Golf 3 TD 92 AAZ - Проблем при старт!
- andon_
- Автомобил: VW Vento 1H2
- Двигател: AAZ 1993 Bio Fuel
Re: Golf 3 TD 92 AAZ - Проблем при старт!
Свещи! След като запали тресе щото тоя мотор има тъй нареченото "съпътстващо греене" или подгряване. Т.е. след като запалиш, свещите продължават да греят известно време.
- kiko946
- Автомобил: GOLF 3
- Двигател: AAZ 1992 g
Водния дух1 написа:Колеги,чувал съм че зъбното колело което е на разпределителния вал е зацепено на конус.Тоест там няма шпонка или нещо друго.Сигурни ли сте че газоразпределителния механизъм е зацепен както трябва.Въобще ми се струва,че в центровките е някъде истината.
kolegata не е на ясно защо зъбн. колело е на конус а то е така за по лесно монтиране наремъка и отзад заклинването с планката и тогава затягане .
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Golf 3 TD 92 AAZ - Проблем при старт! - Решен
До всички колеги, проблема се оказа наистина в центровката - самото ГНП се мърдало напред и назад ( предварение закъснение ала баланица). За сега е доста шумен двигателя и мисля че след известно каране след като напълни хубаво повдигачите, защото са нови и да си улегнат добре новите сегменти мисля че може и да се пооправят малко нещата. Ако ли не ще ходи пак в бокса
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Огледай добре, при работещ на място мотор, дали не ти играе демферната шайба на вала и ако играе - челосване на вала и ново ангр.колело и болт
Пишеш ,че самото ГНП се е мърдало напред-назад , странна работа , дори само единия болт на фланеца да е затегнат- пак не мърда ...а те са общо три + един отзад .

- passatfen
- Автомобил: Vw Golf Mk7
- Двигател: CLHA++
- Контакти:
Ако имаш предишни белези ще направиш по следния начин да разбереш дали колелото на ангренажния вал се еб*ва
Настройваш си на ГМТ гледаш белега в скоростната кутия и после сравняваш с разпределителния вал и ГНП то
ако имаш разминаване само в ГНП то начи нямаш други проблеми но ако и разпределителния вал ти е "избягал" честито разбито колело на коляновия вал
Настройваш си на ГМТ гледаш белега в скоростната кутия и после сравняваш с разпределителния вал и ГНП то
ако имаш разминаване само в ГНП то начи нямаш други проблеми но ако и разпределителния вал ти е "избягал" честито разбито колело на коляновия вал

Върни се в “Дизелови агрегати”