голф 4 странно виене - видео
- Kartala
- Автомобил:
- Двигател:
Re: голф 4 странно виене - видео
така е, но при мен ангренажа върти водната помпа и няма как да е поставен неправилно
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, аз имах на Голф 3-ка бензин подобен шум, като глагочене, правише го след като мине 70 градуса температура на таблото. Казаха ми, че ми е менте водната помпа, ще се била скапала, а тя беше нова!
Така карах 40 хил.км и така продадох колата, проблем нямаше. Само шума е много дразнещ, при мен беше яко силен, на 1 пресечка разстояние се слушаше как шумоли като фуражомелка! Не се притеснявай, карай колата, при следващото обслужване ще се оправят нещата, само трябва да смениш сервиза
Така карах 40 хил.км и така продадох колата, проблем нямаше. Само шума е много дразнещ, при мен беше яко силен, на 1 пресечка разстояние се слушаше как шумоли като фуражомелка! Не се притеснявай, карай колата, при следващото обслужване ще се оправят нещата, само трябва да смениш сервиза

- genchovw
- Автомобил: Golf 4 Variant
- Двигател: AGR
Сега пак гледах видеото 100% е водна помпа, самото виене си е специфично
Огледай обаче и капаците на ангренажа, да не би някъде да не са легнали добре и да са усукани и да опира някъде. Преди време имах един подобен случай с изметнат капак, който съвсем леко опираше в ремъка и се чуваше виещ шум.

- kiko946
- Автомобил: GOLF 3
- Двигател: AAZ 1992 g
като се махне пистовия ремък въртящ динамото и др . и ако виенето изчезне то се разбира че не зъбния ремък.
азсъм имал и двата варианта. при ГОЛФ 2 мн. силно се появи виене - оказа се водната помпа - монтирах нова и ОК
по късно смених и зъбния ремък и поради пренатегане ремъка се появи виене /двигателя беше P N mnго тих и поради това се чуваха всички вредни звуци/ , отхлабих го и си стана тих и виенето изчезна.
два пъти слушах , но не е нито едното нито другото които аз съм имал.
азсъм имал и двата варианта. при ГОЛФ 2 мн. силно се появи виене - оказа се водната помпа - монтирах нова и ОК
по късно смених и зъбния ремък и поради пренатегане ремъка се появи виене /двигателя беше P N mnго тих и поради това се чуваха всички вредни звуци/ , отхлабих го и си стана тих и виенето изчезна.
два пъти слушах , но не е нито едното нито другото които аз съм имал.
- Kartala
- Автомобил:
- Двигател:
махал съм го пистовия ремък и съм отпускал няколко пъти ангренажния и нямаше никаква промяна.
- mitko85
- Автомобил: E91
- Двигател: M47
Колкото и да е менте водната помпа, не може да вие така брутално.
Огледайте всички ремъци, да не би някои да опира някъде.
Огледайте всички ремъци, да не би някои да опира някъде.
- kiko946
- Автомобил: GOLF 3
- Двигател: AAZ 1992 g
Kartala написа:махал съм го пистовия ремък и съм отпускал няколко пъти ангренажния и нямаше никаква промяна.
tova което се чува според мен не свързано свързано с ремъците, при много натегнат ремък /когато двигателя бензинов , защото е мн. тих/ се чува силно виене. ...това ми се случи когато за първи път смених сам зъбния ремък , малко го отхлабих и се изгуби виенето
- Kartala
- Автомобил:
- Двигател:
7 000 км след обслужване и с това виене днес направих ново обслужване със смяна на абсолютно всички ролки и виенето пак си остана вече не знам от какво може да е, интересното е че случайно минаващи коли покрай мен които се оказва, че и те са помпа дюза имат същото виене /къде по малко, къде повече/ и все пак не мога да го приема това за нормално...
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
Марката на ангренажния ремък каква е ? Нови ремък същата марка ли е .... ?
- Kartala
- Автомобил:
- Двигател:
Contitech, да същата марка е
Върни се в “Дизелови агрегати”