голф4 тди 90 кс луфт на ск. кутия или на диференциала
-
- Автомобил:
- Двигател:
голф4 тди 90 кс луфт на ск. кутия или на диференциала
здравеите колеги искам да ви питам имам луфт на скоростната кутия или на диференциала там не сам много запознат колата е голф4 тди вазможно ли е да се отремонтира и ако може информативно цена благорадя предварително
- nebeto
- Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
- Двигател: AFN 1996
Re: голф4 тди 90 кс луфт на скоростната кутия или надеференц
опиши малко по-вече ситуацията,как разбра,че има луфт.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: голф4 тди 90 кс луфт на скоростната кутия или надеференц
ами как когато рязко подадеш газ се чува едно думкане върнеш ли газта пак така и при подаване отново газ си го има думкането,съгласен съм че вече има разбити тампони по скоростна кутия,но бях сменил и трита тампона и тогава си го имаше това думкане и съм сигурен че е луфт на диференциал таи като много често ми чупи и вътрешни карета и тампон на кутията а и ми скъса чисто нов демферен маховик за няколко дни според теб това към какво води
- nebeto
- Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
- Двигател: AFN 1996
Re: голф4 тди 90 кс луфт на ск. кутия или на диференциала
незнам колега-изчерпах се,но това да ти късва вътрешните карета е трудна работа,те за да си ти правили проблеми значи голям зор е да знаеш.
- genov1
- Автомобил: Passat CC
- Двигател: CBBB 2008
Има ли някакъв начин да се обират луфтовете на диференциала. Примерно ладите имаха една гайка, като разкачиш кардана от диференциала, там стой, и със нея се обираше луфта между пиньона и короната. Тук има ли нещо такова, примерно ако се разкачи полуоска и от там да се натегне нещо
- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
Не.Хлабината се регулира с подложна шайба под гривната на лагера.Трябва да се разглоби кутията.А за да има голяма хлабина ,значи има повреден лагер.
- genov1
- Автомобил: Passat CC
- Двигател: CBBB 2008
Колега за тези шайби ли става въпрос
позиция 17
и как те ще оберат радиален луфт. Примерно ако цялата предница е вдигната във въздуха, и завъртя някое от предните колела на ръка, има поне 30 градуса докато се обере луфта. При каране също се усеща, като върнеш газта има едно лашкане. Тези подложни шайби не са ли за аксиален луфт, или аз не съм разбрал
позиция 17
и как те ще оберат радиален луфт. Примерно ако цялата предница е вдигната във въздуха, и завъртя някое от предните колела на ръка, има поне 30 градуса докато се обере луфта. При каране също се усеща, като върнеш газта има едно лашкане. Тези подложни шайби не са ли за аксиален луфт, или аз не съм разбрал
- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
Да ,шайбата от снимката.Лагерите са конусни,като се приближат един към друг се регулират аксиално и радиално.Това с въртенето на колелата не е критерий,поне по начина по който го обясняваш.