Пасат Б6 трудно пали сутрин

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
donbesniq
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат Б6 трудно пали сутрин

Мнениеот donbesniq » Сря 04 дек 2013 6:25

Здравейте и от мен. На мен ми се случи нещо подобно преди няколко дни. Отивам да я запаля светят си всички лампи фарове и т.н. и ни гък ни стон. Дори не се и опитва да завърти. Забутаха ме и запалих, след което реших да заредя акумулатора, защото така ме посъветваха. Направих го и на следващата сутрин го слагам и отново същата работа. Да кажа преди 3 дни свързах един усилвател с туба, като кабелите си бяха там преди да я купя и не съм прекарвал кабели, а на готово. Колата е 1,9 ТДИ 105 к.с. Снощи я оставих в един сервиз да я видят, а също и термостата ми играе и загрява много бавно или някой температурен датчик ако това има значение.

Потребителски аватар
plamikcho
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: BLS 2007

Мнениеот plamikcho » Сря 04 дек 2013 10:37

Ниските температури хич не са приятел на дизела. На моята кола като паднаха сутрин под нулата и почна да удължава времето за подгряване направо разказа играта на акумулатора (6 годишна Варта, може би оригиналния на колата). Бях почнал да мисля за нов, но естествено не и преди да дам шанс на стария (защото съм имал случай да върна стар акумулатор след скапване на нов :twisted ). За щастие едно нощно зареждане с малък ток го съживи и сега върти нормално. Сутринта беше -4 и си запали добре :smile .

Потребителски аватар
Milanov
Автомобил: passat B6
Двигател: TDI
Контакти:

Мнениеот Milanov » Сря 04 дек 2013 11:17

И аз да се включа по темата.
До началото на годината карах В5.5, дизел, изкарах 5 зими... палеше от четвърт оборот при минус 20 градуса.
Това ми е първа зима с В6, дизел, направи ми впечатление, че му трябва повече време за подгрев, както и да завърти "както си трябва" стартера мотора!
Относно акумулатора на В5.5 беше Варта и изкара точно 10 години, тоест надявам се и че на В6, ще изкара толкова.

Потребителски аватар
plamikcho

Мнениеот plamikcho » Сря 04 дек 2013 12:03

Според мен няма да изкара 10г. Първото палене на студ сутрин натоварва яко акумулатора. Други дизели наистина палят някак по-леко (както твоят 5.5). Моя акумулатор е 61 Аh със стартов ток 540А. Тези параметри според мен не гарантират особено дълъг живот, все пак акумулатора едва ли ще ги задържи на 5-тата, камо ли пък на 10-тата година. Мисля, че това ще му е последна зима. Но - ще поживеем, ще видим :smile

Потребителски аватар
DaDiablo
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот DaDiablo » Сря 04 дек 2013 12:08

61Аh не е ли слабичък?

Потребителски аватар
plamikcho

Мнениеот plamikcho » Сря 04 дек 2013 12:26

И аз мисля, че е слабичък, но явно от VW са на друго мнение. Според мен е точно проектиран като да изкара 5г. с клизма. Като дойде време за нов, мисля да взема 70 - 75 Ah.

Потребителски аватар
maimo
Автомобил: GOLF 5 GTI
Двигател: AXX-2005

Мнениеот maimo » Сря 04 дек 2013 16:24

моята е с 2 по 74ah :c020

donbesniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот donbesniq » Чет 05 дек 2013 7:26

Това което ми казаха вчера е че не е от стартера, не е от акумулатора. Щял да провери бутона, който е на съединителя (нали така пали колата) и ако от там не е щял да отваря електрониката да преглежда. Според вас какво може да бъде :(

Върни се в “Дизелови агрегати”