AFN + чип + нов съединител с обикновен маховик = проблем?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
vw_derby
Автомобил: audi a4
Двигател: AFN

Re: AFN + чип + нов съединител с обикновен маховик = проблем?

Мнениеот vw_derby » Вто 16 мар 2010 19:27

и пак не плащаме реалната цена,а е завишена с пъти.Примерно купувам си съединителя пълен комплек да речем 800лв(горе долу е толкова),аз имам отстъпка 25%,като ги махна от 800лв стават като крайна цена 600лв.Е не е ли доста скъпо според вас,реално автомобила е 96-7-8-9 година,кола която струва между 2000 и 4-5000лв.

Потребителски аватар
sto4o
Автомобил: Leon
Двигател: ARL

Мнениеот sto4o » Вто 16 мар 2010 21:58

vw_derby написа:и пак не плащаме реалната цена,а е завишена с пъти.Примерно купувам си съединителя пълен комплек да речем 800лв(горе долу е толкова),аз имам отстъпка 25%,като ги махна от 800лв стават като крайна цена 600лв.Е не е ли доста скъпо според вас,реално автомобила е 96-7-8-9 година,кола която струва между 2000 и 4-5000лв.

така е съгласен съм яко ни обират смотаняците аз като търсих комплект демпферен маховик с съединител и звънях по фирмите в Ауто+ за ЗАКС ми искаха 1376 лв комплекта имаха го наличен, в ЕУРО 07 за ЗАКС ми искаха за маховика 800 и нещо + 300 и нещо за феродов и притискателен диск и 1 седмица за доставка после в Юнитрейд 1900 и нещо за комплект оригинален бях се отчаял но намерих познат който уреди от Юнитрейд комплект маховик на ЗАКС + лагер + рейка + 3-4 други дребни работи които също било желателно да се сменят с съединителя за 712 лв и предполагам че като го дадоха на тея пари пак не са на загуба смятайте колко печелят на наш гръб то 100 лв печалба да ма то в Ауто+ тия печелят двойно ако не и тройно. :evil:

Потребителски аватар
bai_ILIA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bai_ILIA » Сря 17 мар 2010 12:06

ако си само чипосан недемпферния кит на Валео е супер. Няма тропане лопане нищо. Хората са го измислили.

Потребителски аватар
apchih
Автомобил: Ford Mondeo MK4 TDCi
Двигател:

Re: AFN + чип + нов съединител с обикновен маховик = проблем

Мнениеот apchih » Сря 20 ное 2013 12:27

3г и 8м по късно, съединителя започна да буксува :). АФНа е само с чип, но явно въртящия момент му идва в повече. Та, за вбъдеще ако някой реши да слага коплект съединител от 1Z на чипнат AFN да има предвид, какво може да го сполети след 3 4 години. Не знам дали е нормално да замине толкова бързо. Дано този от VR6 издържи повече :)

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Сря 20 ное 2013 12:46

apchih написа:3г и 8м по късно, съединителя започна да буксува :). АФНа е само с чип, но явно въртящия момент му идва в повече. Та, за вбъдеще ако някой реши да слага коплект съединител от 1Z на чипнат AFN да има предвид, какво може да го сполети след 3 4 години. Не знам дали е нормално да замине толкова бързо. Дано този от VR6 издържи повече :)

Е, ти хем много интересно нещо каза, хем нищо не каза.. :a045 Сещаш се, че за мен например около 4 години са 55- 60000 км, но за друг тези километри са за 1 година ( грубо казано) можеше да добавиш колко километра в какви условия ( градско извънградско) как ( спортно, пенсионерско) с какво ( натоварен с цимент ;) , празен) си стигнал до този момент и цена нямаше да имаш :drunk
Сори за оффтопика... :11

Потребителски аватар
apchih
Двигател:

Мнениеот apchih » Сря 20 ное 2013 16:08

41000км, смесено във всички отношения. През повечето време колата се кара градско и в рамките на ограниченията, но това не пречи често да се достигат оборотите за максималния въртящ момент.

Потребителски аватар
Legolas
Автомобил: GOLF 4 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот Legolas » Сря 20 ное 2013 16:27

apchih написа:41000км, смесено във всички отношения. През повечето време колата се кара градско и в рамките на ограниченията, но това не пречи често да се достигат оборотите за максималния въртящ момент.

Те при дизелите максималния вътък стига по-рано, така че това не е критерии, както и карането в ограниченията. Ако тръгваш всеки път с пилежи и карайки дори до 60км./ч. съединителя за 41000км. пак доста е изкарал. Въртящия момент едва ли му е проблем, както и конете, просто всичката стока в Бг е толкова некачествена, че не е истина. И да се опиташ да намериш логика, просто такава няма. Карай си колата с кеф и си свиркай. :)

Потребителски аватар
Garchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Garchev » Пет 22 ное 2013 12:23

Според мен ако колата си се кара нормално ( като отвреме на време и се дава газ разбира се ) 40 000 км са просто смешен пробег. Доста хора ги навъртат годишно тези километри ... :screwy

Потребителски аватар
edmunddo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот edmunddo » Пет 22 ное 2013 16:37

Колега просто си попаднал на много "хубаво" Валео точно като мен пак със същата марка с напълно нормално каране 30000 км едва.Така чеееееее не е проблем чипчето,а и щом си сложил от вр6 със сигурност ще минеш доста повече.Само за инфо мога да ви кажа,че служебния ми бус Пежо е на 340000км само градско с оригиналния си съединител и все се чудя какво ли има вече там долу между кутията и мотора :Mr Green Fun

Потребителски аватар
apchih
Двигател:

Мнениеот apchih » Пон 25 ное 2013 10:11

Още не съм сложил (купил) vr6 комплекта. Пазя си комплекта от стария съединител (за демпферен маховик) с който бях минал 1000км, преди да се разбие маховика, намерил съм си и демпферен маховик (няма да го плащам), който не беше разбит, докато е бил на предната кола и мисля да карам с него, докато не се разбие и този.

Върни се в “Дизелови агрегати”