по-важното е да се види на и студен, и на загрял мотор...
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Това за цвета на датчика е важно ! Щото има една камара дет' им уйдисва резбата , ма не стават
Има нормално отворени , като и нормално затворени като тип, отделно работят на различни наляганета ! Трябва да се подбере правилния !
И да , за да си наясно , си намери сервиз да ти измерят с мех.манометър налягането на маслото .

И да , за да си наясно , си намери сервиз да ти измерят с мех.манометър налягането на маслото .
- kole7o
- Автомобил: VW PASSAT B6
- Двигател: BKP
Колега и аз го имам този проблем, от време на време ми светва предупреждение за налягането на маслото.Ходих на няколко сервиза и смених 1 датчик за маслото, като също проверих и налягането на маслото, което се оказа в много добри норми.Накрая в един сервиз едно момче ми обясни, че имало някакъв датчик в някаква сонда или нещо подобно май на картера, който трябвало да се смени и проблема да се оправи, но така и още не съм го сменил, защото проблема се появява рядко.Най-вероятно и при теб ще е от датчика.Някъде бях чел, че колите от ВАГ групата от тези години имали проблеми с датчиците.Пиши като разбереш от къде идва проблема.
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
То щото 1Z и AVF мотора са съвсем от едни и същи години. 1Z е малко праисторически вариант спрямо твоя :) . Там няма датчик на картера.
- kole7o
- Автомобил: VW PASSAT B6
- Двигател: BKP
Не погледнах в стремежа си да бъда полезен 

-
- Автомобил: Audi A4 B5
- Двигател: AFN
Благодаря за съветите на вс. Проблема е открит и отстранен. Оказа се че предишните диваци които ми сменяха датчика на масления филтър са сложили такъв който е за по-голямо налягане и няма нищо общо с моя. Така ми го обясниха по - просто. Нямам вече проблеми и за моя радост минах само със два датчика :)
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Щом сa ти го обяснили, ОК.
Нищо, че aз ти писaх още преди не знaм колко време, но вaжното е че проблемът е решен.
Нищо, че aз ти писaх още преди не знaм колко време, но вaжното е че проблемът е решен.
Върни се в “Дизелови агрегати”