Пасат В4 1.9 1Z Къде ми се намира датчика за скоростта
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Re: Пасат В4 1.9 1Z Къде ми се намира датчика за скоростта
Аз не бих тръгнал да те убеждавам, но за мен лично по-лесно и по-бързо става разглобяване на ГНП и почистване, отколкото главоболия със сваляне на таблото
.

- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
Таблото вече го свалям за нормативно време така че то е по-лесния вариант за мен.А и електронен блок на помпа не съм отварял, пък и нямам ваг ком да го настроя след това.
Явно наистина това се оказа датчика ми за скоростта, извадих го и сега придръпвания нямам, но най-вероятно на лято когато ще ми трябва климатика-няма да мога да го ползвам и тогава мога да мисля вече за смяна на ЕКУ-то с по-новото.Темата може да се заключва!
Явно наистина това се оказа датчика ми за скоростта, извадих го и сега придръпвания нямам, но най-вероятно на лято когато ще ми трябва климатика-няма да мога да го ползвам и тогава мога да мисля вече за смяна на ЕКУ-то с по-новото.Темата може да се заключва!
-
- Автомобил: Passat-b4
- Двигател: 1z
Колега и аз имам същия проблем с тресенето.ГНП-то е чистено преди 6-7 месеца и сега отново започна.Преди време четох една темичка за тези датчици но сега не я намирам.От нея разбрах,че като се откачи километража тресенето спира и пробвах,но е кофти без километраж.Реших да я закарам за чистене помпата и след това ми се реши проблема, но както казах за 6-7 месеца.Сега като видях как изглежда датчика за скоростта реших да пробвам и наистина е на три пина.Аз го изолирах просто с излирбанд.Сложих го на трите пинчета и така.Наистина "лащкането" изчезна,но след проба по околовръстното до Пловдив на 130км/ч колата направо заби муцуна.Рядко карам над тази скорост,но явно наистина този датчик дава инфо на компа.Много ми е интересно обаче, защо спира проклетото тресене?Имаше подобна тема,но наистина не я намирам.Някой ако я намира ще съм му благодарен да сподели.Поздрави на всички!!!
- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
Ама това че на 130 ти е спряла колата не е от датчика.
Върни се в “Дизелови агрегати”